HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Egy majdnem Orbán melletti tüntetés elé

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 02. 11:15     


Adorján György

Egy majdnem Orbán melletti tüntetés elé
A felcsúti stadionmániás elégedett lehet, mert az esti tüntetés szervezői által tett nyilatkozatokban nevét még nyomokban sem leled.

Tegnapi cikkemben többen kifogásolták, hogy az idézett förmedvényekből nem tudják kiolvasni elhatárolódásomat azok tartalmától. Tették ezt a kritikát ahelyett, hogy Orbánt és klientúráját ostorozták volna. Tették ezt ahelyett, hogy arra hívták volna fel a figyelmet, a ma esti operaházi tüntetés szervezőinek nyilatkozataiból hiányzik a miniszterelnök neve, az általa képviselt politikával szembeni elégedetlenség markáns kifejeződése.

 

Megy a nyolc évezés helyett most a huszonöt évezés. Csak éppen Orbán Viktorra nincs kihegyezve semmi. Össze van mosva mindennel és mindenkivel. Mi készül estére itt, tisztába tétel? Békemenetes jellegű, támogató demonstráció a jelenlegi kormány mellett? Hol van a Fidesz-KDNP pártszövetséggel szembeni radikális él kifejeződése a szervezők nyilatkozataiban? Mire készülnek, csak nem az Orbán melletti rejtett kiállásra?

 

Este elválik! A szónokok szövegeiből kitűnik majd, meg az „Orbán takarodj” skandálások erejéből, vagy a kiküldött provokátorok viselkedéséből. Egy biztos! Nem olvasható a szervezők eddigi nyilatkozataiból semmi, a jelenlegi kormány és a mögötte álló pártszövetség

elleni határozott fellépés sürgetéséből. Csak a huszonöt évezéssel zsibbasztó kívánalom, az igen, az persze fellelhető. Mi készül itt? Este majd eldől. A civil kurázsinak fontosabb-e az elmúlt huszonöt év szidalmazása, az Orbánnal való szembemenetel helyett!

 

Ma este eldől, hogy ez a marha nagy civilkedés milyen célt szolgál. Kormányváltást elsősorban, vagy az ellenzéki erők további gyengítését. Ahogyan a szervezők facebookos oldalán megjelenteket olvasom, kétségeim vannak e tekintetben! Mintha az ellenzéki erők bomlasztása, gyengítése erőteljesebb lenne a kormányváltó akaratnál. Mintha a rendszerváltás emlegetése elmosná az Orbán kormánnyal szembeni elégedetlenség kemény, egyértelmű kifejeződését! Mintha a mellettük való szolidaritás jegyei inkább megmutatkoznának, semmint az elutasításuké.

 

Az úgynevezett pártok feletti összefogást dicsőítők között a lejárt szavatossági idejű proletárság nélküli, de magukat a harmadik évezred elején is marxistáknak tartók éppúgy fellelhetők, mint a szélső jobb felé kacsintgató, magukat pártsemlegesnek nevező civilek. Így aztán érthető, hogy egy dologban megegyeznek. „Ha most itt megjelennének a pártlogók, abban a pillanatban az egész sajtó DK és MSZP pártrendezvényként hozná, és elriasztaná az emberek többségét. Ezekre a pártokra ma már csak legyintenek (rászolgáltak), nem lenne jó, ha összemosnák őket ezzel az ígéretesen alakuló kezdeményezéssel. „

 

Egy olyan tüntetés, amelyre való készülődés során erőteljesebb a szocialista és DK ellenesség hangoztatása, mint a jelenlegi hatalommal szembeni elégedetlenségé, csak és kizárólag a Fidesz malmára hajtja a vizet! Így aztán nem csoda, ha sokakban felmerül a kérdés, ma este Orbán mellett tüntetünk majd, vagy a rendszere ellen!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport