HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Egy ismeretlen ügyészségi fogalmazó levele Polt Péterhez

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 11. 11:06     


Adorján György

Egy ismeretlen ügyészségi fogalmazó levele Polt Péterhez
De az már, mint ügyészségi alkalmazottnak is basszusgatya a csőrömet, hogy miért visznek önnek, mint első számú vezetőnek műanyag gerincet a hivatalához, szóban hozzátéve, hogy az öné egy fonálféregével vetekszik.

Legfőbb Ügyész Úr! Szándékosan kerülöm a megszólítással járó udvariassági köröket. Tegnap a magyar ügyészség napja volt. Nem akartam Önt zavarni ezen a jeles napon, ezért csak most teszem közzé levelemet. Nem szerettem volna ünneprontó sem lenni, az az igazság, ez a másik oka annak, hogy nem tegnap hoztam nyilvánosságra mindezt.

 

Mint jogvégzett ember Ön is tudja, hogy a történeti tényállásnak van elsőbbsége az anyagi jogszabályokkal szemben, hiszen csak annak alapján lehet a törvényi tényállásbeli elemeket megállapítani. Ezért rögvest a lényegre térnék. Mondja már meg nekem legyen szíves, hogy a belügyi államtitkár gyermekéből miért lett előbb ügyészségi titkár majd ügyész is, mint a nagy átlagból, a többiekből, akik kivárták sorukat?

A nevemet is csak egy okból nem közlöm, tekintettel vagyok arra az utasításos, egymásra épülő rendszerre, amiben dolgozom és nem bolondultam meg, hogy elássam magam egy életre a szakmában és én legyek az első nyugdíjas fogalmazó, akit bazári majomként mutogatnak majd az igazságszolgáltatás leendő panoptikumában!

 

Így aztán bátran megkérdezhetem azt is öntől, hogy nem érzik e rosszul magukat odahaza attól, hogy kedves felesége ötszörösét keresi meg havi jövedelemként, egy nála jóval idősebb, évtizedes gyakorlattal rendelkező egyetemi tanárnál?

Tudja, engem nem érdekel az, hogy a letartóztatott Tarsolynak a volt személyi titkára kinek a lányával jár és miként, hogyan került annak a közelébe. De az már, mint ügyészségi alkalmazottnak is basszusgatya a csőrömet, hogy miért visznek önnek, mint első számú vezetőnek műanyag gerincet a hivatalához, szóban hozzátéve, hogy az öné egy fonálféregével vetekszik.

Nem aggasztja, hogy ilyen véleménnyel vannak önről, mert engem nagyon? Megismerkedtem már első és másodfokú eljárásokkal, készítettem már vádirat tervezeteket is, tanulmányoztam a törvényességi és nyomozás felügyeleti gyakorlat módszereit. Részt vettem nyomozásokban is, elsajátítottam az ügyészi óvás, felszólalás és figyelmeztetés fortélyait, az értesüléseket fejben tartva, de azért a már említetteken kívül van még más is, amit az istennek sem értek.

 

Azt például, hogy a jelenleg költségvetési csalással gyanúsított hódmezővásárhelyi Holman Endre ügyében miért nem vizsgálják Lázár János akkori felelősségét?

Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó unokatestvérei is jól jártak két V. kerületi ingatlan eladásakor - közölte az RTL Klub Híradója. Ez vajon miért nem képezi vizsgálat tárgyát?

Tudom én legfőbb ügyész úr, hogy a médiában megjelentek nem elégségesek hivatalos eljárás megindítására, de mégis, nem lehet, hogy ezekkel függ össze a minapi műanyag gerinces történet?

A miniszterelnököt letrutymózza a közismert nagyvállalkozó volt iskolatárs, önnek meg műanyag gerincet visznek a hivatalába! Nem gondolja, hogy itt valami nem stimmel?

Megmondaná, hogy miért az OLAF az Európai Csalás Elleni Hivatal feljelentései kellenek ahhoz, hogy korrupciós ügyek tucatja miatt kelljen idehaza eljárást indítani?

Megmondaná, hogy hol volt az ügyészség akkor, amikor az USA hivatalos közlése kellett ahhoz, hogy korrupciós cselekedeteket fedjenek fel és emiatt kitiltsanak kormány közeli magas beosztású személyeket?

Csak a rend kedvéért kérdezem retro, hogy az 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni című 350 milliós történet már elévült-e?

 

Sorolhatnám napestig a kétes ügyeket, olyanokat, melyek miatt a netadónál is többen mennének utcára az emberek. De szolgálati titkot nem sérthetek még így ismeretlenül sem.

Nem attól tartok, hogy csókos megbízható, mindenre kapható beosztottjai annyira jók, hogy képesek lennének kinyomozni kilétemet. Inkább hivatástudatból nem teszem.

 

Tegnap a magyar ügyészség napja volt. Igaz, rajtam kívül a média agyonhallgatta ezt. Vajon mi okból? Csak nem függ össze ez is a műanyag gerinccel?  Megkérdezhetem, hogy van? Közérzet, pulzus normális? Kitüntetések, elismerések rendben? Hallom, hogy meg van még a regéci háza háromezer négyzetméteren, de már csak fele részben tulajdonosa, de mi lett a Bodrogolaszi szőlővel, kivágta, vagy eladta?

Na, jó, nem élcelődök tovább, uborkaszezon ide, vagy oda. De azért még egyet végezetül megkérdeznék. Mi a fenének kell önnek a bárdudvarnoki szántó? Csak nem akar vetni bele valamit? Ha elárulja mit, akkor én is megígérem, ha már nem lesz ebben a beosztásban és az ügyészség közelében sem, akkor megmondom majd a nevemet. Igaz, még az is lehet, hogy addigra én ülök majd az ön székében, és akkor meg pláne!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport