HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : A kritika kívánatos időpontja

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 04. 10:04     


PuPu

A kritika kívánatos időpontja
Igen nehéz eldönteni, hogy valakinek a dolgaival kapcsolatban mikor kívánatos elmondani a véleményünket.

Igen nehéz eldönteni, hogy valakinek a dolgaival kapcsolatban mikor kívánatos elmondani a véleményünket.


Annak kapcsán jutott ez eszembe, hogy így, egy hónappal a választások előtt ismét beindult egy Gyurcsányt támadó hullám, különféle helyeken leginkább a Népszabadságban megjelent cikkéért támadják, pedighát abban a cikkben csak azt írta le, amit valamennyi demokrata a bőrén érez, nevezetesen, hogy egy egységes demokrata tömb több sikerrel venné fel a harcot Orbán maffiájával, mint a jelenlegi pártstruktúra keretei között.


A véleményformálók között ott van a gyorsreagálású Szigetvári Viktor éppúgy, mint a szocialisták elnyűhetetlen Szekerese, - egyikük még el sem tudta olvasni talán a cikket, máris felháborodott, míg a másik elolvasta, majd hosszasan gondolkodott és aztán kikérte magának a pártja nevében, hogy más tanácsokat adjon nekik, nincsenek ők arra rászorulva, hiszen láthatólag felettébb sikeresek. 
Mindketten jól illusztrálták Gyurcsány igazságát.


Már maga az is, hogy csak ebben az egy kérdésben vannak közös platformon, szépen demonstrálja, hogy volna itt mit tenni még a majdani győzelem érdekében, de hát vágyaink ne legyenek mértéktelenül idealisták.
Aztán megjelent egy tisztességesnek mondható elemzés Felcsúti Péter tollából – az ismert bankár összevetette a bevétel és kiadás oldalakat Gyurcsánnyal kapcsolatban, és az egyenleg nem lett túl kedvező, de ez mindegy is, mert a kérdés inkább az, hogy amit felrótt Gyurcsánynak – nevezetesen, hogy okos dolgokat rossz időzítéssel mondott el – azt miért is engedi meg saját magának?
Persze nehéz annak, aki ebben a közegben él megtartóztatni magát az azonnali reakcióktól, mégis ezt kellene tenni.
De nem lehet, mert az önjáró pártvezetők más nyakába szívesen ültetnek komisszárokat, de a saját nyakában egyik se szeretne látni senkit, aki esetenként felhívná a figyelmét a kommunikáció általános szabályaira.


Legutóbb például Falus főorvos kampánycsapatából rúgtak ki egy embert az ominózus jeges-vizes videó miatt, majd Szigetváriék bejelentették a főpolgármester-jelölt azonnali gyámság alá helyezését, szájzárat raktak rá, azt kommunikálva ezzel az ország felé, hogy lám, ez a mulya még a saját kampányát se tudja irányítani, de szavazzatok rá, mert főpolgármesternek azért jó lesz.
Nem hinném, hogy ezt a neves és képességes pártpolitikus önmagától találta volna ki, így ártani csak az ellenfél képes.
Ami a konkrét ügyet illeti, egyáltalán nem biztos, hogy Falus főorvosnak ártott az a videó, hiszen ha valaki azt mondja, hogy az esendő ember képét mutató Medgyessy kupán tudja verni a magáról mutatott képpel Orbánt.


Orbán sokak szimpátiáját azzal nyeri el, hogy olyannak mutatja magát, mint szavazóbázisa - a nép egyszerű gyermeke darálja a kolbásznakvalót, köpködi a szotyit, vágja nyakon az asszonyt, ha túl nagyra tátotta a száját – ezzel sikert arat.
Könnyű a dolga, nem kell szerepet játszania, ő ilyen a valóságban is, persze ehhez még adódik egy-két jellemvonás, melyet nem szokott propagálni.


Falus hiába darálná a kolbászt, ő nem ez a típus, nem lenne vele hiteles, de az a kissé esetlen, békés mackó-figura, melyet a videóban hozott klottgatyástól-mindenestől ő volt, szerethető volt.

 

De mindegy is, a lényeg az, hogy nem a jelölők dolga az, hogy jelöltjükből szánnivaló idiótát csináljanak, még, ha hivatalosan Falus az Együtt jelöltje is, akiről persze mindenki tudja, hogy a demokratikus oldal közös jelöltje, és ekként is kezeli őt minden demokrata.
Szóval, vigyázni kellene arra, akit mi akarunk pozícióba juttatni, még ha a hiúságunknak hízelegne is, hogy mi vagyunk a nagyhatalmú sündisznócska – a sünt tekintsük opcionálisnak.
Ha Falus főorvosnak van egy kampány-stábja, ezt elfogadta az összes érdekelt, akkor onnantól kezdve mindenki fogja be a száját, mert az az autó, melynek a kormányához az egész család odakapkod, hamar árokba fordul.
Jó lenne ezen elgondolkodni ambiciózus pártvezéreknek is.
Libát is egy pásztorlányka szokott terelgetni, nem az egész falu, és nem okvetlenül a bíró a legjobb libalegeltető, mégha ő lenne a legjobb bíró is, ami jelen esetben még csak nem is igaz…

:O)))


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport