HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ajkát nem mindegy ki veszi ajkára

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 08. 15:17     


Adorján György

Ajkát nem mindegy ki veszi ajkára
A vasárnapi választás tétje, hogy megmutassa, kormányváltó hangulat van az országban továbbra is.

Ment a parlamentben tegnap a kampányoló süketelés, mind a fideszesek, mind a jobbikosok részéről. Gulyás, a fideszes papagáj kommandós és Volner a jobbikos cégzsonglőr nem hazudtolták meg magukat most sem.

L. Simon a költő borász panzió tulajdonos útfelújító, a kormányt képviselő öndicsérő büdösséggel szavatolta egyetértését, a hatalomnak tetsző szöveget illetően, melyet az országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke terjesztett elő, s melyet tulajdonképpen maga is megismételt.

 

Gulyás szerint nagy a tét, nem mindegy, hogy a térségben ki fogja majd képviselni az ott élők érdekeit. Mert ugyebár kormánypárti képviselő lobbizása mindig is többet hoz a konyhára választóinak, mint ahogy az eddigi kormány forintosított kampánylöketéből is látszik. Hiszen 2,3 milliárdot adott kórházfejlesztésre a minap Tapolcának, de jutott korábban Herendnek is fél milliárd közút felújításokra, hiszen ez a település is az érintett választókerület része.

Gulyás azt mondta, hogy már ezeket is Fenyvesinek, a Fidesz jelöltjének köszönheti mindenki, mert ő harcolta ki mindezt.

Rázzák a rongyot fideszeséknél rendesen. Öndicsérő melldöngetéssel szájalnak pár nappal a választások előtt a parlamentben is, kihasználva a szűkös, de sok helyütt azért elérhető parlamenti csatornán és interneten fogható, élő közvetítés adta előnyöket.

 

Volner azzal csalogatja a választópolgárokat, hogy szajkózza rendesen a Fidesz és a szocialisták hatalomváltó berendezkedését, kiemelve kétpólusosságukat. De szerinte ez már megszűnt, ez már a múlté, mert mára hárompólusú lett a Jobbik előretörésével a hazai politika. Szerinte egy hajóban ül a Fidesz és az MSZP, és akik vasárnap majd választanak Ajkán, Tapolcán és Sümegen, meg a körülöttük lévő ötvenhét településen, azok tulajdonképpen az eddig ismert elszámolás nélküli világ képviselőiről, vagy egy „jobbik” által delegált, mindezt megváltoztatni képes, a helyi érdekeket szem előtt tartó, hűséges Rigről kell, hogy döntsenek, akinek ráadásul presztízse is van.

 

A lényeg szerintem, bármit is mondjanak a jobboldali szómenők Tapolcáról, az, hogy hiteles személyek szólalnak-e meg a kampány során, vagy olyanok, akik maguk is, nem csak a pártjuk, már többször eljátszották azt.

Jobbról támadni a balos jelöltet azzal, hogy a vörös iszap ügyben nem fogott lapátot, meg, hogy olyasmiket beszélt anno, hogy az nem is annyira mérgező, elég vérszegény ellendrukkerség, lejárt szavatossági idejű kampány blöffel operálni.

 

Naná, hogy Ajka nevét ki sem ejtik a populista, meg a radikális jobboldal kampányoló képviselői. A majd harmincezer lakosú város szavazópolgárainak lélekszámát Tapolca és Sümeg együtt sem éri el, Ajkán és a környező szomszédos településein dől el minden. A Fidesz már tegnap letette a garast, szokásos módján. Íme, egy rövid részlet tegnapi közleményükből: „ Az eseményeknek különös aktualitást ad, hogy ma a hazugságairól elhíresült Gyurcsány Ferenc személyesen kampányol majd a tapolcai választókörzetben.”  No komment!

 

A DK elnöke ugyanakkor tegnap egyértelművé tette az ajkai utcafórumon, hogy az általa vezetett párt milyen álláspontot képvisel. A vasárnapi választás tétje, hogy megmutassa, kormányváltó hangulat van az országban továbbra is. Szerinte a választók azt fogják eldönteni, hogy bele kell e törődni abba a helyzetbe, amit a jelenlegi kormány teremtett a mögötte lévő pártszövetséggel, vagy egy másik, annál jobb világot akarnak. Békére és nyugalomra van szüksége a nemzetnek és nem radikalizmusra, mondta a volt miniszterelnök.

 

Ezért nem mindegy, hogy Ajka nevét ez alatt a hátralévő pár nap alatt ki és miként, milyen céllal veszi ajkára! Az alattomosak, cukiságba bugyolált, izgága radikális izomagyúak, és a kormányzati lehetőségeikkel visszaélő, milliárdokat kampányinjekciózó, magukat nemzetinek hazudó populisták a jobboldalról, vagy a nyíltan kiálló, gondokat őszintén feltáró, a jelenlegi kormány távozását akaró, nyugatot és nem félázsiai keletet választó, az út szélén hagyottak mellett is szolidáris, demokrata baloldaliak! Demokrácia, vagy democsokrácia, ez a kérdés válasszatok!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport