HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: A többség diktatúrája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 25. 08:55     


Adorján György

A többség diktatúrája
Keresztényi erkölcsi alapokon, még ráadásul pártügyészként is olyan nyilatkozatot tenni, hogy a demokrácia nem másról szól, mint a többség diktatúrájáról a kisebbség fölött, jócskán túltesz a volt miskolci rendőrkapitány elhíresült kijelentésein is!

Keresztényi erkölcsi alapokon, még ráadásul pártügyészként is olyan nyilatkozatot tenni, hogy a demokrácia nem másról szól, mint a többség diktatúrájáról a kisebbség fölött, jócskán túltesz még a volt miskolci rendőrkapitány elhíresült kijelentésein is!


Rubovszky György persze nem Pásztor Albert és mindkettőjük kijelentéseinek értelmezése sokféle árnyalattal bír, de azért ez a Rubovszky féle demokrácia felfogás nem semmi. Persze ő megmagyarázná, hogy a többség az nem más, mint a 2/3. A Fidesz-KDNP pártszövetségre leadott szavazatok száma önmagában mitől lenne a választópolgárok többsége, vagy akár a szavazáson résztvevők száma is mitől lenne a többség, ki tudja. De ha a többség Rubovszky fejében nem más, mint azok száma, akik a kormánypártokra szavaztak, akkor ott valami nagyon nem stimmel. Mi lesz azokkal a szavazókkal, akik nem a Fideszre szavaztak ugyan, de mégis összesen nagyobb lélekszámban vannak. Kinek a többsége is az a kétharmad?


Sok mindenben világelsők vagyunk az egy főre jutó dolgok tekintetében, nem sorolnám, inkább hozzá tennék még egyet. Egy adott helyzet, vélemény, vagy történeti tényállás egy főre jutó, egymástól különböző értelmezésében is. Jól ismerjük azt a felfogást, mely szerint a demokrácia nem más, mint a többségi elv érvényesülése. De mi van akkor, ha az un. többség rendre a kisebbség rovására hoz intézkedéseket úgy, hogy ellehetetleníti az érdekképviseletek munkáját, korlátozza a társadalmi csoportok, civil kezdeményezések mozgásterét. Milyen többség az ilyen?


Autokrata szöveg, keresztény erkölcsi alapokon, amit a mentelmi bizottság elnöke hazabeszélve megengedett magának. Mert ő és a mögötte álló pártszövetség képtelen a körülmények változásával társadalmi konszenzus alapján megváltoztatni, formálni szabályaikat és intézményeiket, miközben állandóan arra hivatkoznak, hogy övék a kétharmad, a többség. És ennek a többségnek az uralma a kisebbség fölött, ez nem más, mint maga a demokrácia. Aki ezzel nem ért egyet annak, kuss!


Csökkent a Fidesz népszerűsége, vagy három százalékkal egyes véleménykutatók szerint. Az országos jelöltállításaikon egyre több a független jelző, Fidesz-KDNP helyett, vajon mi okból nevezik mostanában így jelöltjeiket? Persze ha az egyoldalúan saját szájízük szerint kijelölt alkotmánybírákat, a Fideszhez közel álló köztársasági elnököt, vagy legfőbb ügyészt és a többi meghatározó intézmények élén álló rokonokat és csókosokat nézem, akkor nem csodálom, ha a mostani választások előtt inukba szállt a bátorságuk. Hangulatjelentéseket ők is olvasnak, és ki tudja, mi van azokban.


Jó reggelt Magyarország! Ha felébrednek, akkor vegyék tudomásul, hogy kisebbségben vannak és el kell viselniük a többség diktatúráját! A Többség pedig nem más, mint a jelenlegi hatalom, aki annak tartja magát. A Rubovszky féle demokrácia meghatározást ezek képesek lesznek még kötelező tananyaggá is tenni. Ha pedig október 12-én a választásokon ismét nagy arányban győznek, akkor még talán az Alaptörvényt is módosítják ennek megfelelően. Bármi megtörténhet, mondta Orbán Viktor Mihály! Akár még ez is, mondom én…


Gombnyomogató automaták, papagájkórusok, minősített adattá változtatott közérdekű ügyek, önmaguk többséggé nyilvánítása a valódi többség helyett, ez a Rubovszky féle demokrácia felfogás lényege. Eszükbe sem jut, hogy hárommilliónyi szegény honfitársuk, és a velük szolidáris milliók az igazi többség, nem pedig azok a megvezetettek, akiket pávatáncos politikai hókusz-pókuszaikkal, szavazataik elnyerése céljából elkábítottak! Október 12-én iktassátok ki őket emberek!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport