HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Altató

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.17.
 Hétfő
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,67 Ft
   CHF árfolyam
   314,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 05. 08:28     


Adorján György

Altató
Például arról, hogy az illetékes hatóságok miért nem rohanták le a Buda-Cash ügyben érdekelteket legalább fele annyi energiával, mint azt tették az Ökotárs témában.

Kommunikációs trükkökkel altatja a népet a Fidesz rendesen. Megy az elterelés, csak a lényeg ne kerüljön előtérbe. Egyrészt vissza kell szerezni az elveszített majd milliónyi támogatót, másrészt meg kell győzni ország-világot arról, hogy nincs alternatívája Magyarországon ennek a néppárti, unortodox gazdaságpolitikát folytató, nemzeti polgári szövetségnek. Brüsszelt és az USA-t biztosítani kell a szövetségi hűségről, pávatáncot járva, állandóan a hazai függetlenségre és nemzeti érdekekre hivatkozva indokolni a keleti nyitást és az illiberális elszólást.

 

Magyar módi ez, a jogászi csűréssel-csavarással előadott magyarázat mindenre, ami ennek a hatalomnak a tevékenységével kapcsolatban akár itthon, akár külföldön érthetetlenségre talál.

Mert sokkal könnyebb az Ukrán kormány felé olyan kéréssel kiállni, hogy tartsák be

az ottani magyarokra vonatkozóan a katonai behívások arányosságának elvét, semmint kiállni a nemzetközi diplomáciában azzal, hogy elítéljük az oroszok magatartását, amit tanúsítanak velük szemben. A török gázvezetékkel kapcsolatos teendőket is egyszerűbb megbeszélni az érdekelt kormánnyal, semmint figyelmeztetni őket az emberi jogokkal kapcsolatos teendőikre.

 

Közben mennek ám a villásnyelvű kormányfő elvárásainak megfelelően a zenei aláfestések is. Csángó bálra invitálják, pálinkakínálással az amerikai nagykövetet és még meg is etetik őt a mangalica feszten egy kis frissensülttel. Elindul a gyermekszületéssel kapcsolatos törökdicsérő invázió is, arra hivatkozva, hogy sehol sem születik a világon annyi gyermek, mint arrafelé. „Attila unokái vagyunk mind” hangzik erre a válasz köszönetül. Megy ez a egyet ide, egyet oda lépés kombináció ennek a hatalomnak, csak a lényegről ne kelljen szólni egy szót sem.

 

Például arról, hogy az illetékes hatóságok miért nem rohanták le a Buda-Cash ügyben érdekelteket legalább fele annyi energiával, mint azt tették az Ökotárs témában. Az USA kitiltási botrány is kezd elaludni ebben a marha nagy kommunikációs terelésben, Vida Ildikó kivizsgálta magát és nem talált magában semmi kivetni valót. A nemzetbiztonsági kockázatot lábon kihordó Kiss Szilárd moszkvai mezőgazdasági attasé története is zártkörű esemény marad, nem való azt tudnia a széles közvéleménynek, mint ahogy Patyi Gergely igazságügyi államtitkár lemondásáról, vagy Eiselt György volt belügyi államtitkár hivatali vesztegetés miatti első fokú ítéletével kapcsolatban is csak fecseg a felszín és hallgat a mély.

 

Na persze, hogy azt kell szavalni úton útfélen, hogy az oroszokkal megkötött paksi szerződésen múlik a rezsicsökkentés léte, meg, hogy brüsszeli támadás indult a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen. Altatni kell minden áron a kevésbé vájt fülű tömegeket, de ébren kell tartani a jobboldali populizmus híveinek ragaszkodását a mai hatalomhoz. Ezért be is kell etetni rendesen, hogy rákapjanak a horogra, amit ez a kormány nekik odavet. Így aztán magától értetődő, hogy Orbán veje visszautasít minden vádat, ami az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre kiírt pályázattal kapcsolatos cégérdekeltségére vonatkozott.

 

Viszont speciális közelharcképzést indított a Terrorelhárítási Központ a külföldi társszervek beavatkozó egységeinek. A TEK által kifejlesztett, és a gyakorlatban is használt közelharcrendszer, az úgynevezett TEK-Fight a harcművészetek és a küzdősportok fogásait ötvözi. Ezekkel a technikákkal a terrorelhárítók súlyos sérülések okozása nélkül tudják ártalmatlanítani az ellenséget. Az első ilyen kurzuson 8 ország 13 terrorelhárítója vesz részt, adta hírül a híradó.hu. Ez már döfi, ez már azért valami, ezt naná, hogy kommunikálni kell. Ez kell a magyarnak, a látványtervezés!

 

Megy az altatás. Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten, szólt a felcsúti intelem, ahhoz az ellenzékhez, amely ma még abban a helyzetben van, hogy nem képes Orbánnal szemben ütőképes, demokratikus erőt felállítani. De, hogy holnap mi lesz, ki tudja. Bármi előfordulhat. Addig a kormány altatni próbál, hipnózisban tartva a nép többségét, híveit meg ébren, egyre inkább magához csalogatva. Erre kell felkészülni és ennek megfelelően cselekedni!


További hírek

  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Akadt néhány felesleges milliárd az újabb nemzeti konzultálgatásra
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Egyre több az okosváros
2020. 02. 14. 14:06 gyomroi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén
2020. 02. 13. 11:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése
2020. 02. 13. 10:59 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport