Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Vízkincsünk fontosságára hívja fel a figyelmet az LMP
2017-03-23 18:15:52
Vízkincsünk fontosságára hívja fel a figyelmet az LMP

Vízkincsünk fontosságára hívja fel a figyelmet az LMP

A Lehet Más a Politika (LMP) két politikusa, Schmuck Erzsébet és Sallai R. Benedek arra figyelmeztet, hogy a kormányzat szinte semmilyen intézkedéseket nem tesz a magyar vízkincs készlet megóvása érdekében.

 

„A felelős vízgazdálkodás a klímaváltozás körülményei között nem a gazdagok luxusa, hanem alapvető létfeltétel: aki a vízkészleteket veszélyezteti, az deklarálja, hogy lemondott az ország jövőjéről.

 

 

Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol országrésznyi területeket fenyeget felváltva az ár- és a belvíz illetve az aszály; ahová a felszíni vizek 90 százaléka a határokon túlról érkezik, és ahol annak ellenére csökken az öntözött területek aránya, hogy a régiónkban nekünk kell először szembenéznünk az elsivatagosodás veszélyével.

 

A Tisza mentén leállt az a tájbarát vízgazdálkodási program, amelynek a vízközeli gazdálkodás és a vízvisszatartás előtérbe helyezése volt az alapja. A Duna völgyében ez meg el sem kezdődött.

 

Mi vagyunk az egyetlen tagállam, ahol az ezermilliárdos uniós támogatások ellenére sem javul a vizek ökológiai állapota, sőt a kormány által támogatott egyes beruházások, mint a balatonfenyvesi kikötőépítés vagy a Római-part tervezett lebetonozása, sok helyen még ront is a helyzeten. Az ország vízkincs-készletét, amelynek az egész közösséget kellene szolgálnia, a  kormány gyorsuló tempóban privatizálja” – összegzik a mára kialakult súlyos helyzetet az LMP politikusai.

 

Kertész Z István

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>