Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Zsámbéki és a józsik
2020-08-04 19:57:22
Zsámbéki és a józsik

Zsámbéki és a józsik

Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit instruálta. Egy órára belenézhettem abba, hogyan képzeli el Zsámbéki a IV.Henriket. Az ugyanis érdekel, hogyan képzeli el a Zsámbéki a IV.Henriket, az, hogy józsi mit gondol  bármiről, a libernyákokról, az Index.hu-ról, Donald Trumpról, a klímaváltozásról,  pro esetleg kontra, az meg nem nagyon. Zsámbéki az archetipikus nemjózsi egy brutálisan józsisodó világban.

 

Vidnyánszky nagyon nagy kárt fog okozni a Színművészeti Egyetemen. És nemcsak Vidnyánszky jön ám, hanem egy józsi is, aki Kaposvárott volt színigazgató, Magyarföldön meg polgármester. Kaposvárra Pestről jártak le a népek, erre jött ez a józsi.

 

Nem azonnal jött a józsi, egy évig a Znamenák is volt ott igazgató, akit később a Vidnyánszky kirúgott a Nemzetiből. Itt álljunk meg egy pillanatra. Znamenák István egy rohadtul jó színész, de Vidnánszkynak inkább kellett a józsi, meg a másik józsi, meg mondjuk a Szarvas Józsi, aki nem józsi, de pl. ennyire buta színész nagyon kevés van. Nem felejtem el a Boldogságlabirintus című darabban, ami a józsiságnak egy katedrálisa,  az úgy szar, ahogy az ég kék az Alpok felett. Akkor hittem azt, hogy annál nincs rosszabb, de van egy csehszlovák ikerdarabja, ugyanaz a józsi rendezte, az játszódik egy úszómedencében, és abban vannak ufók. 

 

Vidnyánszky most rossz. Rossz igazgatónak, művésznek, embernek, mindennek.  Hát Józsi az nem bír lenni, ez tény, de gyűjti maga köré a józsikat, mint  egy sorozatgyilkos a trófeákat.

 

Ezek a színis gyerekek, most elveszítik a Zsámbékit. Nem tudom ki lesz a következő, az Ascher vagy a Hegedűsdé, és főleg, hogy kit kapnak helyettük,  kitől kell majd megtanulniuk, hogy szép, egészséges, baritonhangu turáninak kell lenni, erőt és magabiztosságot kell sugározni, nehogy már melegnek gondolják őket, vagy ahogy Vidnyánszky a Zakarpatszka Oblasztyban cizellálódott lelki  finomságával tudja mondani, nehogy itten "másság" legyen kéremtisztelettel. Mondjuk, neki már az is "más", aki nem azzal kel reggelente, hogy hány nap van még Orbán Viktor szülinapjáig.

 

A Zsámbéki három színházat épített fel, a Babarczy Lászlóval,  a Székely Gáborral, a magyar színház számos legendás előadása fűződik a nevéhez, ő megy el, és az a Vidnyánszky jön, aki egy olyan színházat csinált a Nemzetiből, ahová még a rezsimszolgák sem járnak, mert azért lényegesen komplikáltabb egy kellemesen pocsék amerikai vígjátéknál, csak azt nem tudom, hogy miért nem a Lévai Anikó által protezsált  játékszínes józsi lett a főkurátor, az mennyivel szórakoztatóbb lenne.

 

Már nem sok mindent lehet tönkretenni ebben az országban, rémesen unalmas harminc-negyven orbáni évnek nézünk elébe.

 

Milyen világ az, ahol az ember a koleszterinnek drukkol.

 

(orulunkvincent.blog.hu)

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jóllehet az autópálya-matrica évről évre költségesebb, legalább az infláció mértékével növekszik az ára, az au...
Bővebben >>