HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ellenállás, vagy megalkuvás, sztrájk, vagy meghunyászkodás

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.01.23.
 Kedd
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   309,91 Ft
   CHF árfolyam
   263,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 06. 11:09     


Adorján György

Ellenállás, vagy megalkuvás, sztrájk, vagy meghunyászkodás
Vajon mozgósít-e a demokratikus ellenzék, vagy beletörődik a nyári uborkaszezon végén abba a helyzetbe, amit jórészt magának is köszönhet?

Ez a kérdés válasszatok! Pártok, egyesületek, civil szerveződések, szakszervezetek, kamarák és egyéb érdekképviseletek! A címben foglalt felvetés érint benneteket, hát döntsetek!

 

Ha érdeketek azt kívánja, ám alkudjatok meg, a józanész nevében, családotokért, nyugalmatokért, válasszátok a polgári lét biztonságát jelentő megalkuvást, mindenkori helyzetetekben, sorsotokkal kibékülve, langyos beletörődéssel.

 

Ha egy fajta magyar mentalitással, Kertész féle genetikai, történelmi kódoltsággal mégis inkább a meghunyászkodás szolgalelkű beidegződését válasszátok, lelketek rajta, itt is hivatkozhattok arra, hogy mindezt a keresztény erkölcs nevében, családotokért teszitek.

 

Nem fogom rátok, hogy a szemesnek áll a világ, a kaparj kurta, a minden szentnek maga felé hajlik a keze mondások vezérlik tetteiteket, vagy, hogy unokáitokat majd senki sem fogja megkérdezni arról, hogy miből is szerezték a napi betevőket milliószor fölülmúló vagyont.

 

Csak lakonikusan megállapítom, ha a címben jelzett megoldások valamelyikét válasszátok ellenállás és sztrájk helyett, akkor szar emberek vagytok, gerincferdült csökevények és az sem számít enyhítő körülménynek, hogy a családért című kifogást hazudjátok, egyéni, harácsoló, élősdi, egyéni érdekeiteket mindenek előtt szem előtt tartó felfogásotok helyett.

 

Az igazságszolgáltatásban ma még olykor-olykor függetlennek tartott bíróság a címben foglaltak egy részének tekintetében a minap ítélkezett. A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság ez év május 11. napján bírósághoz fordult -  olvasható a szakszervezetek.hu-n megjelent közleményben.  A kormánynak nem tetsző, jogerős bírósági döntést, naná, hogy megfellebbezték, hiszen jogalapja lett a sztrájk megtartásának oly módon, hogy a bíróság a sztrájkjogot nem engedte kiüresíteni azzal, hogy az illiberális hatalom a még elégséges szolgáltatás követelményébe szinte a teljes szolgáltatást akarja beolvasztani. Orbánt ismét segberugták! Vajon mozgósít-e a demokratikus ellenzék, vagy beletörődik a nyári uborkaszezon végén abba a helyzetbe, amit jórészt magának is köszönhet?

 

Vajon fölsorakoznak-e a pedagógusok, az orvosok, a különböző ipari szakszervezetek és társszerveik a Szociális Ágazati Szakszervezetek mellé? Vagy hagyják magukat félrevezetni, hipnotizálni a jelenlegi kormány által látványtervezetten, szemfényvesztő módon kommunikált menekültügyi kérdésekkel, jobban teljesítünk plakát és reklám hadjárattal, makutyi éjjel-nappali, süketelésekkel.

 

Ez itt a kérdés válasszatok! Lehet-e sztrájkolni a kormány intézkedéseivel szemben, megszívtuk e mindannyian a jogászi trükkökkel létrehozott elégséges szolgáltatás intézményét, vagy van-e még ebből kiút? Alkotmányos alapjog-e a sztrájkjog, vagy a kormány kénye-kedve szerint, hatalom megtartása érdekében azt tesz ebben a kérdésben is, amit csak akar? Beetettek és megetettek bennünket rendesen az illiberális populizátorok!

Hol marad az egységes demokratikus ellenzéki kiállás ebben a kérdésben a Szociális Ágazati Szakszervezetek mellett? Fogtátok amit írok emberek?

 

Még a Liga jogi szakértője is arról papolt, hogy jelentősen kibővült a sztrájk jogellenességének fogalma a 2010-es sztrájktörvény-módosítással. Jogellenesnek minősül a sztrájk akkor, ha a felek nem működnek együtt a munkabeszüntetés során, akkor is, ha visszaélnek a sztrájkjoggal, valamint abban az esetben is, ha az elégséges szolgáltatás teljesítését gátolja a sztrájk olyan szolgáltató esetében, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet folytat./hvg/ Nesze semmi fogd meg jól! Fogtátok mindezt emberek?

 

Parragh nevezetű közéleti parkettáncos a minap, a férfiak negyvenéves munkaviszonyát érintő, nyugdíjazással kapcsolatos véleményét kifejtette. Korábban hasonló „elfogulatlan” szándékkal megszólalt sztrájk ügyben is. Másként kellene szabályozni a sztrájkjogot a közszolgálati, mint a versenyszférában, mert a sztrájkjog utóbbi években tapasztalt alkalmazása felveti a joggal való visszaélés kérdését, s ez tarthatatlan  - nyilatkozta a lapnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Hogy az Európai Szociális Charta miként viszonyul ehhez az egészhez, az egy másik tészta! Egy biztos, 2010 óta a sztrájkjog korlátozott! A jelenlegi hatalom, érdekeit e legmesszebb menőkig szem előtt tartva, saját illiberális képére gyúrta az egészet! Fogtátok mindezt emberek? Képesek vagytok-e tenni ellene, vagy beletörődtök mindebbe? Ez a kérdés, válasszatok!


További hírek

  Nofene: Orbán tárgyal már a tao-pénzzel megtolt röplabdáról is
2018. 01. 23. 13:04 hirhatar.hu
  Márciustól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek
2018. 01. 23. 12:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Olcsóbban tankolhatunk szerdától
2018. 01. 22. 19:28 gyomroi-hirhatar.hu
  Újabb lehetőség a nyugdíjasoknak Pécsett
2018. 01. 22. 18:10 pecsi-hirhatar.hu
  Hiába fenyegetik, az MSZP nem hagyja cserben az éhezőket: megtartják az ételosztást
2018. 01. 22. 18:00 hirhatar.hu
  Magyar voltam, - vagyok, leszek ...!
2018. 01. 22. 17:32 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát
2018. 01. 22. 17:00 hirhatar.hu
  Lemond az MSZP elnöke – ha nem nyernek áprilisban
2018. 01. 22. 16:01 hirhatar.hu
  Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat
2018. 01. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Németh Szilárd már kormánydöntési kísérlettel vádolja Szél Bernadettet
2018. 01. 22. 14:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport