HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : De sürgős, de sürgős

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 10. 15:15     


PuPu

De sürgős, de sürgős
Olyanok, mint a kamasz, akinek sejtelmesen beígért egy szép estét az érett faluszépe, nincs semmi türelmük, nem bírnak magukkal. Nem mondom, nem kis üzlet, még ha a nagyját az orosz medve rágja is le a csontról, de az a negyven százalék sem kevés, ami ezeknek a hiénáknak juthat, ha megvalósul a paksi bővítés.

Ma aláírtak három megállapodást, melyek konkrét tartalmát nem kötik az orrodra, hiszen állambiztonsági kockázatot jelentesz, ellentétben a CIA-val, a KGB utódszervezetével, az Unió illetékes szerveivel, merthogy ezek mind-mind tudják, vagy tudni fogják a megállapodások tartalmát, a kisbetűs részeket is beleértve.
Te nem, hát hiszen ki vagy te?
Egy senki, egy rabszolga I. Eszement fáraó földjén, akinek elég, ha tudja, hogy hogyan kell a köveket hurcolni a Nagy Piramishoz, mely idétlen időkig hirdeti majd a Nagy Uralkodó dicsőségét.

Most éppen ennyit tudhatsz, nem többet: 2014 januárjában a kormány államközi megállapodást kötött Oroszországgal a paksi bővítésről. 
Az egyezmény alapján két új atomerőművi blokk építését készítik elő, ezeket a tender nélkül kiválasztott orosz Roszatom kivitelezi, nagyrészt orosz devizahitelből. 
A korábbi bejelentések az egyezményhez, illetve az időközben megkötött hitelszerződéshez kapcsolódva három megvalósítási megállapodásról szóltak: 
- az egyik az erőmű tervezésére és építésére vonatkozó feltételeket, 
- a másik a jövőbeni működtetés és karbantartás feltételeit rögzíti, 
- a harmadik pedig az üzemanyag-ellátás és a kiégett üzemanyag kezelésének feladatait határozza majd meg.

 


Te viszont, hülye magyar, nem tudsz és nem is fogsz tudni semmit, hacsak meg nem írja a Washington Post vagy a Krokogyil, mert ez nem tartozik rád.
Egyrészt mert az utóbbi évek fényesen igazolták, hogy buta vagy, mint a sár, másrészt meg az összeg látszólag amúgy sem fér a pénztárcádba, de mégis, mint hajdan Rodolfo, a mi parlagi Cipollánk onnan fogja kifizetni – ugye csodálkozol?
Ha kevésnek bizonyulna, még a füledből is előhúz egy –két fabatkát, fafejből nem nehéz.

Pedig nincs min csodálkoznod, amiért ma nagy sietve aláírták a megállapodásokat, melyeket aláírni jövő decemberben sem lett volna késő, de hát addig annyi minden történhet még.
A viszonyok egyre bonyolultabbak, ki tudja, mit hoz az angyalka, márciusban meg az Angela, lehet, hogy selyemzsinórt. 
Addigra meg kell kötni a megállapodásokat a magyar kivitelezők meg a Roszatom között, aztán lesz, ami lesz, majd jönnek a jogászok, oszt jónapot!


Akkor majd elmehet mindenki a sóhajba, olyan gazdag lesz, mint az a Gőzös nevű perzsa király, vagy hogyishíjják… 
Olyan gazdag, hogy ez a beképzelt koldus Csányi a stadion kapujában áll majd szalmával kitömve, kezében hamutálcával, és minden meghívottat a hasába épített MP4-ről  köszönt.
Még ezt a szerencsétlen Simicskát is, aki zokogva törleszkedik majd a Kormányzóhoz, de hiába.

Mindenesetre nem egy nagy összegről van szó, csak tizenkét és félmilliárdról – bagatell.
Ha Mari néni meghallja, elégedett lesz vele, hiszen jár vele két nagy kémény, mely kellemesen bizsergető emlékeket ébreszt benne hajdani aratásokról, mikor a Jóska hanyattfeküdt, ő meg… – ehhh, de hagyjuk is, mindenesetre a tizenkettő nem sok, foga sincs több, oszt elfér a szájában.
Igaz, hogy ez euróban számítandó, hogy ne  mondjam, hogy devizahitel, és ha megy feljebb az árfolyam, hát lehet ebből még akár államcsőd is, de az is a Vezérnek játszik, hiszen nyomott áron felvásárolhatja majd, ami még nem az övé.
Vagy tesz egy ajánlatot, melyet nem lehet visszautasítani - mindenesetre az új KRESZ szerint az autó kötelező tartozéka lesz az izzókészlet helyett a tetőcsomagtartóra cukorspárgával  kötözött létra.


Ha anno, mikor ellopták a nyugdíjkasszát, a pénzt atomreaktorra fordítják, talán enyhített volna a dolgon, de hogy eltüntették a lóvét, ez azért nagy pofátlanság volt, kétségtelenül.

Az ellenzék kicsit toporzékol, meg felszólításokat intéz a kormányhoz, a kormány kiröhögi őket, nem ér rá velük foglalkozni, hiszen el van foglalva az első magyar akcióhősnő, Vida Ildikó produkciójával, akinek most be kell perelnie a Jóbarátot, vagy búcsút mondhat a pozíciójának.
Igaz, Magyarországon nem lehet beperelni, csak ha Obama megengedi, de az meg nem hülye, hanem Obama, emellett Amerikában sem lehet beperelni, hiszen Vida Ildikó ott is egy senki, de ott ezt ki is lehet mondai róla, míg nálunk ehhez diplomáciai mentesség kell.
Orbán majd most elmondja, hogy az amerikaiak gyávák és nincs is semmiféle adat a kezükben, hiszen Goodfriend nem mond le a diplomáciai mentességről, majd felhívást intéz Obamához: Gyere ki a hóra nigger, ha mersz!

 

Szóval a nemzetközi helyzet fokozódik, de lesz atomreaktorunk, majd tarthatunk benne krumplit, ha Putyin végképp el akarja takarítani ezt a szerencsétlent, ha már mi, mégszerencsétlenebbek nem vagyunk képesek rá.

Először bombázásra gondolt, de kikérte az orosz és a brit tudósok véleményét, akik megerősítették a rossz hírt, hogy ezek ellen nem használ a radioaktív sugárzás, a legutóbbi csótány-kísérletek legalábbis ezt bizonyították, de a patkányok is elég jó túlélési képességgel rendelkeznek.
Ha Angela nem kapkod kicsit, mire ideér hadat üzenünk az Egyesült Államoknak, oszt megnézhetik magukat a majmok.
Itt nem sokra mennek a repülőgép-hordozóikkal, Lakitelken már elindult a Nemzeti Búvár Kund Képzés és a vadlibák is velünk vannak, piroskáposztával!

Bátor népünk győzni fog!

:O)))

 

 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport