HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ajánlom a Legfőbb Ügyész figyelmébe

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.06.23.
 Szombat
Ma Zoltán napja van.
Holnap Iván napja lesz.
   EUR árfolyam
   324,53 Ft
   CHF árfolyam
   281,03 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 26. 13:13     


Adorján György

Ajánlom a Legfőbb Ügyész figyelmébe
Ne gondolja, hogy örökös legfőbb ügyészként fog évtizedeken keresztül tevékenykedni, csak azért, mert a Fidesz, politikai érdekből megteremtette annak feltételeit.

Nem azért ül ott abban a székben, hogy a törvényességi felügyelet gyakorlatát politikai elfogultsággal igazgassa!

De azért sem, hogy egy belügyi államtitkár ügyészségi fogalmazóként tengődő gyermekét kivételezve, soron kívül ügyésszé nevezze ki.

Ne hajtogassa állandóan azt, hogy minden törvényesen, az előírásoknak megfelelően zajlik az ügyészségen, amikor vádemelési javaslatok sorát kell módosítani, vagy akár a vádat ejteni, mindezek cáfolják az ön által mondottakat.

 

Nem azért ül abban a székben, hogy egy azeri baltás gyilkost minden további nélkül kiadhassanak hazájának azért, hogy ott hősnek nyilváníthassák!

De azért sem, hogy még ma se lehessen pontosan tudni, hogy mi lett annak a 2002-es vádemelésnek a jogerős vége, melyet az ügyészség egy rendőrtábornokkal szemben nyújtott be halált okozó ittas járművezetés bűntettének az elkövetése miatt.

És nem kell az elterelő duma sem a parlamentben,  olyan esetekben, amikor kérdések hangzanak el konkrét ügyekben, a válaszok rendre ugyanazok, az ügyészség a törvényes előírásoknak megfelelően végzi a munkáját.

 

Ne gondolja, hogy örökös legfőbb ügyészként fog évtizedeken keresztül tevékenykedni, csak azért, mert a Fidesz, politikai érdekből megteremtette annak feltételeit.

Ne higgye azt, hogy szándékos, vagy akár gondatlan mulasztásait soha senki nem fogja majd kivizsgálni és alaposan mélyére ásni mindannak, amit politikai elfogultságból tett, vagy nem tett.

Tessék szíves lenni azonnal szorgalmas és szakmájukhoz hűséges, politikai megfelelési kényszer terhétől mentes ügyészeknek kiszignálni az alábbi ügyeket, alapos vizsgálatra, vagy intézkedni soron kívül azokban a nyomozás elrendelésére.

Szabálytalan útfelújításért, valamint meghívásos közbeszerzések elnyeréséért Mészáros Lőrinc cégei, a Széchenyi Bank vezetőjének Töröcskei Istvánnak büntetőjogi felelőssége, a milánói világkiállítás körüli pénzmozgások, és a többi hasonló, korrupció gyanús esetek. Ha nehézségei támadnának az ügyek kiválasztásánál, készséggel állok rendelkezésére.

 

Nincs azon semmi csodálkozni való, hogy a jelenlegi ügyészi szervezet felelőssége is megállapítható abban a Transparency International által kiállított siralmas bizonyítványban, amely szerint hazánkban a meglévő jogszabályok nem zárják ki a bűnüldözés politikai befolyásolásának a lehetőségét.  Másként szólva megkérdőjelezhető a rendőrség és az ügyészség szakmai függetlensége. Már elnézést, de jobban hiszek a berlini központú nemzetközi intézménynek, mint a jelenlegi itthoni kormánytisztviselőknek, vagy azok lekötelezettjeinek, vagy akár önnek, ebben a kérdésben!

 

Mondja meg már nekem, miért tűrte szótlanul az ügyészség azt, hogy a közérdekű adatokhoz való hozzáférést fizetőssé tegyék. Árulja már el nekem, hogy az információ szabadságról szóló törvény módosításának lehetőségéhez ebben a tárgyban az ügyészség a törvényesség garanciájaként miért nem szólalt meg. Elvárom ugyanakkor az ügyészségtől, hogy a MOL-os Hernádi Zsolt ügyében, és a Gripen beszerzés témában kövessen el mindent, hogy a hazai közvélemény tisztán láthasson mindkét esetben. Az eddigieknél sokkal jobban védje az ügyészség mindazokat, akik közérdekű bejelentést tesznek. Horváth András vádjait a NAV-al kapcsolatban tekintsék kiemelten vizsgálandó feladatnak, miként azt is, hogy az USA kitiltási döntése és e között milyen összefüggések vannak. Alaposan és teljes részletességgel vizsgálja ki az ügyészség a Quaestor közpénzkezelésének gyakorlatát, és annak eredményéről tájékoztassa a közvéleményt.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban ismételten felhívom a figyelmét arra, hogy nem szentírás az, hogy élete végéig ebben a beosztásban maradjon, a fineszes fideszes törvényalkotás ide vonatkozó törvényei miatt. Kéretik ezt is a jövőben messzemenően figyelembe venni!


További hírek

  Középpontban a család és a kultúra
2018. 06. 23. 11:40 pecsi-hirhatar.hu
  Az utolsó percekben fordított Svájc
2018. 06. 22. 22:32 pecsi-hirhatar.hu
  Szorul a hurok az áfa-csalók nyakán
2018. 06. 22. 21:41 pecsi-hirhatar.hu
  Nigéria végül csak összekapta magát
2018. 06. 22. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  Nem bírták a brazil nyomást
2018. 06. 22. 20:09 pecsi-hirhatar.hu
  A nemzeti Orbán-vej természetvédelmi területet nyúlna le, hogy privát tava legyen
2018. 06. 22. 15:34 hirhatar.hu
  Brutális tarolás zajlik a Normafán
2018. 06. 22. 15:29 hirhatar.hu
  Kiegészítés a BKK által kiadott hétvégi villamosjárat tereléséhez
2018. 06. 22. 15:26 hirhatar.hu
  A horvátok porig alázták az argentinokat
2018. 06. 21. 22:56 pecsi-hirhatar.hu
  A gólzápor megint elmaradt
2018. 06. 21. 21:41 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport