HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : A megbízott bomlasztó

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 24. 08:18     


PuPu

A megbízott bomlasztó
Hát, ha valaki úgy szívből-igazán utálja a szélsőjobbot, no, én aztán igen, de még ennél is jobban utálom a megvalósult diktatúrát, melyben emberek életével játszanak, és a jogra hivatkozva követnek el jogsértéseket, tipornak lábbal alapvető jogelveket olyanok, amik közül nem egy jogi diplomával rendelkezik ugyan, de jogérzékkel nem.

Hát, ha valaki úgy szívből-igazán utálja a szélsőjobbot, no, én aztán igen, de még ennél is jobban utálom a megvalósult diktatúrát, melyben emberek életével játszanak, és a jogra hivatkozva követnek el jogsértéseket, tipornak lábbal alapvető jogelveket olyanok, amik közül nem egy jogi diplomával rendelkezik ugyan, de jogérzékkel nem.

Itt van ez a KGBéla – ügy, amelyik kémügynek indult, de ma már nemigen lehet pontosan tudni, hogy milyen ügy is ez valójában.

Azt már régebben is gyanús volt, hogy Guiness-rekordot akarunk dönteni, bizonyítva, hogy mi rendelkezünk a világ leghülyébb hírszerzőjével, de menet közben – úgy tűnik – koncepciót váltottunk, és rájöttünk, hogy célszerűbb inkább „a világ legostobább külpolitikai apparátusának büszke birtokosa” címre hajtani.
Béla vagyok, K.G. Béla – mutatkozik be a mesterkém, aki a szakma szabályait gondosan betartva, akárhányszor autót váltott, mindahányszor körülnézett, elkövetve ezzel a rettenetes bűnt, esetleg csak újabb láncszemet adva a bűn bizonyítékainak zárt láncolatához (
 minden lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme...), erre konkrétan még nem derült fény.
Mint ahogy a bűn mibenlétére sem, merthogy bűncselekmény (hozzávetőleg) az a társadalomra veszélyes cselekmény, melyet a törvény büntetni rendel.

Namármost, jelen esetben a kémkedés ilyen cselekmény lenne, de alig néhány nap kellett csak ahhoz, hogy a koncepció kitervelőjének valamelyik még nem teljesen elborult elméjű barátja megsúgja, hogy ezzel a váddal – hogy a mi Bélánk az Unió ellen kémkedett volna – viharos tetszést fognak aratni Európa kabarészínpadain.
Merthogy az Uniónak nemigen vannak olyan intézményei, melyeknek titkai lennének, tisztségviselői pedig leginkább a Gyurcsány-szisztémát követik, aki – miután elkúrta, nem kicsit, nagyon - hogy nem bontotta ki az igazság minden részletét, azóta mindent kibont, lesz, ami lesz.
Éppen ezen megy a harc most, hogy ugyan. legyenek már közös gazdasági titkaink, ne adj isten akár katonai titkaink is, de meglehetősen nehezen halad előre a dolog - a Fidesz és a Jobbik vállt vállnak vetve harcol ellene.

Ha nem lenne NATO, lehet, már egymás fejét csépelnénk a nyáridőben rendeltetésszerű alkalmazásra alkalmatlan hólapátokkal.
 


Így aztán kémkedés ügyében koncepcióváltásra került sor, mint Jóskánál, aki tudatmódosult állapotában lavórt követelt a nagyobb tragédiák megelőzése érdekében, de mire a lavór megérkezett, bánatos tekintettel közölte asszonykájával, hogy koncepciót váltott, mégsem hányni fog, ellenben becsinált…
A dolgok mai állása szerint a mi Bélánkat ma már nem kémkedéssel vádolják, hanem a NOL szerint – a büntető törvénykönyvben legjobb tudomásom szerint nem említett – bomlasztással, legyen az bármi is. 

Ami azt illeti, ez a vád is ezer sebből vérzik, már, ha van vád egyáltalán, - olyasmiket emlegetnek, hogy Béla euroszkeptikus szélsőjobboldali pártokból szervezett volna politikai erőt az Unió felbomlasztása érdekében, de hát ez – bármennyire is ellenszenves törekvés – nem bűncselekmény, amennyiben az ominózus pártok legálisan működnek.


Ennyi erővel bármelyik európai parlamenti frakciót vádolni lehetne, Orbán Viktort meg egyenesen kerékbe kellene törni (nem is rossz ötlet…), mert ő egymagában többet tett már eddig az Unió ellen, mint KGBéla száz életidő alatt tenni tudna.
Szóval így felületesen szemlélve a dolgokat Béla ügye tüchtig kis koncepciós ügy, ami Sztálin halála után hatvanegy évvel meglehetősen illetlen dolog.
Aki ebben az ügyben Merkel vagy Barroso szőrös kezét keresi, csalódni fog, a mi pitypalattyos, árvalányhajas kis hazánk egyedül hülyeség tekintetében önellátó.


Viszont pofátlanságban a Fidesz verhetetlen.
Az orosz szálat abban véli felfedezni, hogy Putyin pénzeli a Bélát, aki a guruló rubelek segítségével intéz támadást az Unió intézményei ellen, ami szép elképzelés, még csak nem is irreális.
Igen, lehet, hogy Putyin anyagilag – esetleg információkkal - hozzájárul a szélsőséges politikai erők működtetéséhez, de ezt valószínűleg sokkal jobban el tudja konspirálni, mint a hazai oligarchák saját hozzájárulásukat Orbán hatalomrajuttatásához.
Mindenesetre a Nyugatnak sok szemrehánynivalója nincs az Oroszország bekerítését célzó ilyen-olyan politikai erők gátlástalan támogatása után, Grúziától-Ukrajnáig, hogy Líbia, Irak vagy Szíria szélsőségeseinek támogatásáról, a tálibok felfegyverzéséről szó se essék.


Mert azt azért ne feledjük, hogy Ukrajna Oroszországgal határos, azt se feledjük, hogy Gorbacsov ígéretet kapott arra, hogy a balti államok nem lesznek a NATO tagjai, de lássunk csodát – mégis lettek. Mint ahogy a Nyugat által pénzelt szélsőséges szervezetek puccsot hajtottak végre az oroszbarát ukrán elnök ellen – szóval jobb, ha nem tesz szemrehányást itt senki senkinek…


Ez a Béla meg egy mesterpancser, a tetejébe teljesen alkalmatlan a feladatra, melyre vállalkozott - már, ha vállalkozott egyáltalán.
Ki hallott olyat, hogy James Bond egy szimpla parlamenti meghallgatás miatt ágynak esik?
Elmegy inkább a Gundelbe, libamájas – pezsgős vacsorára Conchita Wursttal, (szeme se rebbenjen, ha a lába a tökömhöz ér – X-13 vagyok…) oszt jónapot! 
Orbán sem esett ágynak a parlamenti meghallgatásán, persze ezért Szabó Zoltáné a szégyen, az alkalom legalább egy pacemaker-beültetést azért indokolt volna…


Tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy a Jobbikot támadja a Fidesz, de mégsem örülök, mert demokráciát nem lehet antidemokratikus eszközökkel megvalósítani – nem igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt.
Orbánnak egyébként is csak akkor jutott eszébe ez a szép ötlet, mikor a Jobbik már elszippantotta a Fidesz párszázezer szavazóját, nanehogy már tendencia legyen belőle…
Mindenesetre Bélának nehéz sorsa lesz, ülni fog, mint liba a fészkén, aztán majd egyszer felmentik, de addig még sokat kell énekelnie idomított csótányának a Proscsanyije Szlavjankit.
Vagy a Horst Wessel Liedet…
:O)))

További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport