HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Az ellenállás napja

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 12. 09:13     


PuPu

Az ellenállás napja
Tüntetést hirdetett – az Ellenállás Napját - mára a Demokratikus Koalíció elnöke, a Nemzeti Bűnbak.

Tüntetést hirdetett – az Ellenállás Napját - mára a Demokratikus Koalíció elnöke, a Nemzeti Bűnbak. 


Azt nem gondolhatta, hogy menet közben Fodor Gábor megokosodik, azt sem, hogy a liberálisok különféle pártocskákba szétszaladt maradványai majd beállnak mögé.

Ennyi politikában eltöltött év után ez már-már gyermeteg naivság lett volna, de talán - velünk együtt - reménykedett, hogy a választóktól kapott pofon meghozza a szükséges agyi változásokat, merthogy állítólag általában agyban - bár néha ágyban - dől el minden.

Természetesen minden úgy történt, ahogy várható is volt, a szereplők megint ugyanazok, a nótát ismét Viktor fütyüli, miért is lenne a tánc más, mint amit megszoktunk tőlük?
Természetesen az Együtt, az LMP, valamint a Fodor Gábor és Barátai Asztaltársaság azonnal nyilatkozott, hogy ők aztán ezekkel együtt soha, merthogy ezek képesek lennének Pásztor rendőrt indítani a miskolci polgármesteri székért, jóllehet indulhatott volna ott a béka is a miskolci kocsonyából, éppen optimális jelölt lenne a Fidesz jelöltje ellen, hiszen még el sem indult, máris remeg.
 

Nyilatkozni könnyű, választást nyerni egy olyan szociális, egészségügyi és közbiztonsági problémákkal terhelt térségben, mint Miskolc nem könnyű, de talán azért Szigetvári Viktor vagy Fodor Gábor megpróbálhatta volna, igen szép feladat ez egy politikusnak, igazi erőpróba.
Természetesen ehhez mondani is kellene valamit az embereknek, például azt, hogy nem engednék Miskolcról kiüldözni a cigányokat, ugyanekkor szilárd közbiztonságot is illene ígérni, de ezt bevállalni nemigen lehet, mert akkor úgy tűnne, hogy szembemennének a Fidesz irányvonalával.
Márpedig az manapság tilos, hiszen akkor oda a sok apró lépés, melyet egy majdani koalícióképesség érdekében tettek mostanság a fent említett politikai varázslók.

Az eddigiekben sem nagyon brillíroztak együttműködés ügyében, ami eredmény volt, azt a helyi tagság hozta, akinek nem volt ugyan érzéke a nagypolitikai finomkodások iránt, de számolni tudott, és kiszámította, hogy a három több mint az egy, még akkor is, ha Fodor Gábor csatlakozik hozzánk.
Mindenesetre az együttműködés új szakaszába lépett, már nem csak riszálják magukat, de ellenpropagandába is kezdtek, elkezdték a neten hinteni az igét, mely szerint nem kell kimenni tüntetni, merthogy ez a Pásztor jujjdeborzasztóan rasszista.
Ez már az önkiszolgáló lúzerek hada, itt már nem kell megvárni, hogy a viktátor emberei karaktergyilkoljanak, elvégzik ezt az arra hivatott politikusok, meg azok a gyanútlan népek, akik az igét csak hirdetni tudják, de ragozni nem.
 
Mindenesetre én elmegyek, mert azt gondolom, hogy éppen az a magatartás vezetett a demokratikus oldal mai állapotához, melyet most a tüntetéstől elhatárolódó doktrinerek képviselnek, akik még mindig nem ismerték fel, hogy azon túl, hogy a demokrácia, még a saját maguk ellenségei is.
Az önkormányzati választások előtt ellenpropagandát kifejteni egy demokratikus párt akciója ellen meglehetősen gusztustalan dolog.
Rendben van, nem tetszik a miskolci polgármester-jelölt, bizonyára jobb jelöltjük van.
De ez a tüntetés nem Miskolcról szól, hanem arról, hogy ne engedjük magunkat megfosztani a demokráciától, a sajtószabadságtól, az emberi méltóságtól, tüntessünk Orbán diktatúrája ellen!
 

Van, akin nem csodálkozom – például a kisfidesz kisvezére, Schiffer András konzekvens önmagához és hibátlanul teljesíti a feladatát, de lassan már a többieken sem – csodálkozni a választókon sem csodálkozom, akik kifejezték véleményüket a választásokon erről a torzsalkodó, zavaros irányvonalú társaságról.
Csodálkozni a pártok tagságán csodálkozom, akiket elvakít a klubsovinizmus, azt hiszik, hogy a pártvezérecskék össze hülyeségéhez tapsolniuk kell, jóllehet azok többsége vedlett karrierista, akinek nem az eszme fontos, hanem a pozíció.
Az ő táncukhoz képest Orbán pávatánca maga a letisztult művészet.

Aki nem akar tünteti, az ne tüntessen, de ne is fejtsen ki ellenpropagandát, mert ez felettébb kontraproduktív, tovább mélyíti a választókban a meggyőződést, hogy egy ilyen örökösen torzsalkodó bandára nem érdemes szavazni, hiszen ezek hatalmon is folyvást csak torzsalkodtak, alá- alávágtak egymásnak és legfőképpen egy dologban tudnak csak közös nevezőre jutni: Gyurcsány gyűlöletében.
Nagy bánatuk lehet, hogy sem őt, sem pártját nem lehet megkerülni, és ha azon töprengenének, hogy miért is van ez így, hát elárulom.

Azért, mert a választó lehet, hogy alulképzett, lehet, hogy nem érti az idők szavát, de azt azért érzi, hogy ki beszél őszintén.
Szóval, szerintem az idő szép lesz, a társaság remek, az álláspontok felülvizsgálatához sincs még késő, lehet jönni, tüntetni.
Aztán lehet esetleg Pásztor rendőrkapitánnyal szemben egy-két olyan jelöltet indítani, aki szépen felmondja a bebiflázott ideológiát, csak éppen fogalma sincs a való világról, merthogy életét ugyanabban az öt kilométeres körben éli, ugyanazzal a harminc emberrel dicsérik körbe egymást, mindahányuk nagy elégedettségére.

Ne hezitáljatok, addig gyertek, míg szabad akaratotokból tehetitek, ameddig nem egyenruhában, gumibotjával a hátatokra verve mondja nektek valaki, hogy „Gyerünk!”
És ne mondjátok, hogy ilyen nem létezhet, mert ezt sokan elmondták már a történelemben – sajnos többségük nem sokkal ezután meghalt.
Kár lenne értünk – nem?

:O)))

További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport