HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : És akkor most hogyan tovább?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 03. 08:05     


PuPu

És akkor most hogyan tovább?
Hát ez itt a kérdés, amelyre választ kellene találnia minden demokratikus erőnek.

Hát ez itt a kérdés, amelyre választ kellene találnia minden demokratikus erőnek.Menet közben a szocialisták elveszítették pártelnöküket, ami, ha az ősi népi bölcsességet - miszerint jobb sose jön – fogadjuk el irányadónak, akkor nem egy egyértelműen pozitív fejlemény.
Habár, akár még lehet egy olyan pont is, mely a párt megújításának kezdetét jelenti.


Sajnos, nagy a valószínűsége annak, hogy győzni fog a rutin, és a választás féltéglája, melyet bevágtak a pártelit verebei közé ismét csak azt fogja eredményezni, hogy kis idő elteltével a felröppent madárkák visszaülnek az ágakra, más elrendezkedésben.
Ez főként a párt alsóbb szintjein okoz majd gondot, mert az összefonódások az ellenféllel talán ott még erősebbek, mint a párt felső szintjein, leszámítva persze azokat, akik már régen eladták magukat hol hatvan, hol negyven százalékért, Dávid Ibolya szíves közlése alapján.


Emellett elöregedett a párttagság, egyre nehezebb a járókerettel házról-házra járni, a fiatalok meg nem nagyon szeretnek gályázni, nekik azonnali sikerélmény kell, lehetőleg kis befektetéssel, nagy haszonnal.
Amikor vidáman röhigcséltünk Orbán ökör-körein, nagyot hibáztunk, mert nem ismertük fel a közösség iránti igényt, így aztán politikai ellenfeleink benyomulhattak egy olyan térbe, melyet akár mi is elfoglalhattunk volna.


Egyre távolabb kerültünk az emberektől, egyre kevesebb fiatal vállalt velünk közösséget, mára eljutottunk oda, hogy a fiatalok között ifjúszocialistának lenni ciki.
Nem vagyunk ott az egyetemeken, nemigen vagyunk jelen a diák és a hallgatói önkormányzatokban, átengedtük a terepet a szélsőjobbnak és a fiatal konformistáknak, akik egoizmusához nagyon szépen passzol a rendszer.
Ha a szocialisták még egyszer nagy párt akarnak lenni, akkor farokfelcsapva kell rohanniuk a választók közé, és a problémáikra nagyon gyakorlatias és megvalósítható megoldásokat kell keresni – helyben.

Mert a választások nem a Jókai utca irodáiban dőlnek el.

 Le kell számolni a nagypárti gőggel, kompromisszumkésznek és barátságosnak kell mutatkozni a demokratikus oldal többi pártjával szemben - első lépésként segíteni lehetne például őket önálló frakciók létrehozásában, mert nagy az egymásrautaltság.
Tetszik-nemtetszik, a történelem együttműködésre ítélte ezeket a pártokat, vagy pedig halálra – lehet választani.


A szocialistáknak nagyon egyértelműen le kell tenni a garast a bérből és fizetésből élők, a kényszervállalkozók, a segélyből élők, a falusi idénymunkások, az új zsellérek mellett, és ki kell dolgozni egy tisztességes ajánlatot számukra, melyet egy választási győzelem esetén akár számon is lehet kérni.
Meg kell találni a módját, hogy a párt üzenetei eljussanak a választókhoz, ha kell, a legprimitívebb eszközöket is fel kell használni erre a célra, mert arra várni, hogy a közszolgálati médiában megjelenhet a párt üzenete, merő illúzió.
A párt vezetői is leginkább csak vezetőszáron, mert a diktatúráknak nem az a természete, hogy felpuhulnak.
Kádár diktatúrája üdítő kivétel volt, de Orbán nem Kádár, hanem Ceausescu.


A Demokratikus Koalíciónak sem lesz könnyű dolga, ha tömegbázisát növelni szeretné.
Ehhez nem elég, ha Gyurcsány meg Vadai megy az emberek közé, itt felkészült aktivisták százainak kell folyamatosan sulykolni a választók tudatába, hogy ki is a hazug, a korrupt, a nepotista, ki a tolvaj és ki a diktátor.
Nem lehet szépelegni, nem lehet finnyáskodni, ha az ellenfelek odacsinálnak az ajtó elé, hát le kell hajolni, belemarkolni és a pofájukba vágni, mert a nép nem díjazza a mértéktelen sportszerűséget – a gyengeség jelének tekinti.


A DK szervezetét is erősíteni kell, mert Budapesten vannak hívei, de a falu és a kisváros nem az ő terepük, és a falusi környezetben végzett munkához még a vezetés szintjén sincs megfelelő ember.
Ahol csak lehet, szervezetet kell működtetni, mutatni kell magát a pártnak, mert az emberek ezerszer előbb fogadják el azt, amit látnak, mint azt, amiről csak hallanak.
És nem mindegy, kitől.
Faluhoz a traktoros-küllemű, beszédstílusú ember jobban passzol, mint a fővárosi – amúgy is kissé idejétmúlt - pulóveres értelmiségi, és ezzel nem akarom a traktorosokat megbántani, mert egy okos traktoros többet ér, mint száz ostoba irodalmár.
Azt szeretném csak elmondani ezzel, hogy az emberekben az kelt bizalmat, aki hasonló hozzájuk, akinek megértik a mondandóját, és akit a háta mögött megdicsérnek, hogy na, ez legalább érti, hogy miről beszélünk.


Az is szép dolog, ha Gyurcsány egy ciklusban egyszer eljut egy településre - sokszor azt se nagyon tudja szegény, hogy hol van - de még szebb, ha a DK választója és aktivistája folyamatosan kapja a tájékoztatást az aktuális feladatokról, bevonják a munkába, érveket adnak neki, beszélgetnek vele, mert ez fogja adni számára a közösségheztartozás érzését.


És hát, el kell dönteni a vezetésnek, hogy végülis milyen legyen ez a párt – ezt lehetőleg holnap – és annak megfelelően kell dolgozni és dolgoztatni.
El kell kezdeni pártszerűen működni, mert Gyurcsány ugyan egyszemélyben is színvonalas műsort tud adni, de azért ez adott esetben kevés lehet.
Több szereplő kell a színpadra, többet kell szerepeltetni őket, komolyabb feladatokat kell adni nekik és legfőképpen meg kell próbálni gyökeret ereszteni az egyetemeken, a szakmunkásképzőkben.
Baráti köröket kell kialakítani, foglalkoztatni kell őket, mert a fiatal utálja a pofázást, szeret zászlót lengetni, óbégatni – szóval, fizikailag is tenni valamit.


Az Együtt-PM számára a legnagyobb kihívás az elvek és elképzelések összehangolása.
Itt még szervezeten belül sem tiszták a viszonyok, kívülről legalábbis úgy néz ki, hogy külön-külön mozog Bajnai, a Szolidaritás meg a PM, mely utóbbi egyébként sem a legalkalmasabb a fegyelmezett pártpolitizálásra, és várható, hogy egyik kezdeményezője lesz a párton belüli dominancia-harcnak.
Hogy aztán itt kinek kellene drukkolnunk, a fene se tudja, de az biztos, hogy ameddig Orbán ellen küzdenek, addig támogatni kellene őket választói szinten éppúgy, mint a pártok közötti együttműködés során.


Hogy Bajnait jövője mi lesz, az rejtély, de az biztos, hogy ő Juhász, Jávor és Karácsony álma, mert mellette mindegyikük azt csinál, amihez éppen kedve van.Kónyának, aki katona volt, nem hinném, hogy ő lenne a pártelnöki idolja, de ő már foglya a szervezetnek, mely egyébként mára felfalta a Szolidaritás hajdan jól működő aktivista-hálózatát.

Nem lefutott meccs ez még, mert a civilkedés igen vonzó elfoglaltság a liberális zárványokban, esetleg még feltámasztható, habár már ezt a fogalmat is eléggé lejáratták képviselői.

Az LMP tovább folytatja permanens agóniáját, őket félteni azért nem kell, mert ha minden part szakad, majd Viktor kihúzza őket a pácból, addig meg elszórakoztatják zöldségeikkel a nagyérdeműt.


Orbán majd két év múlva lesz érdekes, mikor elkezdi előkészíteni kormányzói karrierjét, már csak az a kérdés, hogy ellentengernaggyá is kinevezteti magát, vagy marad tizedes, mint nagy elődje.


A Jobbikra viszont oda kell figyelni, mert jönnek a nehéz idők, az esetleges éhséglázadások leverését  nem lenne célszerű a Magyar Gárdából alakuló, a fegyveres testületekbe integrált  Nemzeti Gárdára bízni.


Az önkormányzati választáson lesznek sikereink, de a pénz azért továbbra is Viktor kezében marad,  a fiatalok meg továbbra is mennek világgá, mi meg, akik kalandvágyból és egzisztenciális kényszerek következtében itthon maradunk, majd összehúzzuk magunkat és megpróbálunk kijönni csökkentett nyugdíjunkból, olvassuk a Magyar Nemzetet, nézzük az MTV műsorát, és nosztalgiázunk, Drágajóbolgárúr műsoraira emlékezve.


És várunk, türelmesen várunk, mert ismerjük a japán bölcsességet: Ülj le a folyó partján és várd meg, míg ellenségeid tetemét előtted viszi a víz…

:O)))


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport