HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Az Albert Eszter szindróma és a Tuareg komplexus

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.03.
 Vasárnap
Ma Kornélia napja van.
Holnap Kázmér napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,75 Ft
   CHF árfolyam
   411,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 12. 07. 11:18     


Adorján György

Az Albert Eszter szindróma és a Tuareg komplexus
Egy dolog biztosnak látszik, mindkét személy esetében a zavartság és a zavarosság szembetűnőbb, mint a tisztánlátás s emiatt nevezettek interneten megjelent írásaikkal inkább a demokratikus ellenzék gyengülését segítik elő, semmint annak erősödését.

Nincs könnyű dolga annak, aki e két személy utóbbi időkben elkövetett cselekedeteinek szövevényes tüneteit, illetve azok kísérőjelenségeit próbálja bemutatni. A teljesség igénye nélkül, terjedelmi korlátok miatt csak tájékozódási pontok felvázolására van lehetőség.

A tényadatok rendelkezésre állnak, illetve álltak, hiszen sok szaftos rész már törlésre került. De sokan még így is megismerték történetüket, mert olvasták a bejegyzéseket.

Egy dolog biztosnak látszik, mindkét személy esetében a zavartság és a zavarosság szembetűnőbb, mint a tisztánlátás s emiatt nevezettek interneten megjelent írásaikkal inkább a demokratikus ellenzék gyengülését segítik elő, semmint annak erősödését.

 

Csak idézni kell mindkét helyről legalább azokat a megnyilvánulásokat, melyek az előzőekben mondottakat megerősítik. Egy- kettőt mindenféleképpen, hiszen az összes többi az idézettekhez hasonló.

 

Albert Eszter a saját facebook oldalán tavasszal az alábbi bejegyzéssel indította el azt a lavinát, amely végül a DK-ból kizárásához vezetett.

Erős kritikára készüljetek, barátaim. Ti ezt nem szeretitek. Ti bólogató pártembereket akartok. Ez a DK jó ideje nem az a DK, ami volt. Elveszett belőle a demokrácia.
Nektek eszetek ágában sincs leváltani Orbánt és rendszerét. Elvegyültetek köztük. Persze akinek nem inge, ne vegye magára! A tüntetések is látszat tüntetések. A mi saját dksunk üvölti, hogy buzi cigány. Nem lesz ez így jó, drága barátaim. A Demokratikus Koalíció Újság átalakul. Nem látszat demokráciáról, hanem szabad véleményről, szólásszabadságról, valódi demokráciáról fog szólni. Olyan emberekkel fogjuk közösen szerkeszteni, akik valóban a rendszer ellen küzdenek.”

Erre a bekezdésre aztán ráakaszkodott a DK-t ekéző, a pártot így, vagy úgy ócsárlók hada. A lényeg, hogy Albert a saját oldalán összehordott hetet-havat, de sosem indokolta, vagy támasztotta alá ténylegesen mondandóját. Sőt, nem átalkodott helyenként sértő, személyeket érintő megjegyzéseket is tenni.

 

Nézzük a másik jelenséget, Tuareget.

„…Mert mindig Orbán akarata teljesül. És ehhez soha nem kell más, mint kellő mélységű erkölcsi posvány az "ellenzékiek" részéről. Az most is megvolt, sőt most volt meg igazán. A leggyönyörűbb példány az volt, mikor a DK nevű valami nyilatkozatot adott ki, melyben elhatárolódik mindenfajta, a temetés nyugalmát megzavaró ellenzéki akciótól. Tipikus. Ugyanezt csinálták, mikor a tüntetési hullám volt múlt évben: csak nehogy valami baj legyen, még a végén Forradalom lesz, az meg eltakaríthatja a mindenoldali parlamenti szemetet. Hát nem gyönyörű? Nem Orbánék rettegnek jobban a Népharagtól, hanem a DK. Önkéntes Orbántestőrség. Aztán az igazán szép pillanat az volt, amikor fehéren-feketén bebizonyosodott, amiről egyre többen egyre többet írunk: az összenő ami összetartozik igazsága. A Diktatúra két vezető Narancssajtója: a Pestisrácok, meg a Heti Válasz közölte a DK kiadott nyilatkozatát, mint követendő példát. Ellentétben persze a gonosz Tuareggel, aki meg mindenféle zavarokat akar kelteni. Köszönöm. Köszönöm a DK-nak, hogy ily szinten megmutatta igazi arcát - vagy inkább annak teljes elvesztését - és a Narancssajtónak, hogy ebben segédkezett. Csaxólok: Orbán hadat üzent az Országnak, aki ilyenkor békés belenyugvásra szólít föl, az a Diktátor hatalmát védi, és az Ő akaratának teljesülését segíti elő.”

Tuareg, azaz Szabó Gábor másik sajátos jelensége az Orbánnal szembeni oldalnak. Munkássága a neten éppúgy nyomon követhető, mint a már említett Albert Eszteré. Köztük kártékonyság a közös nevező. Míg a számlálóban egyikük a megtévedt zavartság sértődött, érzelmektől terhelt megtestesítője, addig másikuk, a zavarosban való halászás világnézeti parkettáncosa, köpönyegforgatója.

 

Volt idő amikor Tuareg nem oly régen a DK hátán próbálta egyengetni politikai előmenetelét. Akkor még így beszélt: „Országos politikai ambícióm nincs, nem is volt, nem is lesz, arra polgármesterként sem fogok bejelentkezni, viszont segíteni tudom egy a kerületben fölépítendő DK pártpolitikus bármikori parlamenti választási győzelmét. Ajánlatom elfogadása esetén sikerre ítéltetünk, el nem fogadásának pedig nincs jelentősége DK iránti szimpátiám szempontjából: az Országnak szüksége van a DK-ra, ezért támogatom, nem azért, hogy segítsen polgármesterré válnom.”

Most meg, egy tévedéses félreszavazás nyomán már így beszél: „Szerencsére vannak egyre többen, akik tudják tapasztalatból: hamiskártyások gyülekezete a DK nevű valami, oda kell figyelni a kezükre, mert csalnak. Egy teljes napig lapítottak. Aztán mikor nyilvánosságra került, mit műveltek, akkor nagy csend volt, szülték a hozzájuk méltó nettó hazugságot, hátha valaki beveszi. Kínjukban kiötlötték: Varjú lapjai összeragadtak, azért szavaztak igennel. Véletlenül. Tévedésből. Atyaég. És persze Gyurcsány lapjai is épp összeragadtak. Meg Vadaié. Hiába na, nagy itt az összeragadás. Mondhatni: összenő, ami összetartozik. Teccenek érteni a magyarázat roppant kínos voltát. A LEGOCSMÁNYABB MUTYITÖRVÉNY szavazására a DK saját maguk szerint olyannyira oda sem figyelt, hogy azt se tudta, mikor van arról szavazás.”

 

No persze Albert Eszter sem marad le tőle ezen a téren. Akik figyelemmel kísérték DK-t ócsárló mondatait, azok meggyőződhettek arról, hogy a sértődöttségbe ágyazott frusztráltság sütött át szavain, hónapokon keresztül. Nemrég még ezt írta: „Nem érdemes a dkval foglalkozni. Süllyedő hajó. Nagyon Örülök,h kiszálltam. Utódom, szegény jó András első dolga az volt, hogy bement a pmesterhez bemutatkozni. Egy nap alatt eladta magát a fidesznek…Bocs,nevetek az egészen. Már nem hiszek nekik. Kedves pártom ebben a formában saját sírját ássa. Nagyon balra tart. Nekem ez túl radikálisan bal. Sajnálom Gyurcsányt, amiért újabb kudarcnak teszi ki magát. Kár érte, tehetséges fiú volt.”- hát így gondolkodott ezekben az időkben a volt választókerületi elnök, aki még ma is, kizárása ellenére annak tartja magát facebook oldalán, a bal felső sarokban ezt tanúsítva!

 

Követőik, szurkolóik, mégis akadtak szép számmal. Olyanok, akik nekik csápolva megideologizálták az általuk elmondottakat és ahelyett, hogy minden erejüket a jelenlegi rendszerrel szembe fordították volna reális helyzetfelismeréssel és értékeléssel, bugyuta módon éppen azzal a párttal fordultak szembe, amely egyedüli következetességgel küzd nap, mint nap a Fidesz-KDNP kormánnyal szemben!

 

Az említett Albert jelenség, és a Tuareg féle késztetések összessége intő jel is egyben az minden, magát baloldalinak tartó párt részére. Egyértelmű, egyenes beszédre van szükség minden esetben! Érthető, világosan megfogalmazott kifejezésekkel történő kommunikáció kell, a program alkotás terén éppúgy, mint a mindennapi gyakorlati munkában.

Akár szervezeti változtatásokkal is elébe kell menni azoknak a kritikáknak, melyek előítéletesen vagy kívülről, vagy belülről megkérdőjelezik a párt demokratikus voltát!

Az internet világában óriási felelősség terheli a közlőket!

Nincs ma szavazatbefolyásolóbb tényező ennél! Még akkor is igaz ez, ha például a facebook lehetőség sokak számára nem hozzáférhető, de másodlagos, közvetett hatása ennek ellenére szinte korlátlannak mondható!

 


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport