HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Bekaphatják

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 13. 12:40     


Adorján György

Bekaphatják
És azok is, akik szótlanul tűrik mindezt, arra várva, hogy majd mások tegyék meg azt, amit nekik kellene, azt gondolván, hogy okos enged, szamár szenved, meg, hogy hallgatni arany és ne szólj szám, nem fáj fejem.

Még ti is járhattok úgy, hogy akármelyik következő mérkőzésen bekaphattok egy potyagólt, úgy, hogy ne hordjátok fenn annyira az orrotokat.

Bekaphattok valamit, ha már ennyire éhesek vagytok, gyertek a mekibe, meghívlak benneteket egy nagy adag sajtos valamire.

Ne menj annyira közel a krokodilokhoz kicsim, mert még bekaphat valamelyik, annyit nem ér ez az egész szafari.

Bekaphatod kisanyám, nem látsz a szemedtől, hogy jobbkezes és nekem van elsőbbségem?

Ugye hány féleképpen lehet bekapni valamit, és akkor még a 18 karikás műveleteket tételesen meg sem említettem.

 

De most nyilván más értelmezésben fogom használni ezt a köznyelvben is jól ismert kifejezést. Ők azok, akik igazán bekaphatják, akik az alábbiakról lettek hírhedtek és híresek:

 

Hazugnak nevezték az őszödi igazságbeszédet.

Megszüntettek és meggátoltak minden érdemi felügyeletet, ami kormányzati munkájukat, naponta hozott és módosított törvényeiket, rendelkezéseiket és intézkedéseiket ellenőrizhetné.

Korlátozták a sztrájkot és a népszavazást, mint állampolgári ellenkezést.

 

Titkosítottak minden olyan szerződést, hatalmi tevékenységet, melynek átláthatósága veszélyes lett volna számukra.

Populista lózungokkal szereztek szavazatokat azoktól, akik nem látták, nem láthatták át helyzetüknél fogva a politikai trükközést, a mutyizást és a maffia módszerekkel történő összefonódásokat, pénzteremtési lehetőségeket.

 

Ők is bekaphatják, akik soha nem látott mértékben növelték kormányzásuk ideje alatt az elszegényedettek, valamint a gazdagodott rétegek közötti vagyoni különbséget.

Akik rokonságukra, volt beosztottjaikra, csókos ismeretségi körükre mentették és ruházták át, hivatali helyzetükkel visszaélve szerzett javaikat.

Akik bírósági ítéleteknek fittyet hányva tagadták meg az azokban foglaltak végrehajtását.

Akik bort ittak és vizet prédikáltak akkor, amikor azt ígérték, hogy senkit sem fognak az út szélén hagyni és két hét alatt rendet tesznek a közbiztonságban, akiknek volt képük kijelenteni, hogy negyvenhétezer forintból is meg lehet élni.

Akik betanított papagájként szajkózták mindazt, amit pávatáncosuk mondott, előírt, vagy elvárt.

Akik gombnyomogató automataként, kritikátlanul szavaztak meg minden ámokfutással járó, futószalagon gyártott törvényt, rendeletet és módosító javaslatot.

 

Akik örökölt szokásuknak megfelelően felfelé nyaltak és lefelé meg tapostak.

Akik társadalmi helyzetüket elsősorban önmaguk érdekeinek megfelelően, használták ki, miközben fütyültek a közérdekre, közjóra.

Akik komondorra fogták soha meggyónni nem akaró vétkeiket, és akik képben, hangban rögzítve adták elő azt, hogy a leghumánusabb ölési eszköz a kés.

Akik állatozták és sterilizálni akarták a cigányokat, akik orgoványi erdőt emlegettek követésül, akik 2006-ban törésre zúzásra bíztatták az arra hajlamos embereket, akik karaktergyilkoltak minden másképp gondolkodót.

Akiknek van képük ahhoz, hogy nemzeti ünnepet kiáltsanak, miközben nemzet elleni cselekedeteikkel híresültek el. Szobrokat, emlékműveket állítanak, világégést okozó és támogató, ahhoz segédkező, letűnt korok kétes hírű történelmi figuráinak, megváltoztatva és róluk elnevezve, terek és utcák neveit.

 

A lényeg, hogy Simicska után szabadon, de másképp fogalmazva, bekaphatja mindenki bő nyállal, aki palira veszi az embereket, populista beetetéssel és radikális jó pofizással, vagy akik bármely oldalon közéleti ripacskodással megkísérelve próbálnak babérokat szerezni. És bekaphatják azok is, akik kisegyházakat fosztottak meg jogaiktól és most kártérítésre kötelezettként fizethetnek majd milliárdokat. Meg akik Pakssal szórakoztak, és a reklámadóval, és aki Mercedes ML-t tesz miniszterként futsalos társa feneke alá, aki inkább kifizet két milliót saját zsebből, csak hogy ne kelljen elmondania, hogy hol melyik szállodában és kivel töltötte az éjszakát. És azok is, akik szótlanul tűrik mindezt, arra várva, hogy majd mások tegyék meg azt, amit nekik kellene, azt gondolván, hogy okos enged, szamár szenved, meg, hogy hallgatni arany és ne szólj szám, nem fáj fejem.

Bekaphatják mindazok, akik elő akarják írni és meg akarják mondani nekünk, helyettünk, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk!

 

Ez a minimum, amit ezeknek a magyarkodó, szabadságharcos, fülkeforradalmároknak, az egy a tábor, egy a zászlós világnemzeti populista jobboldalnak kívánhat az ember ünnep előtt!


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport