HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: A többség diktatúrája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.27.
 Csütörtök
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   339,12 Ft
   CHF árfolyam
   319,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 25. 08:55     


Adorján György

A többség diktatúrája
Keresztényi erkölcsi alapokon, még ráadásul pártügyészként is olyan nyilatkozatot tenni, hogy a demokrácia nem másról szól, mint a többség diktatúrájáról a kisebbség fölött, jócskán túltesz a volt miskolci rendőrkapitány elhíresült kijelentésein is!

Keresztényi erkölcsi alapokon, még ráadásul pártügyészként is olyan nyilatkozatot tenni, hogy a demokrácia nem másról szól, mint a többség diktatúrájáról a kisebbség fölött, jócskán túltesz még a volt miskolci rendőrkapitány elhíresült kijelentésein is!


Rubovszky György persze nem Pásztor Albert és mindkettőjük kijelentéseinek értelmezése sokféle árnyalattal bír, de azért ez a Rubovszky féle demokrácia felfogás nem semmi. Persze ő megmagyarázná, hogy a többség az nem más, mint a 2/3. A Fidesz-KDNP pártszövetségre leadott szavazatok száma önmagában mitől lenne a választópolgárok többsége, vagy akár a szavazáson résztvevők száma is mitől lenne a többség, ki tudja. De ha a többség Rubovszky fejében nem más, mint azok száma, akik a kormánypártokra szavaztak, akkor ott valami nagyon nem stimmel. Mi lesz azokkal a szavazókkal, akik nem a Fideszre szavaztak ugyan, de mégis összesen nagyobb lélekszámban vannak. Kinek a többsége is az a kétharmad?


Sok mindenben világelsők vagyunk az egy főre jutó dolgok tekintetében, nem sorolnám, inkább hozzá tennék még egyet. Egy adott helyzet, vélemény, vagy történeti tényállás egy főre jutó, egymástól különböző értelmezésében is. Jól ismerjük azt a felfogást, mely szerint a demokrácia nem más, mint a többségi elv érvényesülése. De mi van akkor, ha az un. többség rendre a kisebbség rovására hoz intézkedéseket úgy, hogy ellehetetleníti az érdekképviseletek munkáját, korlátozza a társadalmi csoportok, civil kezdeményezések mozgásterét. Milyen többség az ilyen?


Autokrata szöveg, keresztény erkölcsi alapokon, amit a mentelmi bizottság elnöke hazabeszélve megengedett magának. Mert ő és a mögötte álló pártszövetség képtelen a körülmények változásával társadalmi konszenzus alapján megváltoztatni, formálni szabályaikat és intézményeiket, miközben állandóan arra hivatkoznak, hogy övék a kétharmad, a többség. És ennek a többségnek az uralma a kisebbség fölött, ez nem más, mint maga a demokrácia. Aki ezzel nem ért egyet annak, kuss!


Csökkent a Fidesz népszerűsége, vagy három százalékkal egyes véleménykutatók szerint. Az országos jelöltállításaikon egyre több a független jelző, Fidesz-KDNP helyett, vajon mi okból nevezik mostanában így jelöltjeiket? Persze ha az egyoldalúan saját szájízük szerint kijelölt alkotmánybírákat, a Fideszhez közel álló köztársasági elnököt, vagy legfőbb ügyészt és a többi meghatározó intézmények élén álló rokonokat és csókosokat nézem, akkor nem csodálom, ha a mostani választások előtt inukba szállt a bátorságuk. Hangulatjelentéseket ők is olvasnak, és ki tudja, mi van azokban.


Jó reggelt Magyarország! Ha felébrednek, akkor vegyék tudomásul, hogy kisebbségben vannak és el kell viselniük a többség diktatúráját! A Többség pedig nem más, mint a jelenlegi hatalom, aki annak tartja magát. A Rubovszky féle demokrácia meghatározást ezek képesek lesznek még kötelező tananyaggá is tenni. Ha pedig október 12-én a választásokon ismét nagy arányban győznek, akkor még talán az Alaptörvényt is módosítják ennek megfelelően. Bármi megtörténhet, mondta Orbán Viktor Mihály! Akár még ez is, mondom én…


Gombnyomogató automaták, papagájkórusok, minősített adattá változtatott közérdekű ügyek, önmaguk többséggé nyilvánítása a valódi többség helyett, ez a Rubovszky féle demokrácia felfogás lényege. Eszükbe sem jut, hogy hárommilliónyi szegény honfitársuk, és a velük szolidáris milliók az igazi többség, nem pedig azok a megvezetettek, akiket pávatáncos politikai hókusz-pókuszaikkal, szavazataik elnyerése céljából elkábítottak! Október 12-én iktassátok ki őket emberek!


További hírek

  Közelebb a vidéken élőkhöz
2020. 02. 26. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kilépése a Jobbiknál – a debreceni elnök és négy társa is lelépett
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Budai szerint a baloldal a bűnözők oldalán áll
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Továbbra sem lesz új OTP automata Gyömrőn
2020. 02. 26. 08:01 gyomroi-hirhatar.hu
  A csepeli rendőrség 100 éve
2020. 02. 25. 22:03 21keruleti-hirhatar.hu
  Ismét a mesék birodalmába viszi nézőit a Pécsi Balett
2020. 02. 25. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Az enyhe tél ellenére 141-re nőtt a fagyhalál áldozatainak a száma
2020. 02. 25. 16:05 hirhatar.hu
  Bíróság elé kerülhet pénteken Demeter Márta
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu
  Mesterházy: Nem a DK-ban kell keresni a hibát
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport