HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Az utolsó előtti feladat

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 14. 10:34     


PuPu

Az utolsó előtti feladat
Hát ez aztán komoly megkönnyebbülés, elítélték Biszku Bélát.

Hát ez aztán komoly megkönnyebbülés, elítélték Biszku Bélát.

Természetesen nem a személye fontos, hanem a praktikum, rendszeresen kell dobni egy-egy csontot a szélsőjobbnak is, ne érezzék úgy magukat, mintha cigányok lennének, nem mintha nem lenne elégedett cigány ebben az országban.

Amikor a Vezér megszületett, az 56-os elítéltek már szabadlábon voltak, éppen kezdték lerakni a szocializmus alapjait, a kőbányákban is önkéntes munkavállalók forgatták már a csákányt.
A kőbányák párttitkárainak élete is könnyebb lett, ráértek már gyereket csinálni, habár talán jobb lett volna, ha először az ádáz osztályharcot kipihenni moziba mentek volna – fáradt embereknek gyakran születnek sérült leszármazottaik.
Ha ehhez még rendszeresen ütlegelik is a szerencsétlen gyerekeket attól kezdve, hogy kivették őket a kőbölcsőből, hát kevés az esély, hogy a megpróbáltatásokat megússzák ép elmével.
Aztán évtizedek múltán – ha gazdagok – járhatnak majd Grazba gyógyászhoz, ha szegények, akkor meg állandóan a seggükbe harap a Bodri, mert azt hiszi, hogy őt csúfolja a delikvens azzal a kilógó nyelvével.

Mindenesetre Biszku remek alanya mindenféle áljogállami bosszúnak, hiszen senki nem tud rá semmiféle terhelőt sem mondani, egész életében terepszínű volt, amit meg kitalálnak, az karcsú, mint a nyúzott macska.
Horn Gyulára legalább azt tudták mondani, hogy kirugdalta áldozata fogait, de Biszkura nem mondott soha, senki, semmit.
Biszku miniszter volt, egy ellopott korszak vezető tisztviselője, a Magyar Népköztársaság belügyminisztere egy nehéz és bonyolult korszakban.
 

A jelenleg regnáló rezsim elképzelte, hogy egy egész korszakot hatályon kívül helyez, - ez a törekvés + Deutsch Tompika - rámutat a kommunista jogászképzés elképesztően alacsony színvonalára.
A Vezér kihirdette, hogy 1949 és 1989 között az államiság szünetelt, így az állami kényszerintézkedések egytől-egyig jogtiprók voltak, ezért a kor törvényei alapján elítéltek egytől egyik áldozatok, még akkor is, ha a kezük könyékig véres.
Sajnos, ha következetesek vagyunk, akkor ennek alapján érvénytelen a diplomája, papa-mama sem értelmiségi, ő meg traktoros jobb esetben, vagy kábítószer-dealer, mert ahhoz vannak talán a legjobb adottságai.
Ami azt illeti, nem egy libatolvaj-tipus, nem szeret személyesen lopni, vannak erre katonái a családban…

Sajnálatos, de annak a rendszernek a legitimációt nem a Vezértől kellett kérni, azt már régen megkapta Jaltától, mikor ő még egy kellemesen meleg zacskó utasa volt - de nagy kár, hogy kiszabadult.
Biszkut azzal vádolják, hogy emberölésre bujtotta fel a salgótarjáni tömegoszlatás résztvevőit, ami egy marhaság, merthogy a tömegoszlatás szabályait ugyanúgy szabályzatok írták elő a korabeli parancsnokoknak, mint ma a kardlengetését, úgyhogy nem kellett ott senkit felbujtani, ha rálőttek a karhatalomra, akkor az visszalőtt, ahogy ez amúgy logikus is.
Bonyolítja a konkrét ügyet, hogy a helyszínen szovjet alakulat is tartózkodott és részt vett a ma sortűznek nevezett lövöldözésben.
Na, az azért érdekes lett volna, ha azokat bujtogatta volna Biszku Béla.

De hát, ez a történet nem erről szól, hanem a Lánglelkű Vezér legitimálásáról, meg arról, hogy vele kezdődött a történelem.
Biszku elsőfokú ítélete öt és fél év fegyház, azt hiszem, hogy ha ez jogerős lesz, akkor ezt az időt azzal fogja tölteni, hogy először is ír egy egymondatos levelet Viktornak: "úgyis túléllek” lesz a szövege, a maradék időben meg azon elmélkedik majd, hogy hogyan lehet elkövetni háborús bűntettet háború nélkül, merthogy a háború az reguláris erők egymással vívott harcát jelenti.
A reguláris erők az utcákon voltak, a reguláris erőtlenség (Magyar Honvédség) meg a laktanyáiban, hálistennek.

Biszku meg ült az irodájában és próbálta fenntartani a rendet, a rendelkezésére álló erőkkel és eszközökkel.
Merthogy ő volt a törvényes kormány belügyminisztere, míg akik meg lesből az embereire lövöldöztek, azok az ő terminológiájukkal szólva ellenforradalmárok, mai fogalmak szerint terroristák, de legjobb esetben is csak felkelők voltak.
Felkelőnek lenni pedig veszélyes dolog, esetenként bele is lehet halni.

Mindenesetre ezzel a második választás előtt is megvolt a cirkusz, már csak az van hátra, hogy kiderüljön, mi lesz a produkció az önkormányzati választások előtti cirkuszi előadásban.
Jómagam arra tippelek, hogy merénylet készül az Uralkodó ellen: Gyurcsány fog személyesen odalopakodni egy felhős éjen a Cinege utcába, kezében kéjgázdemizson.
Az Úr legyen kegyelmes hozzád, mein Führer!

:O)))

További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport