HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Egy majdnem Orbán melletti tüntetés elé

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.10.
 Szerda
Ma Lörinc napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,02 Ft
   CHF árfolyam
   405,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 02. 11:15     


Adorján György

Egy majdnem Orbán melletti tüntetés elé
A felcsúti stadionmániás elégedett lehet, mert az esti tüntetés szervezői által tett nyilatkozatokban nevét még nyomokban sem leled.

Tegnapi cikkemben többen kifogásolták, hogy az idézett förmedvényekből nem tudják kiolvasni elhatárolódásomat azok tartalmától. Tették ezt a kritikát ahelyett, hogy Orbánt és klientúráját ostorozták volna. Tették ezt ahelyett, hogy arra hívták volna fel a figyelmet, a ma esti operaházi tüntetés szervezőinek nyilatkozataiból hiányzik a miniszterelnök neve, az általa képviselt politikával szembeni elégedetlenség markáns kifejeződése.

 

Megy a nyolc évezés helyett most a huszonöt évezés. Csak éppen Orbán Viktorra nincs kihegyezve semmi. Össze van mosva mindennel és mindenkivel. Mi készül estére itt, tisztába tétel? Békemenetes jellegű, támogató demonstráció a jelenlegi kormány mellett? Hol van a Fidesz-KDNP pártszövetséggel szembeni radikális él kifejeződése a szervezők nyilatkozataiban? Mire készülnek, csak nem az Orbán melletti rejtett kiállásra?

 

Este elválik! A szónokok szövegeiből kitűnik majd, meg az „Orbán takarodj” skandálások erejéből, vagy a kiküldött provokátorok viselkedéséből. Egy biztos! Nem olvasható a szervezők eddigi nyilatkozataiból semmi, a jelenlegi kormány és a mögötte álló pártszövetség

elleni határozott fellépés sürgetéséből. Csak a huszonöt évezéssel zsibbasztó kívánalom, az igen, az persze fellelhető. Mi készül itt? Este majd eldől. A civil kurázsinak fontosabb-e az elmúlt huszonöt év szidalmazása, az Orbánnal való szembemenetel helyett!

 

Ma este eldől, hogy ez a marha nagy civilkedés milyen célt szolgál. Kormányváltást elsősorban, vagy az ellenzéki erők további gyengítését. Ahogyan a szervezők facebookos oldalán megjelenteket olvasom, kétségeim vannak e tekintetben! Mintha az ellenzéki erők bomlasztása, gyengítése erőteljesebb lenne a kormányváltó akaratnál. Mintha a rendszerváltás emlegetése elmosná az Orbán kormánnyal szembeni elégedetlenség kemény, egyértelmű kifejeződését! Mintha a mellettük való szolidaritás jegyei inkább megmutatkoznának, semmint az elutasításuké.

 

Az úgynevezett pártok feletti összefogást dicsőítők között a lejárt szavatossági idejű proletárság nélküli, de magukat a harmadik évezred elején is marxistáknak tartók éppúgy fellelhetők, mint a szélső jobb felé kacsintgató, magukat pártsemlegesnek nevező civilek. Így aztán érthető, hogy egy dologban megegyeznek. „Ha most itt megjelennének a pártlogók, abban a pillanatban az egész sajtó DK és MSZP pártrendezvényként hozná, és elriasztaná az emberek többségét. Ezekre a pártokra ma már csak legyintenek (rászolgáltak), nem lenne jó, ha összemosnák őket ezzel az ígéretesen alakuló kezdeményezéssel. „

 

Egy olyan tüntetés, amelyre való készülődés során erőteljesebb a szocialista és DK ellenesség hangoztatása, mint a jelenlegi hatalommal szembeni elégedetlenségé, csak és kizárólag a Fidesz malmára hajtja a vizet! Így aztán nem csoda, ha sokakban felmerül a kérdés, ma este Orbán mellett tüntetünk majd, vagy a rendszere ellen!


További hírek

  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022. 08. 08. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022. 08. 08. 02:27 pecsi-hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
2022. 08. 06. 02:27 pecsi-hirhatar.hu
  Útipatika-útmutató
2022. 08. 06. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  A források hatékonyabb felhasználása a cél
2022. 08. 05. 02:26 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport