HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Egy hívatlan vendég hadovaládája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,83 Ft
   CHF árfolyam
   406,73 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 20. 10:58     


Adorján György

Egy hívatlan vendég hadovaládája
Ahányszor csak kinyitják, közben szavalják a Finkelsteini ukászt: „“A kormány a józanész talaján áll, mi az emberek életébe nem akarunk beleavatkozni”

Nyitva ebben az esztendőben is a láda, kulcsa ott lóg a nix ugribugris stadionhuszár nyakában, ahhoz rajta kívül nem férhet hozzá senki. Ez a láda a hazai közélet nukleáris hungarikuma, csapás nem csak országunkra, de mára bizonyossá vált, hogy egész Európára is. Ahányszor csak kinyitják, közben szavalják a Finkelsteini ukászt: „“A kormány a józanész talaján áll, mi az emberek életébe nem akarunk beleavatkozni”

Észbontó esztelenség, eszementek populista gyülekezetének takarója…

De hát mindenki tudja, hogy ez a kommunikációs bűvészszöveg, a tettek meg pont az ellenkezőjét mutatják. Majd a hadovaláda nyitogató indokol is: „.. minden ilyen dolog, ami az emberek mindennapi életét érinti, és a szokásait, ha kicsit is, de megváltoztatja – ha pár forint erejéig, akkor is -, ez mindig kiadás, többletteher, és bosszantja az embereket. De ezen túl kell jutni, és mikor jussunk túl ezen, ha nem a kormányzásunk, a mostani ciklusnak az első félévében”.

 

Hát akkor nézzük csak meg közelebbről, mi van a ládában! Megyei matricák az új autópályadíj-rendszerben, a bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése, pedagógus életpálya modell, sertéshús áfa csökkentés, háziorvosok anyagi megbecsülésének rendezése. Hazugságok, hazugság hátán, mézes madzaghúzás szokás szerint. Aztán jönnek az illiberális, autokrata színezetű csomagok, a gazdasági bevándorlás megállításával. Mert vegye mindenki egyszer s mindenkorra tudomásul, hogy a kormány nem akar multikulturális társadalmat, egyébként is a brüsszeli hozzáállás ebben a kérdésben“laza, ésszerűtlen és visszaélésekre ösztönöz”. Jól meg mondta, az ismert jövedelméből erőn felül is gyarapodó kormányfő, kinek vagyonosodása tabu, az nem vizsgálható, az erre vonatkozó ellenzéki eljárási indítványt a parlament mentelmi bizottsága elutasította.

 

Aztán jön a visszatérés a keményen dolgozó emberek és családtagjaik megsegítésére vonatkozó, már említett szándékról, melyet megkoronáz az alábbi Fidesz közlemény, mint a hadovaláda egyik jellegzetes darabja:

“De tovább kell dolgozni, és nem fogjuk hagyni, hogy ezt a munkát azok veszélyeztessék, akik szétlopták az országot, akik a képébe vágták az egész országnak, hogy kormányzás helyett hazudtak éjjel-nappal, akik elvették a nyugdíjakat, a fizetéseket, munkanélküli segélyre ítélték magyar emberek százezreit, és akik az évszázad felelőtlenségét követték el a devizahitelezéssel” Populizátorok előnyben. Ki vannak ezek stafírungozva rendesen. Hogy a szociális munkások, ápolónők mit szólnak mindehhez, az egy másik kérdés. Mindegy is, 2018-ra teljes foglalkoztatást ígérnek, tűzszünetet a bankokkal, miközben devizahitelesek vergődnek a kormány forintosítási hálójában.

 

A brókercégek műsora is a hadovaláda díszes darabja, különösen az a kormányfői intézkedés, mely szerint a minisztériumok gyorsan vegyék ki pénzüket onnan. De van olyan ugyebár, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda, így aztán nem minden fenékig tejfel, jönnek rá maguk is egyre többen a kormánypárti képviselők és támogatók közül. Fogynak a fideszes szimpatizánsok rendesen. És már itt is vagyunk a halálbüntetésnél. A legyen ez tagállami hatáskör című ládanyitogatós makutyi duma bezavart Brüsszelben rendesen, az idegen ellenes uszítással együtt. Aztán felszólalt Orbán is az EP strasbourgi plenáris ülésén. Az meg már nem is keltett feltűnést, hogy a mi stadionhuszárunk egy nappal a hazánkról szóló vita kezdete előtt jelentette be, hogy részt vesz és felszólal majd ebben a témában. Naná, hogy nem másért, mint azért, hogy ezzel is üzenjen választóinak és azoknak a volt támogatóknak, akik elhagyták az utóbbi időben. Hátha ezzel, hogy kiáll ismét a magyarokért, vissza lehet édesgetni őket. De már mindenki látja, hogy mire megy ki a játék, nem érdekli őt más, csak hatalmának megtartása. 

 

Aki követte Orbán rövid beszédét a közszolgálati televíziós közvetítés során, a reagálásokkal együtt, az láthatta, hogy milyen ember is az, aki a mostani kormány vezetőjeként az EU parlementben megszólalt. Az én nevemben ne rizsázzon sehol, se itthon, se Európában. Csukja be populista hadovaládáját egyszer s mindenkorra!


További hírek

  Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
2024. 04. 22. 15:35 fovarosi-hirhatar.hu
  Díjátadó borkóstolóval színesítve
2024. 04. 21. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
2024. 04. 19. 09:15 pecsi-hirhatar.hu
  Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
2024. 04. 19. 08:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024. 04. 18. 21:05 pecsi-hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport