HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Dráma, vagy bohózat

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 13. 11:59     


Adorján György

Dráma, vagy bohózat
Lehet választani, kinek mi tetszik.

Lehet választani, kinek mi tetszik. Balról nézve, jobbról nézve. Lentről látva, fentről figyelve. Érdekek és érzelmek fogságában, vajon te kit választanál? Baloldali ringlispílben szédülnek a káderek. Napszúrást kaptak egyesek, vagy csak nosztalgiáznak a régi dicsőségeken? Mi az erősebb, a majd mi megmondjuk nektek, vagy a tegyetek, amit akartok? Egyeztetés, vagy különállás, még mindig itt tartunk, vagy már túlléptünk ezen? Ki írt alá és ki nem? Lehet-e még innen továbblépni, vagy egy helybe topogás lesz a vége, netán visszalépés. Mi lesz veled ellenzék? Harakiri a baloldalon, vagy csak az orbáni rendszer tehet minderről? Te miként látod mindezt? Van merszed ország-világ előtt elmondani? Vagy inkább nem szólsz egy szót sem!


Dráma, vagy bohózat. A Nemzeti Vigyorgó Kárörvendők – NVK, fülig érő szájjal konstatálják az ellenzék epilepsziás politikai rohamait. A baloldali szimpatizánsok meg írják a maguk drámai, vagy bohózati egyfelvonásait. Ilyesmiket: „Teszitek hülye kis játékaitok az én zsebemre, s közben a törpe, összes lakája, meg a jobbik, röhögve veri a sámándobot, avat stadiont, lop féktelenül, ti BARMOK!!!!!Sem nem demokraták vagytok, sem pedig a szó tisztességes értelmében értelmezhető ellenzék – csupán egy szánalmas társaság!!!!!!”,


Másutt meg, miközben egyeseknek fontosabb Győzike sorsa, meg Taureg Kossuth-téri zsibvására, ez olvasható: „Korábban az ellenzék köreiben sok bosszúságot okozott, hogy a szocialisták egyes politikusai úgy politizáltak, hogy piócának tekintették mind a Demokratikus Koalíciót, mind az Együtt-PM-et. Noha Tóbiás József szocialista elnök új hangot ütött meg, kimondva, hogy a "kiszorítósdi" nem vezet sehová, mégis néhány kerületben szervezete ezt érezte .”


Nincs mese, el van ez szabva rendesen, hogy finoman szóljak, s ne sértsek meg senkit azzal, hogy keresetlen szavakkal illetem a helyzetet. Mi van a baloldalon, mi van az ellenzék térfelén? Harakiri, vagy csak perpatvar? Humorra veszik a figurát, vagy véresen komolyra?
Tán Havas Henrik, vagy Bayer Zsolt fogja megmondani a tutit, ismerve habitusukat, vagy soha nem fogják megtudni, hogy errefelé, az isten háta mögötti pár száz lelkes kis faluban tucatnyi ember van ki értelmesebb, mint ők, csak, hogy a nép ezt nem tudja, annak nincs más oka, mint az, hogy ők nem írogatnak és nincsenek képernyőn.


Dráma, vagy bohózat? Vágó István mondja erről a mai világról: „Normális társadalomban menne is, de a mi országunk most nem normális. Úgy tapasztalom, hogy elképesztő mélységekig jut el a hatalom akarata. Csak egyetlen példa; Vágó Bernadettet, az Operettszínház kiváló énekesét egy vidéki városban nem engedték fellépni, mert azt hitték, a lányom. Ha a művésznőt, akit nem is ismerek, emiatt letiltották, képzelje el, nekem milyen lehetőségeim vannak. Azoknak sincs munkájuk, akik nem közszereplők, de valamikor elkövettek valamit, amiből egyértelműen kiderült a világnézetük. Nem állítom, hogy a hatalom utánuk nyúl, de akik pozíciójuk révén mások sorsáról döntenek, tudják a dolgukat. Állítólag már nem feketelisták vannak, hanem fehér listák, azok neveivel, akiket lehet foglalkoztatni. Ha nem vagy rajta a listán, nem kapsz munkát.” Én még hozzátenném, ha a fradista stadionnyitó meccsén Orbán kifütyülését is cenzurázzák már, akkor jogos a kérdés, hova jutottunk?


Dráma, vagy bohózat?  Döntse el az olvasó! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport