HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Egy nemzeti okos tojás, ami záp

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.01.17.
 Csütörtök
Ma Antal napja van.
Holnap Piroska napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,52 Ft
   CHF árfolyam
   286,9& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 21. 14:56     


Adorján György

Egy nemzeti okos tojás, ami záp
Hogy miként és hogyan, no meg miből, az is megérne egy misét.

Hogy a Nézőpont Intézet Alapítvány a közgondolkodás fejlesztéséhez járul hozzá állítólag, az nem vitás, olvasva a róluk szóló hivatalos tájékoztatót. Kérdés, hogy milyen irányban. Kérdés továbbá, hogy milyen anyagi forrásokból táplálkozik ez az állítólagos nonprofit alapítvány. És kérdés az is, hogy miként és hogyan képes megvalósítani egyik célját, a társadalomtudományi végzettségű és/vagy idegen nyelven beszélő fiatal pályakezdők, azok munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítését, kutatásaik támogatását. Akkor, amikor a célzott réteg jó része már elment Magyarországról, vagy a közeljövőben szándékozik elhagyni azt, az itthoninál jóval magasabb jövedelem megszerzésének reményében.

 

A Nézőpont Intézet ennek az alapítványnak terméke. Hogy miből és hogyan, az továbbra is kérdés. Ennek az Intézetnek egyik vezető munkatársa nem más, mint a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel. A cég székhelye 1054 Budapest, Alkotmány u. 15. fszt. 1/a.,valamint uo, fszt1 és fszt 3, meg 3/a. Hogy miként és hogyan, no meg miből, az is megérne egy misét.

A rend kedvéért a cég pontos neve: Nézőpont Csoport Befektetési és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Bejegyzés kelte: 2015/03/02 A „vagyonkezelő” jelző több mint figyelemreméltó abban az esetben különösen, ha a cég tevékenységi körét vesszük szemügyre. Azzal az aprósággal most ne foglalkozzunk, hogy új neve is lett ám a cégnek, Bonum Semen Zrt. Hogy ez a cég, a „Jó Mag” előrevetítette-e a Simicska féle négy betűs, Orbánt illető jelzőt, azt döntse majd el az olvasó!

Egy a Kutatópont Piac - és Véleménykutató Kft. névre hallgató cég is a nyilvánosan elérhető beszámoló alapján  Mráz Ágoston Sámuel tulajdonában volt, vagyis az előbb említett Bonum Semen Zrt.-é.

 

Ez a Kutatópont Piac - és Véleménykutató Kft sorra nyerte a közbeszerzési pályázatokat, több tíz milliós értékben. Csak 2014-ben a Miniszterelnökség által kiírt minőségi közvélemény kutatási feladatokra százmilliós, a Magyar Nemzeti Film Alap tesztvetítéses piackutatására tizenkétmilliós, míg az Országos Egészségfejlesztési Intézet által felnőttek részére kiírt egészségkommunikációs eljárásokra harmincnyolc millió forintos tendert nyert. És mit teljesített mindezekből és hogyan? Vizsgálta ezt már valaki?

 

Mert ez a Mráz által parancsnokolt nézőpontos cég azért foglalkozik ám sok mindennel. Többek között hangfelvétel készítésével és kiadásával, könyvkiadással és napilapkiadással, valamint világháló- portál szolgáltatással és divat, meg formatervezéssel, no meg a rend kedvéért összetett adminisztratív szolgáltatást is nyújt. Mellékesen, hogy tarkább legyen a kép, a felsoroltakon túl személygépjármű kölcsönzést is folytat, sőt nem idegen tőle a saját tulajdonú ingatlanok adásvétele, és bérbeadása sem. Már ami a cégjegyzék tanúsága szerint jelenleg többek között kiolvasható. Hogy mindezt miből? Jó kérdés!

 

Mráz közben eladta a Nézőpontot, szőröstől-bőröstől! Na, kinek? Hát Győri Tibornak, aki viszont Habonnyal együtt fele-fele részben lett tulajdonosa a Modern Média Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. bejegyzett vállalatnak. 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző kormányzati ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt. Izgi, nem?

 

Sámuel! Én magát bámuel! Hogy a rendszerváltáskor még tíz éves kort sem megélt gyermek ebben a democsokráciában Mráz Ágoston Sámuelként hogyan válhat vezérigazgatóvá, ez már hungarikum! Az pedig csak kísérő jelensége mindennek, hogy az okostojássá lett képernyőre is kerül, közéleti berkiségként celebbé változva, mint egyike a hazai újdonsült világnézeti parkettáncosoknak, osztja az észt! Nézzük hát nevezett legutóbbi aranyköpéseit, melyek igazolják az előbb mondottakat, azzal a kiegészítéssel, hogy az említett tojás nem csak okos, hanem közben záp is!

Azt pedig, hogy a záp mit jelent, gondolom, nem kell magyarázni. Közismert rothadt, bűzös, romlott és felbomlott a jelentése, mindaz, ami a hazai democsokrácia mai állapotát tényszerűen tükrözi! 

 

Mráz szerint a múlt heti tapolcai választás az ellenzék választása volt, amelyben a Jobbik lenyomta a baloldalt! A korábbi veszprémi választással kapcsolatban pedig azt hangoztatta, hogy lám a mostani választási rendszer igazságos, mert a baloldal is képes győzni, bár hozzá tette, hogy a veszprémiben és a tapolcaiban inkább a Fidesz vesztett, semmint a baloldal győzött. Ez a Sámuel szerintem fején találta a szöget, amikor azt mondta, hogy a veszprémi és a tapolcai választási eredmények azt üzenik a Fidesznek, hogy vissza kell szerezniük elvesztett szavazóikat. Mindent ennek kell alárendelni az elkövetkező években. Mráz tudja, hogy ettől függ az ő sorsa is. Hogy jobbra fordul-e, vagy rosszabbra! Ezért most, ha zápultan is, de jól érzi magát abban a családban csókosként, ahol kenyéradó gazdája, a felcsúti pávatáncos a családfő!


További hírek

  A Botka László elleni fideszes hadjárat forgatókönyve
2019. 01. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Lefújta a viharos szél a beledi templom keresztjét
2019. 01. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Hadházy Ákos lyukas zoknija
2019. 01. 17. 09:55 hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Kis plüss nyunyó is lesz a határon túli gyerekeknek szánt kormányzati csomagban
2019. 01. 16. 16:17 hirhatar.hu
  Mégsem épít kormánykórházat a Mészáros-klán
2019. 01. 16. 16:17 hirhatar.hu
  Hiába kiáltott üldöztetést, mégis kapja a támogatást a Párbeszéd és a Momentum
2019. 01. 16. 16:17 hirhatar.hu
  Orbán váratlanul leváltotta a paksi miniszterelnöki megbízottat
2019. 01. 16. 13:40 hirhatar.hu
  Míg a kormánybulvár a diáklányt gyalázza, Schmidt Mária valóban megbukott az érettségin - is
2019. 01. 16. 13:40 hirhatar.hu
  Feljelenti Bayert a politikai pedofil gyalázkodása miatt a megtámadott diáklány
2019. 01. 16. 13:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport