HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ezt is titkolják előttem

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 05. 07:32     


Adorján György

Ezt is titkolják előttem
Sosem tudom már meg, pedig szeretnék hosszú életű lenni.

Sosem tudom már meg, pedig szeretnék hosszú életű lenni. Azt mégsem gondolnám, hogy megérem a 2044-es esztendőt. Tán nem is szeretném, így hát ismeretlen marad előttem végképp, hogy a három Gripen miért, hogyan, kivel és még az összes magyar nyelvben előforduló kérdőszó szerint, végül is milyen okból gyakorlatozott a Groupama Aréna felett. 1518/147/128-77/2014 - mindössze ez a hosszú nyilvántartási szám tudható a Ferencváros új stadionjának avatásán parádézó Gripenek gyakorlatozásáról, minden más részlet 30 évig titkos. Így hát csak sejtéseim vannak arról, hogy ki rendelte meg, ki engedélyezte, mennyibe került, kik vezették a gépeket, önként, vagy utasításra. Mint rendes adófizető állampolgár most aztán találgathatok minderről.


Szerintem a „B” középnek szánták a látványrepülést, kérésükre, jutalmul azért, mert közreműködtek a baloldali kormány megdöntésében. No meg a Kubatov elnök úr is támogatta ezt az egészet, ami ugyebár nem mindegy a mai világban. A veseköves sose volt katona miniszter meg szófogadón engedélyezte, nyílván a legmagasabb helyről is odatelefonált repülést. Így megy ez manapság kis hazánkban kérem szépen. A költségeket, jobb, ha nem firtatjuk. Főpróba, meg avatás, három gép, zöld-fehér csíkokat húzva maguk mögött, nem olcsó mulatság, egy átlagos dolgozó harmincévi keresete. Ráadásul mindez kiképzési feladatként jegyezve, nem ám holmi kedvtelésként. Még, jó, hogy a harckészültséget nem veszélyeztette.


A rossznyelvek szerint a gépek hangjára volt csak szükség, hogy ne lehessen hallani, meg rögzíteni, amikor az érkező Orbánt kifütyülik. Hiszi a piszi. Minden esetre, a menesztése előtt álló miniszter levélben indokolta az egészet, olyasmiket írt, hogy a pilóták kihasználták a repülési óraszámot, és ez az egész tulajdonképpen nem volt más, mint egy kiképzési feladat, amely támogatta a szakmai felkészültséget! A zöld-fehér csíkokkal együtt, teszem én hozzá.


Kubatov elnök is emelte a repülés fényét azzal, ahogyan jótevőjét szólította"köszönöm hős magyar hazám miniszterelnökének, Orbán Viktornak, hogy a sok ócska támadás ellenére a mi zöld-fehér álmunkat valósággá változtatta". A rongyrázás magasiskoláját mutatták be és most van pofájuk titkolni előttem a körülményeket. A Nemzeti Közlekedési Hatóság is hozzájárult természetesen mindehhez. „A Gripen típusú harcászati repülőgépekkel – a légi járművezetők kiképzésével kapcsolatban – folyamatosan végeznek útvonalrepüléseket, mely útvonalakban esetenként szerepelnek lakott területek fölötti légterek”- mondták, ezzel le is tudva a maguk részéről a feltehetően legmagasabb helyről érkező utasítás végrehajtását.


Zöld-fehér csík a kiképzés részeként, nem mondom, ez azért már valami. Kell a fölhajtás a magyarok lelkivilágának, mint egy falat kenyér, ki vagyunk éhezve a lelkesítő parádéra. Akárki meglássa, ez is hoz majd a konyhára pár szavazatot október 12-én. Stadionországban először vetettek be ilyen létesítményavatáson Gripeneket. Mi aztán tudjuk, hogy mitől döglik a légy. Európa biztos lehet bennünk, a Gripenek jól teljesítenek, át tudnak repülni még egy stadion felett is, zöld-fehér csíkokat húzva maguk után. Mondhatja majd a bukott baloldal, hogy hova lett a nemzeti büszkeség, hova lett a piros szín?


Így lett aztán ez a kiképzési gyakorló repülés minősített adat, titkosítva 2044-ig. Hogy milyen passzus alapján, azt csak a jóisten tudja. Inkább érthető, hogy miért is változtatták először minősített adattá annak a 2001-es nemzetbiztonsági kabinetülésnek az emlékeztetőjét, amely a Gripeneket hozta ki tender győztesként az F16-osokkal szemben. Később ezt feloldották. Ehhez képest a fradis repülés pitiáner ügynek látszik, mégis harminc esztendőre titkosították! Ök. tudják, hogy miért! Mint ahogy azt is, főleg Orbán, Pintér, Matolcsy és Varga, hogy az amerikai harci sólyom ellenében miért is repült be hozzánk inkább a svéd griffmadár!

 


További hírek

  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu
  Havas Henrik: Orbán két típust szeret: a biológiailag hülyét és az intellektuálisan romlottat
2019. 09. 22. 22:50 kecskemeti-hirhatar.hu
  Képriport: Öttusa és Négytusa Európa Masters, Gyömrő
2019. 09. 22. 21:14 gyomroi-hirhatar.hu
  Hatalmas siker: szélesebb lesz a járda az Árpád utcában
2019. 09. 22. 15:11 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport