HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Az első pofon

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 14. 18:01     


PuPu

Az első pofon
Mint tudjuk, ez a pofon a legnagyobb. És már kiosztották a minap, nevezetesen akkor, amikor a mici a médiabirodalom menedzsmentjét kirántotta Simi kissé csámpás lábai alól. Az eset olyan váratlanul történt, hogy a szürke eminenciás felvette a szürke ötvenegyedik árnyalatát, melyet normál menetben szívinfarktus esetén láthatunk a betegeken.

De a reflexek működtek, és a rúgás, melynek a Vezér reményei szerint az utolsó rúgásnak illett volna lenni, igen pontos volt és felettébb érzékeny pontján találta el őt.
Mondhatni, az utazófelszerelésén, ami köztudottan igen fájdalmas, és a nők is csak azért tartják a szülést a legnagyobb fájdalomnak, mert képtelenek átélni a kerékpárvázra eső férfi keserveit.
Mindenesetre a zacskószökevény azóta sem képes kiheverni a traumát, vágja ugyan a felülemelkedett és méltóságteljesnek vélt pofákat, de a történések ellentmondanak a hirdetett elveknek.
Szerintem dübörög a majré.

Erre utal az is, hogy nekiláttak a Simicska-birodalom lebontásának, ennek első lépéseiként reklám-szerződéseket mondtak fel, és az aktuális közbeszerzésből is vesztesként került ki a Közgép, ami azért nem fogja megingatni a demokrácia eme rejtett erődítményét.
Merthogy kiderült, Simi egy idealista demokrata volt ezidáig is, a demokráciának egy olyan bástyája, melyet fejjel lefele építettek a talajszint alá, ezért eddig nem volt észrevehető - igaz, Lajosunk ezidáig szószátyárnak sem volt mondható.
Bár az is lehet, hogy ő volt az a Lajoska aki huszonöt éves korában szólalt meg először, mondván, hogy meleg a kávé.
Mikor kérdezték, hogy idáig miért nem beszélt, akkor azt mondta, azért nem beszélt, mert idáig nem volt meleg a kávé.
Ez is egy komoly dilemma - valóban politikai okokból fordult szembe a kis micivel?
Még ez sem kizárt, habár ennek ellentmond a nyilatkozata, mely szerint azt sem tudja, mikor beszélt utoljára magyar politikussal, merthogy minek?
Ez egyébként egy lényeglátó ember megnyilatkozása, éppen ezért is retteghet tőle a Vezér.
Ő nem fog ezekkel a percemberkékkel szövetkezni, pártot ütni - legfeljebb felhasználja őket, s mindig fog találni olyanokat, akiket Orbán nem tartott érdemesnek megvenni.

A mici retteg, az szinte biztos, erre utal, hogy míg Simi szánkózik, addig betart neki.
Olyan Vezérünk, mint a félrelépő spinkó, akit pofán vert a pasija (értelmiségi feldolgozza, a többi pofán vágja, ugye...), és másnap elkezd bosszút állni rajta az Ernővel, a Jánossal, a Gusztival, a Karcsival, a fűvel meg a fával, ezzel is igazolva pasijának bölcs döntését.
Nincs türelme, márpedig ahogy azt Cesare Borgia jól megmondta - más források szerint nem is mondta, de ettől még igaz - a bosszú olyan étel, mely hidegen jó.
Mindenesetre ezzel a nagy kapkodással csak visszaigazolja a Simi által készített személyiség-profilt, ez (kis "e"-vel) valóban egy kispályás mici.
Persze ha már türelmetlenkedik, akkor azért odafigyel arra, nehogy másnak jusson a libából a szalonnával spékelt mellehúsa, ezért aztán a közbeszerzést Mészáros vejének cégével nyerette meg - hátha annak több esze van, mint a majom apósának, aki képtelen megjegyezni, hogy mije is van Orbánnak az ő nevén, oszt egymilliárdot csak úgy kifelejt a bevallásából. 

Simi csendben van - ez nem szokatlan, ez az ember tud hallgatni, habár én nem hiszek abban, hogy céltudatosan végezte el Vezérünk egyetlen sejtjén az anyagvizsgálatot.
Még a legjobbaknak is elboríthatja az agyát az anyag, ahogy szippantós ismerősöm hívja a puttony tartalmát.
De ez lemúlik, mert ez nem olyan, mint a Vezér elmeállapota, melyet csak karbantartani lehet, gyógyítani nemigen.
Simi szerintem kárfelmérést végez, analizálja a helyzetet, majd előveszi a kalapácsát és elkezd terveket kovácsolni.
Azt sem hiszem, hogy frontálisan fogja támadni Orbánt, inkább - mint cirkuszi késdobáló a helyiérdekű démont - körbedobálja.
Mindenesetre menedzsmentje volt tagjainak helyében esténként könnyű ételeket ennék és íratnék valamilyen erősebb altatót...
Aki azt hiszi, hogy hétfőn visszajön Simicska és kard ki kard, az téved, hacsak Orbán nem ront rá szemtől szembe (nem ront rá, mert beszari...) - ez egy hosszabb háború lesz, melyben Orbán legfeljebb pürrhoszi győzelmet arathat - ha egyáltalán, - de az sem kizárt, hogy azt is megbánja, hogy élve született.

Merthogy Simicska nem egy ellenfél a sok közül, és bármennyire is Orbán kezében van az állam, nem fog örökké tartani ez a kegyelmi állapot, amikor még a hisztis lánya kedvért is  Lex Rasikat alkotnak a törvényhozók. 
Simicska soha nem titkolta különösebben a vagyonát, mindenki tudta, hogy sokszoros milliárdos, ő a politikai befolyását tartotta rejtve.
Ezt nagyrészt elvesztette, így ezzel támadni már nem lehet, - amit felvezetett magyarázatképpen, az akár még rokonszenves is lehet a választók előtt, különösen mostanság, mikor Orbán már elvesztette minden óvatosságát.
Hol van már a "ne mi nyerjük a legtöbbet"?
Hol van már az őstermelő feleség?
Hol van már az óvatosság, a mértéktartás, hol vannak a gátlások?
Viszont ott vannak a legalábbis kétes körülmények között meghalt ellenfelek, az egyre szembeötlőbb maffia-állam, a rengeteg szegény, a romló egészségügy, a társadalmi mobilitás hiánya és a kivándorlás.
Meg a külpolitikai fiaskók sora, melyeket ugyan most félretolt a nyugat, mert nem Orbán a prioritás, hanem Putyin, akinek megrendszabályozásához ugyan nincs rá szükség, de ő a laza szegecs a hajófenéken, adott esetben komoly károkat okozhat - elsősorban politikailag.

A despoták ott szoktak hibázni, hogy hatalmukat örökéletűnek vélik, és nem gondolkodnak a visszavonulási útvonalakon...
Hát, majd meglátjuk.
Szerintem ennél a meccsnél Simicskának kell drukkolni, mert talán ő az, aki  képes "szétszerelni" az orbáni maffiát.
Szomorú, de ez a helyzet, - Simicska a demokraták reménysége - ha ezt valaki egy évvel ezelőtt mondja nekem, kiröhögöm.
Ma meg reménykedem...

:O)))További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport