HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Az OGYM paradoxon

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,83 Ft
   CHF árfolyam
   406,73 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 07. 09:36     


Adorján György

Az OGYM paradoxon
Az Ország Gyűlése Mozgalom, akár zászlóshajója is lehetne az ellenzéki ellenállásnak a jövőben.

Az Ország Gyűlése Mozgalom, akár zászlóshajója is lehetne az ellenzéki ellenállásnak a jövőben. Mint ahogy az lehetett volna a múlt időben akár a Milla, akár a Szolidaritás. Vagy miként lehetne a jelenben, a Demokratikus Koalíció. De, csak így, feltételes módban!


Ha az ország gyűlésének mozgalmát egy hiteles, erkölcsileg makulátlan és annak is látszó, magát valóságos politikusnak nem csak képzelő, de annak is tartó, köztiszteletben álló polgár alapította volna és vezetné. Ha a Milla nagy felbuzdulásába nem piszkított volna bele, a jelenlegi magyar fülnek is sértő, könnyű drogos előéletével és nyilatkozataival, annak egyik fő szervezője és vezető személyisége. Ha a Szolidaritás országos kiterjedtségű mozgalma nem aprózódott volna szét és erejét körültekintőbben kötötte volna politikai szerveződésekhez, valamint vezetőik nem veszítették volna el politikai hitelességüket azzal, hogy ők maguk is szétaprózódottak a rendvédelem és a honvédség, valamint más érdekképviseleti szervezetek között. Ha a DK csak az utóbbi idők fiaskóit nézve, nem kötelezi el magát a miskolci újdonsült polgármesterjelölt mellett ennyire és a mostani hétvégi ellenállás napján nem állít ki olyan szónokokat is a pódiumra, kiknek arcáról, egyéniségéről a jámborság és jólfésültség mellett minden hasonló lesüt, csak éppen az ellenállás nem. Hitelvesztés ez is, politikai, messzire mutató.


Ha! Persze, a ha ezekben az esetekben nem jelent mást, mint a hitelvesztés létének valószínűségét, hiányát, vagy éppen meglétét. Mert a hitelesség körül forog minden. Az, hogy a választópolgárok hová teszik az X-et, alapvetően a hitelesség kérdésén dől el, akkor is, ha az csak a látszat szintjén igazolódik. Választást nyerni, vagy veszíteni elsősorban a hitelesség mezején lehet, nem pedig nagyhangú kampányolással, vagy gyáva, megalkuvó árnyékba meneküléssel. És akkor térjünk rá a címben jelzettekre tényszerűen.


Az OGYM szándéka, célja és formális, meg tartalmi jegyei alapján, alkalmassá tennék ezt a szerveződést arra, hogy megszólítva mindenkit, aki a mai hatalomtól és a mögötte lévő erőktől mag akar szabadulni, összefogja, szervezze és akár győzelemre is vigye. De nem egy olyan személyiséggel az élen, aki lejáratta magát, és ezáltal hitelét is vesztette az elmúlt esztendőkben vállalt és tanúsított közéleti szereplésével! Mert aki józsefvárosi színekben először szabaddemokrata alapállásból egy hátra szaltóval a fideszes Kocsis Máté tanácsadójaként bukfencezik a közéleti cirkuszporondon egyet, aztán gyorsan bekéredzkedik a demokratikus koalíció együttesébe szerepelni, az még akkor sem lehet hiteles, ha ellene nem valós történeti tényállás alapján, hanem kreált koncepciós céllal indulna büntetőeljárás. Kár mosakodnia ebbéli koszosságából neki és még hiábavalóbb, ha úgymond hívei, az orbáni rezsimmel egyszer s mindenkorra leszámolni akarók, ebbéli elvakultságukban észre sem veszik vezérük említett fogyatékosságait, vagy megbocsájtón elnézik neki mindazt.


Bloggerkén miket is hordott össze többek között, a magát eredetileg fogorvosként aposztrofáló „népvezér”.
Hát ilyeneket: „Ezernyien ösztökélnek azóta nyilvánosan, privátban, élőben, hogy vegyem föl a harcot”. Aztán még ilyeneket is: „Én hosszútávfutó vagyok, és akik ismerik az életutamat, azok tudják: mindig célbaérek”. No meg: „Nyolckerben az: más Kocsist nem verheti meg, csak én. Aztán lehet nagyképűnek nevezni, meg minden egyebet mondani, csakhát egyrészt nem érdekel, másrészt meg október 12-én úgyis mindenkinek világos lesz,” Ez meg aztán végképp nem semmi:
„önálló DK indulás az én független polgármesterjelöltségem mögé fölsorakozva. Ez esetben a saját szavazótáborom és a DK-é együttesen jó lett volna egy 20% fölötti eredményre. Az Együtt szavazóbázisát elemezve nyilvánvaló, hogy Ők pont ott a legerősebbek, aholkorábban az SZDSZ volt, csakhát ha én, mint évtizeden át SZDSZ Főgóré indulok DK támogatással, akkor bizony a szavazóik felét elszívom. Az MSZP szavazóinak jelentős részét is, így végeredményként a választási matek alapján az jön ki, hogy a DK - velem együtt - 3 képviselővel jut be a képviselőtestületbe, a Jobbik, meg az LMP 1-1 képviselője nem változik. Ilyen esetben a későbbiekre a kompromisszumkényszer megszűnik: van a DK mint kerületi ellenzék, az MSZP, meg az Együtt nyugodtan föl is oszlathatja a kerületi szervezetét, mert nem lesz rájuk többé szükség.” A többit tessék hozzáolvasni, mint bizonyítékot!


Kérem tisztelettel, ez a helyzet az OGYM vezetőjével! Mai blogjában aztán rá is tett egy lapáttal, amikor azt írja, hogy mozgalma kész az együttműködésre: „Bármely demokratikus párt bármely rendezvényét oda örömmel befogadjuk, nem kérünk érte semmit, nem akarok fölszólalni, semmi ilyesmi: használjátok, azért van, az Ország legjobb ellenzéki tüntetési helyszíne.” Paradoxon, hogy a mai ellenzéki paletta alapvető jellemzőjeként a demokratikus elképzelések, a jóravaló szándékokkal együtt sorra buknak a gyakorlati megvalósítás szintjén, a hitelesség hiánya miatt. A választópolgárok bizalmát elsősorban a hitelesség kérdéskörében lehet elnyerni és elveszíteni! Orbánt legyőzni csak hiteles, kikezdhetetlen, tisztességes és annak is látszó személyek vezetésével lehet. Ez olyan szabály, amit minden ellenzéki erőnek és tagjainak egyaránt, egyszer s mindenkorra tudomásul kell venni! Eltérni ettől soha, semmilyen körülmények között nem lehet!


További hírek

  Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
2024. 04. 22. 15:35 fovarosi-hirhatar.hu
  Díjátadó borkóstolóval színesítve
2024. 04. 21. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
2024. 04. 19. 09:15 pecsi-hirhatar.hu
  Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
2024. 04. 19. 08:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024. 04. 18. 21:05 pecsi-hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport