HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Bombák bambáknak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.12.03.
 Péntek
Ma Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
   EUR árfolyam
   363,51 Ft
   CHF árfolyam
   349,47 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 08. 08:49     


PuPu

Bombák bambáknak
Már megint a Fidesz tematizálja a közbeszédet.

Már megint a Fidesz tematizálja a közbeszédet.

Mint írják a lapok, a kampány hátralevő részére beígért két kommunikációs bomba közül az egyiket nagy szorgalmasan fel is robbantotta, bevetette a Zuschlag nevű csodafegyvert.
Mit mondjak, a Simon-ügyhöz viszonyítva ez olyan, mintha Tibbets ezredes az Enola Gay bombateréből  az atombomba után ledobott volna még egy zacskó gumicukrot is Hirosimára.
Simon ügye rengeteget ártott és árt az ellenzéknek, miközben Zuschlag daliás léptekkel elmehet a francba a reklámzacskójával, mögötte verhetik a díszlépést fideszes cimborái.

A tetejébe az ügy módot adott rá, hogy személyesen Zuschlag szájából hangozzék el a Gyurcsányt minden korrupciós vádtól távol tartó mondat, így aztán a nagy nekiveselkedésnek semmiféle eredménye nem lett, hacsak az ötlet gazdái a nagy erőlködéstől be nem csináltak.
Mindenesetre nekem legjobban ezekben a vádakban a pénzek csomagolási módja tetszik, komoly ember már ezen is röhög, de ez itten a mosoly országa, itt kevés a komoly ember.
A Nokiás-doboz után jött a whiskys-doboz, most meg itt a reklámzacsi, még csak nem is környezetkímélő változatban, ötvenmillió forinttal kibélelve.
Hogy mennyit kellett fizetni Zuschlagnak a megfelelő sztoriért, a fene se tudja, de miután visszaadta a lenyúlt lóvé egy részét, hát nem hiszem, hogy a rabkeresményéből fel tudta volna tölteni a családi kasszát, így aztán túl drága nem lehetett a fiú, aki egyébként sem egy atomfizikus típus, ha most jött rá a kitálalhatnék.

Anno lett volna miről kitálalni, hiszen ő pontosan ismerte a pártfinanszírozás ágas-bogas útjait, a kormánypárt és az ellenzék közötti osztozkodás minden csínját-bínját, a kontaktszemélyeket, és hát mit mondjak, nem véletlen, hogy míalatt ő ült, mint nyárilúd a jégen, addig Szijjártó beutazta a világot államköltségen és remek üzleteket szerzett a kedves papának, aki vasútban utazik.

De Zuschlag eddig nem tálalt ki, mert azt hitte, majd ezért bárki is hálás lesz, holott rajta kívül mindenki tudja, hogy a hála nem politikai kategória.
Most írt egy megbízói által megfelelőnek ítélt könyvet, melyben kifejtette, hogy neki azért adtak ötvenmilliót, hogy lépjen le a politikai színtérről, ami azért aranyos, mert Zuschlag fénykorában, Rolexestől – Armani-öltönyöstől sem ért egymilliónál többet, és ebben már az az összeg is benne van, amit az ÁTEV fizet a kutyatáp-alapanyagért.
Mindenesetre arra jó, hogy a Fidesz hívőiben elmélyítse a hitet, miszerint ezek a szocialisták amikor éppen nem hazudnak, akkor lopnak, vagy fordítva.

Mint a mai Egyenes beszédből megtudhattuk, várható még egy Hagyó–bomba is, mert az is egy tróger, hiszen volt börtönben is.
Az egyébként kiválóan szereplő Gréczy Zsolt elfelejtette felhívni a jólértesült riporter figyelmét arra, hogy ezidáig csak és kizárólag Zuschlag rendelkezett jogerős ítélettel a megvádolt baloldalai politikusok közül, a többiek között pedig volt már, aki kártérítési pert nyert az indokolatlan előzetes fogvatartás miatt Orbán apparátusával szemben.
Hogy Orbánék húzzák a pereket, mint a rétestésztát, ez a kormányoldal érdekét szolgálja, mint ahogy bizonyos eljárási cselekmények időzítése is, de az ilyen pitiáner trükkökhöz már hozzászoktunk, Zuschlag jelenlegi ügye sem fog nagy megdöbbenést okozni.

Azért ez a csomagolás-ügy felülvizsgálatra szorul, ugyanis az alkalmazott megoldások hol vannak a Tanú című film eleganciájához?
Kanyarban sincsenek.
Az ürgebőrbe kötött dokumentumokban volt valami naiv báj, de ezek a dobozok meg zacsik felettébb primitív megoldások, ez – bátran mondhatjuk – az olvasó végtelen lebecsülése.
Mindenesetre várjuk az utolsó bombát, feltehetőleg Rózsa Flores írásban igazolja, hogy személyesen Gyurcsány lőtte ki azt a golyót, mely kioltotta életét, tanúként ezt Kossuth Lajos is aláírja, merthogy ő is látta, amint Ferenc elégedett képpel belefújt a pisztolya csövébe.
Minden változat elképzelhető, csak az nem, hogy az ellenzék kommunikációja offenzív legyen.

Egyedül Vadai Ágnes próbálja a puccskísérlet tényét átvinni a közbeszédbe, de kevés sikerrel, pedig még igazat is mond.
Ugyanilyen szándék a Fidesz részéről bármekkora ordas hazugság esetében azzal járna, hogy a legkisebb falu legostobább Fidesz-aktivistája is ugyanazt a nótát fújná, mint Viktor, így aztán az emberek elgondolkodnának – mindenki ezt mondja, akkor bizonyára igaz lehet.
Csak védekezve nem lehet nyerni, támadni kell.
Szanyi kapitány bezzeg tudja ezt, mérgelődött is ma egy sort az Egyenes beszédben, ő legalább nem teszetoszáskodik, meg is mondta a tutifrankót.
Meggyőző volt, kár, hogy ő is magányos harcos a magyar politikai dzsungelben.
Na, mindegy. majd csak eljön az igazság pillanata, addig meg még sok szép Fidesz-trükkben lesz részünk, meg megnézhetjük a felcsúti stadionban Havas Henriket, hogy lássunk már valami szépet is az ATV-ben.

:O))) 


További hírek

  Tudta, hogy közel félmillió az átlagfizetése...?
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  Helyi lakosok erőszakoskodására eltereltek egy népszerű turistautat
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  A Mozart-golyót csődbe vitte a kovid
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  Szabó Alexandra a magyar boccia sport első női Európa-bajnoka
2021. 12. 01. 20:53 pecsi-hirhatar.hu
  Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Angol nyelvű biotechnológus képzés indúl Pécsen
2021. 11. 30. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:43 pecsi-hirhatar.hu
  Advent - a várakozás időszaka
2021. 11. 28. 21:54 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport