HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Fácánvártán

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 22. 08:58     


PuPu

Fácánvártán
Nincs szerencséje a magyar politikai elitnek a vadászattal.

Nincs szerencséje a magyar politikai elitnek a vadászattal. 


Már a létező szocializmus vérzivataros napjaiban is csípte a tömegek szemét a kissé dzsentroid szórakozás, melyet Kádárnak ugyan elnéztek – legalábbis róla nem keringtek szaftos pletykák vadászatai kapcsán, de nem mindenki járt így. Ott volt például Czinege Lajos, akit kimondottan élvezettel cseszegetett a nép, néha még a korabeli média is megengedett magának egy–egy pikírt megjegyzést.


Hogy aztán mi volt igaz, mi nem a neves hadvezér viselt dolgaiból, azt majd a történészek kiderítik,az viszont tény, hogy Kaszópuszta a volt miniszterelnök-helyettesnek köszönhette felvirágzását.


Állítólag egy titkos bázis építését akarta a HM úgy álcázni, hogy az országban egyszerre több helyen is elindított egy-egy építkezést, aztán válogassa ki a CIA, hogy melyik objektum mellől akartak libákra lőni, melyik mellől meg Bonnra…
Sok politikus szeret lövöldözni - ha már emberekre nem lehet, hát vadakra.Így aztán a rendszerváltás semmiféle fennakadást nem okozott, ahogy anno a párttitkárok utánozták az Öreg háta mögött a dzsentrik életvitelét, úgy utánozták a hatalomra jutott osztályvezető-helyettesek a párttitkárokat világ röhejére.
Így aztán, ahogy kiesett a puska a megyei elsőtitkár kezéből, azonnal ott termett valaki az új elit tagjai közül és felkapta, ha hatosztályos olajvállalkozó volt, ha a régi szép idők minisztériumi főtanácsosának fia, kéhlekalássan, aztán lövöldözött mind, mint a bolond.
Persze negyed század alatt valamelyest tisztul a kép, meg, hát a vadászat nem olcsó sport, a költség pedig szelektál, - mint tudjuk, a golf sem az árufeltöltők sportja.


Hát, a vadászat sem, habár talán egy nyúlra még futja a nép középegyszerű fiának is, de a szarvasbikák csak a hasukat fogják a röhögéstől, ha egy szellemi segédmunkás rájuk emeli a puskát.
Namármost a Stüszi Vadászt a magyar kártyában Semjén Zsoltnak hívják, aki azt hitte, feltűnés nélkül kiléphet a régi rituáléból és elvetheti a szokásos albérleti dumát, mely szerint a magyar vadász úgy védi a bánatos tekintetű őzikét, hogy agyonlövi.
Úgy látszik, Orbán trükkje itt nem jött be, mert amikor Assisi Szent Zsolt a mező madaraira és a libákra emelte fegyverét, hát kitört a botrány, de aztán – hála az Úrhoz címzett fohászoknak – valahogy elült a botrány.


De a magyar kártya paklija nem teljes a tökfilkó nélkül, ezt felismerve Czinege utódja – a miniszterelnök-helyettesi cím várományosa bejelentette igényét erre a címre, majd rendezett egy vadászatot, melyen részt vett Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, Oszter Sándor és felesége, valamint Lázár János államtitkár, Czinege Lajos hajdani posztjának mai várományosa is.


Kilencszáz fácánt lőttek le, pármillió forintba került – bagatell…
Lett belőle média-cirkusz, a résztvevők csodálkozással vegyes értetlenkedése, majd Lázár kimagyarázta magát, bokázott egyet-kettőt a sértett előkelőségeknek – kérem elnézésed, gróf úr, nem gondoltam volna, kéhlekalássan, hogy ebben az országban az irigység ilyen méreteket ölt …


Aztán az élet ment tovább, hiszen ebben az országban ma már az sem keltene feltűnést, ha egy anya hétfejű csecsemőt szülne, még, ha mind a hét feje lángot okádna, akkor sem.
Így aztán ne csodálkozzon senki, hogy mára már turbó változatban megy a vadászatszervezés, de valamit azért gyaníthatott a nagyeszű politikus, mert az idei őszi vadászatot már a határon túlra szervezte, és alkalmazkodott a megnövekedett kereslethez is, hiszen azt azért nem tűrhette a mai elit sem, hogy ez a parvenü Lázár egyedül törleszkedjen a történelmi nevek seggéhez.
Ők is oda akarnak férkőzni, ezért hát az idei vadászat kissé nagyobb lesz, mint a tavalyi volt.
Mintegy 23 millió forint értékben rendelt Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár novemberre csehországi fácánvadászatot - derült ki az atlatszo.hu birtokába került szerződésből.


A Konopiště vadászterületen csak fácánból 60 ezer darabot vadásztatnak évente az október közepétől január végéig tartó vadászidény során. 


Ezekből rendelt meg most a szerződés tanúsága szerint 2500-3000 példányt Lázár János a Nagy Októberi Szocialista Forradalom tiszteletére rendezett november 7.-i vadászatra. 
Lázár János hangsúlyozta, hogy az esemény magánélete része, senkinek az adóforintját nem érinti, és az üggyel kapcsolatban nem kíván további nyilatkozatot tenni.


Szóval ez ezekkel a bunkókkal a baj, hogy senki sem magyarázta el nekik, hogy bár nem bűncselekmény, és nem tiltja tételes jogszabály, mégsem illik az esküvői vacsorán a damasztabroszra szarni, még ha olyan erősek vagyunk is, mint Chuck Norris.
Az eszüknél már csak a stílusérzékük kevesebb, pedig hát eszük sincs túl sok.
A másik dolog, ami csípi a szemem, az a mértéktelenség.


A vadászat eredetileg az ember élelemmel való ellátását szolgálta.


Mára ez sport lett, belátom, de azért azt nem nagyon értem, hogy mitől sport egy szervezett vérengzés.
Ez nem sport, és akik egy ilyen öldöklést szerveznek, azok egyéb gazemberségekre is képesek lennének – habár ők ezt bizonyára másként tudják.
Hát, nem tudom – én mindenesetre felfegyverezném a fácánokat is, aztán hadd szóljon!

:O)))


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport