HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Cégtemetők sírásói

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.15.
 Hétfő
Ma Tas, Anasztázia napja van.
Holnap Csongor napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,05 Ft
   CHF árfolyam
   404,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 02. 08:49     


Adorján György

Cégtemetők sírásói
A Kaya Ibrahimos és a Josip Totos zsonglőrködéseket vajon minden mélynemzeti kaparj kurta magyar eltanulta?

Állunk a pénztárnál hosszú sorban, az egyik Auchanban. Előttem a hölgy tömött bevásárló kocsival, benne minden féle élelmiszerekkel, köztük finomságokkal is. Kaviár, lazac, meg márkás sajtok, kávék és italok. Huszonhétezer ötszázhatvan, szól a pénztáros és a nő már diktálja is a cég nevét, meg a helységet, irányítószámmal, utca, meg a házszám. Áfás számlát kér, ő tudja miért. Csak én nem értem, hogy miként és hogyan tudja majd mindezt elszámolni.

 

Elnézem a Quaestor hét évvel ezelőtti üzleti jelentésében szereplő alábbi cégeket, Quaestel Kft, QUAESTOR JELZÁLOG Zrt, Veresegyházi Ingatlan Kft, Fémszerkezetgyártó Kft, Kenese Golf Project Kft, Tatai Diana Kft, Trust Angels Kft, Duna City Kft, Magyar Restaurátor Zrt, Finanziamento Kft, AV Kreatív Kft és eszembe jut Orgován Béla tápiósági lakos. De mi lett ezekkel a cégekkel és mi lett a strómanokkal? A Kaya Ibrahimos és a Josip Totos zsonglőrködéseket vajon minden mélynemzeti kaparj kurta magyar eltanulta?

 

Tán a rendőrként több éven keresztül bűnt üldöző jobbikos Volner is, mint cégvezető kedvet kapott az üzleti életben is oly nagy sikereket elért, Európa leggazdagabb belügyminisztere által elkövetett zseniális pénzforgatáshoz. Hiszen rendőrként kezdte az is. Volner bútor, Prezent bútor, Gavron kft, Építőanyagpláza, Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft., csak egy pár cég felsorolása, melyről az ATV adott hírt, azt állítva, hogy a Cégbírósági iratok szerint az adóhatóság összesen 21,4 millió forintot kér számon például a Gavron Kft-n, az ATV tényfeltáró sorozatában - itt, itt és itt – olvashatott minderről bárki pár évvel ezelőtt. Volner feljelentette az ATV-t, de a pert elvesztette.

 

Amikor egy likviditási gondokkal küzdő cég vezetője egyetlen termelő eszközét kivonva, bedönti adóssággal terhelt cégét, hogy felvirágoztasson egy másikat, vagy amikor tömegesen fiktív ruháznak át cégeket, vagyonkimentési céllal, akkor jelennek meg a cégtemetők sírásói, ügyvédek és strómanok. Az interneten még cégmester is hirdeti, hogy fő területe az adóssággal terhelt cégek átvétele, kiközvetítése (cégátvétel), problémás cégek adás-vételének lebonyolítása (cégadásvétel), cégeladás, cégalapítás, cégmódosítás, üzletrész átruházás, no meg ügyvezető kölcsönzés és adósságátvállalás, adósságrendezés, továbbá esetenként pályázati pénzek, hitelek intézése. Megy itt is a sírásás rendesen.

 

A horribilis tartozásokat maguk előtt görgető cégeket legtöbbször úgy tüntetik el, hogy színlelt adás-vételi szerződésekkel, tulajdonnal nem rendelkező hajléktalanok, vagy külföldi személyek neveire íratják azokat. A fiktív számlagyártás és értékesítés kísérőjelenségként virágzik. Kis hazánkban a cégtulajdonosok nem szeretik, ha vállalkozásuk ténylegesen ellenőrizhető ingatlanokon található, ezért előszeretettel választanak maguknak olyan nehezen feltárható helyszínt, ahol akár ezrével is egy címen vannak bejelentve különböző cégek. Nem tűnik fel senkinek?

 

Tavaly valamivel több, mint másfél millió bejegyzett vállalkozást tartottak nyilván Magyarországon, és mintegy negyvenezer céget töröltek. A százezer főre jutó mikro vállalkozások tekintetében kis hazánk világelső. Vajon miért? Ez lenne az aranybánya?

Itt lehet a leggyorsabban, a legkevesebb munkával magas jövedelemhez jutni a csődbejelentési taktikával átmentve egy újonnan alapított cégbe jelentős vagyontárgyakat? Ügyvédek, könyvvizsgálók és könyvelők, no meg strómanok közreműködésével, a zavarosban halászva lehet búsás haszonra szert tenni és gyorsan meggazdagodni?

 

A fiktivitás ott van majd minden ügyletben a cégtemetőkben. A sírásók többsége ügyvéd, könyvelő, stróman közmunkás, vagy hajléktalan, sokszor nem létező személy. Egy adott rendszer hatalmi gyakorlata maga is kitermeli mindezt. A kayaibrahimosságot, amely már régóta névjegye a mostani kormánynak, bármiként is kommunikálja ezt és a hozzávalót!

Fiktív itt sok minden! Mostanság, hogy ennyi bili kiborult, a napnál is világosabb ez! Nem csoda, hogy néha olyan érzése támad az embernek, mintha fiktív lenne ez az egész rendszer!


További hírek

  Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
2024. 04. 15. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport