HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ellenállás, vagy megalkuvás, sztrájk, vagy meghunyászkodás

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.06.22.
 Péntek
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,17 Ft
   CHF árfolyam
   284,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 06. 11:09     


Adorján György

Ellenállás, vagy megalkuvás, sztrájk, vagy meghunyászkodás
Vajon mozgósít-e a demokratikus ellenzék, vagy beletörődik a nyári uborkaszezon végén abba a helyzetbe, amit jórészt magának is köszönhet?

Ez a kérdés válasszatok! Pártok, egyesületek, civil szerveződések, szakszervezetek, kamarák és egyéb érdekképviseletek! A címben foglalt felvetés érint benneteket, hát döntsetek!

 

Ha érdeketek azt kívánja, ám alkudjatok meg, a józanész nevében, családotokért, nyugalmatokért, válasszátok a polgári lét biztonságát jelentő megalkuvást, mindenkori helyzetetekben, sorsotokkal kibékülve, langyos beletörődéssel.

 

Ha egy fajta magyar mentalitással, Kertész féle genetikai, történelmi kódoltsággal mégis inkább a meghunyászkodás szolgalelkű beidegződését válasszátok, lelketek rajta, itt is hivatkozhattok arra, hogy mindezt a keresztény erkölcs nevében, családotokért teszitek.

 

Nem fogom rátok, hogy a szemesnek áll a világ, a kaparj kurta, a minden szentnek maga felé hajlik a keze mondások vezérlik tetteiteket, vagy, hogy unokáitokat majd senki sem fogja megkérdezni arról, hogy miből is szerezték a napi betevőket milliószor fölülmúló vagyont.

 

Csak lakonikusan megállapítom, ha a címben jelzett megoldások valamelyikét válasszátok ellenállás és sztrájk helyett, akkor szar emberek vagytok, gerincferdült csökevények és az sem számít enyhítő körülménynek, hogy a családért című kifogást hazudjátok, egyéni, harácsoló, élősdi, egyéni érdekeiteket mindenek előtt szem előtt tartó felfogásotok helyett.

 

Az igazságszolgáltatásban ma még olykor-olykor függetlennek tartott bíróság a címben foglaltak egy részének tekintetében a minap ítélkezett. A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság ez év május 11. napján bírósághoz fordult -  olvasható a szakszervezetek.hu-n megjelent közleményben.  A kormánynak nem tetsző, jogerős bírósági döntést, naná, hogy megfellebbezték, hiszen jogalapja lett a sztrájk megtartásának oly módon, hogy a bíróság a sztrájkjogot nem engedte kiüresíteni azzal, hogy az illiberális hatalom a még elégséges szolgáltatás követelményébe szinte a teljes szolgáltatást akarja beolvasztani. Orbánt ismét segberugták! Vajon mozgósít-e a demokratikus ellenzék, vagy beletörődik a nyári uborkaszezon végén abba a helyzetbe, amit jórészt magának is köszönhet?

 

Vajon fölsorakoznak-e a pedagógusok, az orvosok, a különböző ipari szakszervezetek és társszerveik a Szociális Ágazati Szakszervezetek mellé? Vagy hagyják magukat félrevezetni, hipnotizálni a jelenlegi kormány által látványtervezetten, szemfényvesztő módon kommunikált menekültügyi kérdésekkel, jobban teljesítünk plakát és reklám hadjárattal, makutyi éjjel-nappali, süketelésekkel.

 

Ez itt a kérdés válasszatok! Lehet-e sztrájkolni a kormány intézkedéseivel szemben, megszívtuk e mindannyian a jogászi trükkökkel létrehozott elégséges szolgáltatás intézményét, vagy van-e még ebből kiút? Alkotmányos alapjog-e a sztrájkjog, vagy a kormány kénye-kedve szerint, hatalom megtartása érdekében azt tesz ebben a kérdésben is, amit csak akar? Beetettek és megetettek bennünket rendesen az illiberális populizátorok!

Hol marad az egységes demokratikus ellenzéki kiállás ebben a kérdésben a Szociális Ágazati Szakszervezetek mellett? Fogtátok amit írok emberek?

 

Még a Liga jogi szakértője is arról papolt, hogy jelentősen kibővült a sztrájk jogellenességének fogalma a 2010-es sztrájktörvény-módosítással. Jogellenesnek minősül a sztrájk akkor, ha a felek nem működnek együtt a munkabeszüntetés során, akkor is, ha visszaélnek a sztrájkjoggal, valamint abban az esetben is, ha az elégséges szolgáltatás teljesítését gátolja a sztrájk olyan szolgáltató esetében, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet folytat./hvg/ Nesze semmi fogd meg jól! Fogtátok mindezt emberek?

 

Parragh nevezetű közéleti parkettáncos a minap, a férfiak negyvenéves munkaviszonyát érintő, nyugdíjazással kapcsolatos véleményét kifejtette. Korábban hasonló „elfogulatlan” szándékkal megszólalt sztrájk ügyben is. Másként kellene szabályozni a sztrájkjogot a közszolgálati, mint a versenyszférában, mert a sztrájkjog utóbbi években tapasztalt alkalmazása felveti a joggal való visszaélés kérdését, s ez tarthatatlan  - nyilatkozta a lapnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Hogy az Európai Szociális Charta miként viszonyul ehhez az egészhez, az egy másik tészta! Egy biztos, 2010 óta a sztrájkjog korlátozott! A jelenlegi hatalom, érdekeit e legmesszebb menőkig szem előtt tartva, saját illiberális képére gyúrta az egészet! Fogtátok mindezt emberek? Képesek vagytok-e tenni ellene, vagy beletörődtök mindebbe? Ez a kérdés, válasszatok!


További hírek

  A horvátok porig alázták az argentinokat
2018. 06. 21. 22:56 pecsi-hirhatar.hu
  A gólzápor megint elmaradt
2018. 06. 21. 21:41 pecsi-hirhatar.hu
  Se íze, se bűze meccs
2018. 06. 21. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  A rendőrség tehetetlen: Gumilövedékkel, festékpatronnal lövik az autósokat a Ferihegyi úton
2018. 06. 21. 17:30 hirhatar.hu
  A terrorizmus gyanújával letartóztatott férfi magyar állampolgárságát firtatja az LMP
2018. 06. 21. 17:00 hirhatar.hu
  Drágul a kenyér..?; - De nem a felcsúti csapatnál: bő milliárdért vettek focistákat tavaly
2018. 06. 21. 16:30 hirhatar.hu
  Az ország hátralépett kb. 70 évet: Elfogadták a „Stop Soros” törvényt
2018. 06. 21. 16:01 hirhatar.hu
  Két döntés menekültügyben: Trumpné megköszönte a férjének, Orbánné nem merte
2018. 06. 21. 13:14 hirhatar.hu
  Évekig műtött eltitkolt HIV-fertőzéssel egy magyar orvos Londonban
2018. 06. 21. 13:14 hirhatar.hu
  Történelminek mondható ítélet a Távol-Keleten: Nem ölhető le a kutya a húsáért
2018. 06. 21. 13:14 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport