HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : A terrorizmus színe és visszája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.12.06.
 Vasárnap
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,62 Ft
   CHF árfolyam
   330,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 11. 12:17     


PuPu

A terrorizmus színe és visszája
A világ felháborodott az iszlám terroristák franciaországi akcióján. Ha az iszlám fundamentalisták legagresszívabb harcosai katonailag elég erősek lennének, valószínűleg harckocsikkal, rakétákkal és atombombával indulnának harcba a hitetlenek ellen, Allah nevében.

Hálistennek - bár szegénynek éppen nem mondhatók - erre nincs lehetőségük, így azzal harcolnak, ami rendelkezésükre áll, ez pedig a fanatizmus és a terror.
Félelmetes lett a világ.

Legfőképpen azért, mert a terrorizmus elleni védekezés rettenetesen nehéz.
A katonai lépésekre lehet katonai válaszokat adni, harckocsi ellen rakétát, zászlóalj ellen ezredet bevetni, de az ellen nincs orvosság, ha a helyi pék munkanélküli fia felkap egy kalasnyikovot és Allah nevében lemészárolja apja keresztény vevőit, mert vallási vezetői elhitették vele, hogy a világ jobb lesz, ha mindenki egyazon módon imádja a monoteisták egyazon istenét.
Allah akbar, mondja, és gyilkol, de ugyanezt teheti az angolszász vagy európai kultúra elleni heves felindulásában, a keresztények, a zsidók, Izrael, vagy Amerika elleni gyűlöletében is - mindegy, a cél mindenképpen szélsőséges, az eredmény pedig elborzasztó.
A terror nem az iszlám kizárólagos eszköze, nem is mai találmány, de ebben a globalizált világban vált különösen veszélyessé.
Ma egy terrormerénylet esetén szerencsés az, aki elmondhatja, hogy rosszkor volt rossz helyen, hiszen ha beszél, akkor életben van.
Nem mindenki mondhatja ezt el.

A terror célja elsősorban a félelemkeltés, és lássuk be, erre roppant alkalmas.
Azokban az országokban, melyek a terroristák kedvelt célpontjai az élet egyszerűen elveszíti nyugalmát, hiszen aki reggel elindul munkába, nem lehet biztos abban, hogy a buszra, mellyel utazik nem száll fel egy külsőleg ártalmatlannak tűnő eleven bomba, kinek az élet nem jelent értéket, hiszen áldozatáért, amint megnyomja a robbanószerkezet gombját, azonnal elnyeri jutalmát a másvilágon.
A terrorista nem válogat, vagy csak ritkán, mint most legutóbb is, mikor a karikaturisták ellen elkövetett gyilkosságokat névsorolvasás előzte meg - ez a ritkább eset.
Gyakoribb, hogy a terrorista válogatás nélkül gyilkol, mint ahogy a WTC ikertornyába vezetett repülőgépek terroristái is, akiknek mindegy volt, hogy kit ölnek meg.
Míg régebben a terrorizmust határok közé lehetett szorítani, ma erre esély sincs, a merényletek ma Kabulban, holnap Moszkvában, holnapután New Yorkban vagy Tel Avivban következhetnek be.
Maholnap akár Budapesten is.

A világ nincs jól kitalálva, a rengeteg szegény ember nem tud mit kezdeni egyszerű problémáival, az étel, az ivóvíz, az értelmes emberi cselekvés hiányával, eközben folyamatosan ingerlik a fejlett világ luxusának képei, a mérhetetlen dőzsölés és pazarlás, saját élete semmitérőségének tudata.
Remek táptalaj ez mindenféle szélsőséges próféták számára, akik zavaros eszméikhez keresnek követőket, olyanokat, akik némi agymosás után fanatikus gyilkológépekké válnak.
Fegyver van, eszme van, olyan is van, akit a fegyver használatára kiképeztek, hát akkor ejtsünk rabságba egy leányiskolát, majd a diákokat sorsoljuk ki harcosaink között, hogy soha ne lehessen belőlük a XXI. század asszonya, legyen belőle inkább a Boko Haram harcosának iskolázatlan, de szófogadó felesége.
Vagy haljon meg, mert ezekben a közösségekben erre szűkül a választási lehetőség.

Természetesen terroristának lenni veszélyes dolog, személy szerint gyakran halállal jár, még akkor is, ha csak kevés állam képes arra, hogy - mint Izrael a müncheni olimpia merénylőit - módszeresen kiirtsa, de a terrorista az általa képviselt ügyre is veszélyt jelent, hiszen az akció reakciót szül.
Mint most is, mikor a franciaországi iszlám közösségek ellen máris támadásokat követtek el az idegenellenes terroristák, és Allah legyen irgalmas, hogy a terror ne eszkalálódjon.

Aki azt gondolja, hogy ez minket nem érint, az téved.
Mi mások lettek volna, ha nem terrorcselekmények a cigánygyilkosságok?
Mi mások lettek volna, ha nem terrorcselekmények  Budaházy politikai indíttatásból elkövetett merényletei?
Vajon, megfelelő válaszokat adott rá a magyar társadalom?
Attól tartok, hogy nem.
A tudomány azt tartja, hogy bűncselekmények elkövetése során a visszatartó erő nem a büntetés súlyából, hanem annak elkerülhetetlenségéből következik.
Ugyancsak fontos, hogy a büntetés ésszerű, de igen rövid időn belül kövesse a bűncselekményt.
A cigánygyilkosságok ügyében a mai napig nincs jogerős ítélet, de még az eset felderítettsége is ezer sebből vérzik, Budaházy pedig vígan játssza tovább jelmezbálját betyárseregével a budapesti pusztákon - szabadlábon.

Nem szeretném én az ördögöt a falra festeni, de ahogy akadt egy Bogdán László - Cserdi polgármestere - a cigányok között, éppúgy akadhat majd valaki, aki rájön, hogy mennyire álságos a magyar állam cigánypolitikája és ellenállást szervez - innen pedig már csak egy lépés a hatalommal való erőszakos konfrontáció.

 

A cigányok szegények, a szegény pedig könnyen odatalál a zavaros eszmékhez - erre jó példa a Jobbik és a Magyar Gárda - a szegény ellenálló számára pedig ideális eszköz a terror.
Ma még nem késő elgondolkodni ezen, nem késő tenni sem ellene, ma még kezelhetőnek tűnnek saját problémáink, de már benne vagyunk a huszonnegyedik órában, és ha egyszer elszabadul a pokol, akkor azon nem segít sem a Leibstandarte TEK Orbán Viktor, sem semmiféle megemlékező menet - nem segít semmi.
Ahogy egyetértek azzal, hogy írjuk fel mindenhová, hogy "Je suis Charlie!", ugyanúgy fel kellene írnunk a bosszúállás ártatlan arab áldozatainak nevét is.

Bolond a világ, jó lenne nekünk megőrizni a józan eszünket...

:O)))További hírek

  „Az MTI-ben fokozatosan vezették be a cenzúrát 2011-2012-től kezdve”
2020. 12. 05. 11:02 hirhatar.hu
  Érdemes a legkényelmesebb úton felkapaszkodni a Prédikálószékre
2020. 12. 05. 11:02 hirhatar.hu
  80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikó
2020. 12. 05. 11:02 hirhatar.hu
  Pécsi Balettet minden szombatON
2020. 12. 03. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A Momentum kiállt közös ellenzéki lista állítása mellett
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Csaknem 11,5 milliárdba került a koronavírusos nemzeti konzultáció
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Demszky a Szájer-botrányról
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Húsz éve a világörökség része
2020. 12. 02. 14:05 pecsi-hirhatar.hu
  A zene gyógyítja a lelket és örömet ad
2020. 12. 01. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda
2020. 11. 30. 12:23 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport