Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Víz alá viszik az autóforgalmat Norvégiában
2016-07-27 19:10:47
Víz alá viszik az autóforgalmat Norvégiában

Víz alá viszik az autóforgalmat Norvégiában

Megoldást jelentene persze, ha hidakkal kötnék össze a fjordokat, csakhogy azzal ellehetetlenítenék bennük a vízi közlekedést, ami megint nem járható út.

 

A norvégok tehát jópofa és igen merész ötlettel álltak elő: mélyvízi alagutakban vinnék át a forgalmat az egyik partról a másikra. Akár 30-50 méter mélyen, párosával futnának ezek a tengerfenékhez pányvázott, lebegő pontonokhoz rögzített szerkezetek, az egyiken ide, a másikon oda menne a forgalom.

 

Mielőtt a projekt megvalósulhat, ezernyi kérdésre kell megnyugtató választ találniuk a mérnököknek, de állítólag a kormány már elkülönített egy jelentős összeget (a források 215 milliárd koronát, azaz 33 billió forintot említenek), úgyhogy alighanem komolyan gondolják – annyira, hogy állítólag 2035-re át is adnák az első ilyen alagutat.

 

(Svékus Gergő - vezess.hu)

További híreink
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>