Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Vujity Tvrtko Hawaii-on elmélkedik az ukrán háborúról
2022-04-24 19:37:13
Vujity Tvrtko Hawaii-on elmélkedik az ukrán háborúról

Vujity Tvrtko Hawaii-on elmélkedik az ukrán háborúról

Jelenleg Hawaii szigetén az USA-ban él.  Nem tudom, hogy hogyan került oda de videó riport haknikat szervez az interneten amelyért hódolói fizetnek is.  Úgy tűnik üzletembernek is ügyes.

 

Nincs is azzal semmi baj, de úgy tűnik, hogy beállt a Századvég által szponzorált szélsőjobboldali Daytona Beach-en rendezendő Hungarian Summit “sztárjai” közé, amit barátja, Pazaurek Piros szervez.  Pazaurek egy Orbánék által kinevezett ifjú tiszteletbeli konzul, akire akkor figyeltem fel amikor Miamiban Wass Albert méltatáson vett részt.

 

Tvrtko Orbán “békeüzenetét” hozza Amerikába és erről részletesen ír is.  “Különös Húsvét az idei. Különös, rendkívüli, szomorú. És sorrendben már nem is az első. Két éven keresztül a világjárvány áldozatait sirattuk, most egy szörnyű háború próbálja feketíteni a feltámadás hitét és reményét. “

 

OK. Ez eddig rendben is van.

 

Aztán sopánkodik Facebook-oldalán, hogy “van, aki az orosz elnököt élteti és az ukránt szidja, vagy éppen fordítva. Tömegesen bukkannak fel - az oldalam kommentszekciójában is - az amerikai elnökök képei, pontosnak vélt kimutatással, hogy melyiküknek hány halott szárad a lelkén. És megkezdődött a méregetés: ki a nagyobb felelős? Oroszország? Ukrajna? Az Egyesült Államok? A szomorú az, hogy még az egymás meghallgatásáról, megértéséről és a másik véleményének tiszteletben tartásáról szóló írás alatt is záporoznak a kirekesztő, egymást gyalázó, szitkozódó üzenetek. Nos, íme az újabb alapvetésem: BŰNT BŰNNEL ELFEDNI NEM LEHET!”

 

Itt megvakarom a fejem búbját, majd kezdődik a furcsa ukránellenes szöveg.

 

“Ukrajna nem egy jól működő állam, politikai vezetése sok nemzetiségi jogsértést követett el (többek között a magyarok ellen is), a gazdaságát szétlopták, a közvagyon jó részét oligarchák sikkasztották el…   Erre írtam Nektek korábban: vannak dolgok, amik nem látszanak el a Kreml uráig de a Fehér Ház dolgozószobájának íróasztaláig sem.”

 

Tvrtko egy kalap alá veszi Putyint és Bident, szerinte Ukrajnát szétlopták de a magyar maffiaállammal sincsen semmi baja, csak Ukrajnával.  És a relativizálás folytatódik..

 

“A történelmet mindenki másképpen látja, és mindenhol vannak szélsőségesek, akiknek általában más nemzetek szélsőségesei válaszolnak először….   Édes Istenem, mi történne, ha minden vélt vagy valós jogsértésre erőszakkal válaszolnánk? …  Tudjátok, én horvát vagyok, aki legalább annyira büszke a horvát nemzetiségére, mint a szülőhazájára, Magyarországra. Bizony kell olykor a bölcsesség, mások meghallgatása, álláspontjának tiszteletben tartása. A MÉRTÉKTARTÁS! Indokot minden háborúra lehetne és lehet is találni. Ha valaki akar, kiemel egyet a múlt vélt vagy valós bűneiből, és már lő, bombáz és pusztít is. Ugyanakkor - és itt jön írásom fő mondanivalója - JÓ HÁBORÚ NINCS, NEM LÉTEZIK..”

 

Nem folytatom tovább. Tvrtko a béke híve, mint Orbán aki szerint nem kell fegyverekkel segíteni az élet-halál harcukat vívó ukránokat, sőt, át sem kell engedni mások segítségét az országon.  Hanem a „béke híveként” morális magaslóról kell szemléli ahogy Putyinék civilek ezreit bombáznak halomra, vagy éppen erőszakolnak meg. Mert Orbán ezt cinikusan a “békéért” teszi, Tvrtko is azt papolja hogy legyen már ennek szörnyűségnek vége, habár nagyon jól tudja hogy Putyinnak esze ágában sincs “békét” kötni amig el nem foglalja fél-Ukrajnát.  Közben a fideszesek kajánul mosolyognak a bajuszuk alatt, és azt gondolják hogy megérdemlik ezt az ukránok...  jól kifundálta mindezt Orbán Viktor.

 

1939. szeptember 1-én Hitler “békebeszédet” mondott a Reichstagban.  Elmondta hogy ő mindent elkövetett a békéért, kilincselt és tárgyalt, de a bűnös lengyelek minden békeajánlatát elutasították és így a “békeszerető” Führernek nem maradt más választása, mint lerohanni Lengyelországot és néhány millió embert kiírtani… Egyébként Hitler a beszédét akkor mondta el, amikor a náci hadigépezet már megkezdte Lengyelország lerohanását.

 

De van itt más is.  Tvrtko minden amerikait sért, amikor arról papol  - JÓ HÁBORÚ NINCS, NEM LÉTEZIK. Meg hogy BŰNT BŰNNEL ELFEDNI NEM LEHET!  Azt sugallja, hogy amerikaiak százezrei rossz háborúkért adták életüket, sőt, bűnt követtek el.  Ez engem személyesen is sért, az apósom éppen a csendes-óceáni hadműveletekben harcolt a japán fasiszták ellen... Hawaii szigetén is, ahol hősünk most békében él...

 

Azt sem bánnám, ha Tvrtko gyorsan összepakolna és visszautazna Budapestre, ott sokkal jobban érezné magát.

További híreink
Luxusvendéglő teraszára futnak be a jelzett turistautak
Ha szeretnéd látni a panorámát – ebédelj meg! Az Esztergom feletti Vaskapu hegycsúcsáról csak akkor nézhető meg a városra és a környékre nyíló nagyszerű panoráma, ha a ...
2022-05-22 19:16:31, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Márki-Zay Pétert már volt tanácsadója is támadja
A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alapító tagja, Kész Zoltán, aki az egyik legfontosabb segítője és tanácsadója volt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányá...
2022-05-20 20:45:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad
Kósa Lajos 2011 óta irányítja a szövetséget, azaz negyedszer szavaztak bizalmat neki a küldöttek. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) pénteki tisztújító közgy...
2022-05-20 20:45:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Márciusban Magyarországon az 5 fősnél nagyobb, valamint az állami és önkormányzati cégek teljes állású dolgozó...
Bővebben >>