HÍRHATÁR ONLINE - Hajósi Virág: Fekete-Győr: Orbán Viktor Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,66 Ft
   CHF árfolyam
   416,86 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 05. 18. 18:26     


Hajósi Virág

Fekete-Győr: Orbán Viktor Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke
„A múlt és a jövő küzd egymással. Orbán Viktorban, Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke találkozott” Kampányzáró momentum. Célegyenesbe fordultunk az Európa Uniós választási kampányban. Jövő héten járulhatunk a vasárnapi húsleves előtt, vagy után az urnákhoz. Ma délelőtt egy fiatal párt kampányzáró rendezvényén jártunk. A Momentum Mozgalom alig két éve alakult, első nagy „dobása” a Nolimpia aláírásgyűjtés volt. Álomgyilkosoknak hívják kritikusai, ma a kampányzáró programjukon kíváncsiak vagyunk, milyen új álmokat tud ígérni a fiatal szervezet.

 

Ady versei juthatnak eszünkbe, aki kompországnak hívta hazánkat, ami imbolyog keleti és a nyugati világ között. A Momentum Mozgalom egy hajón tartotta kampányzáró eseményét, ami nyilvános volt, csupán egy regisztrációra volt szükség a részvételhez. A felszólalók között természetesen helyet kapott Fekete-Győr András, és a két politikusnő Donáth Anna és Cseh Katalin, akik a párt EP-lista első helyein találhatók. Meglepetésként hatott, amikor Fekete-Győr után a színpadra Bod Péter Ákos lépett, valószínűleg ez üzenet a V21 csoporttól, hogy támogatja a fiatal alakulatot

 

 

a képek forrása a MOmentum MOzgalom

 

A Momentum Mozgalom hónapok óta aktív jelenléttel kampányol az ország utcáin. Köszöntőjében Fekete-Győr András is kikapcsolódásnak hívta ezt a pár órát, az Európa Hajón amiről, bár kampányzáró eseménynek lett elnevezve, hamar kiderült a nagy hajrára való lelkesítés szűk három órája. A folytatásban arról beszélt, sokan elfelejtkeznek arról, hogy hangsúlyozzák a jövő heti választások hatását. Fontosnak tartotta, hogy mind az európai, mind a hazai geo- és belpolitikai hatását meg kell említeni. Véleménye szerint az unió válságban van, aminek jelei a brexit, az euszkepticizmus , a 2015 óta tartó menekültválság, ami muníciót ad a populista politikusok felemelkedéshez, mint például Salvini, vagy Orbán Viktor. Belpolitikai válságként gazdasági következményeit említette meg, Orbán Viktor destruktív politikájának. A regnáló kormány korrupciója az európai közösséget arra fogja ösztönözni, hogy megnyírbálja a magyarországi támogatásokat és felügyeleti lehetőséget követeljen a  forrásokért cserébe. Orbán Viktorék nem fognak konstruktívan együttműködni, mert, ahogy a fiatal pártelnök mondta „ ezen a rendszeren már nem lehet visszafelé lépkedni, ez már csak mélyülni és durvulni tud” Fekete-Győr azt is elmondta, igazából nem az a tétje, minden tisztelete mellett, egyik, vagy másik ellenzéki erő mennyivel több, vagy kevesebb szavazatot kap. Igazi átrendeződés az, hogy a Momentum Mozgalom képes elszakítani választókat a kormánypárttól és eredménye valószínűsíthetően a Fidesz eredményét csökkenti. Amennyiben a Fidesz 14 mandátumot szerez ebben az arányos választási rendszerben azzal a szörnyű következménnyel járhat, az őszi választásokra kiható üzenet növelni fogja az ellenzéki választók reményvesztettségét. Minden mandátum, amit a Momentum Mozgalom elér, a Fidesz eredményének csökkentése . Itt utalást tett arra, bár egy kutatás szerint a fiatalok a Momentumot támogatják, ma még a Fidesz a második  ebben a korosztályban. A nyugdíjasokra is kitért, sokan támogatják a mozgalmat, unokáikra, gyerekeikre hivatkozva. A feladat a munka folytatása, szűkős anyagi lehetőségekkel is, hogy a Momentum reális alternatívája legyen annak, hogy megvalósulhat az a jövőkép, amit az ország szavazóinak kétharmada fontosnak tart és a Momentum Mozgalomnak is felvállalt programja. A Momentum Mozgalom az Európai Ügyészség csatlakozását kívánja feltételként támogatni, a források eléréséhez. Végfelhasználókhoz, közvetlen pályázati lehetőséggel kívánja a mozgalom a támogatásokat eljuttatni. Kizáró feltételnek kívánja szabni, hogy olyan vállalkozások részesülhessenek az eu-s támogatásokból, akik kormányközeli családtagok.  Az ALDE-frakció tagjaként ehhez meg lesz a szükséges politikai támogatás.

 

A szót Bod Péter Ákos vette át, az egykori jegybankelnök, a V21 csoport képviseletében. Hajnal Miklós, aki a programot konferálta, kihangsúlyozta, a V21 csoport tagjai, az országjáró kampányban is kísérik a Momentum Mozgalom aktivistáit. „Köszönöm a meghívást, bár vizsgaidőszak van, ez nem csak a hallgatóknak a tanároknak is nehéz időszak” kezdte mondanivalóját, halk nevetés hullámot okozva a hallgatóság körében. Valószínűleg sok jelenlévő ezt átérezte, mivel a teremben a fiatalok az egyetemista korosztályból kerültek ki. „ Vizsgázik az ország, nehéz időszak van”-folytatta a gondolatot. A V21-ről elmondta, különböző politikai nézetű, volt kormányzati szakpolitikusok csoportja  a szervezet. Aggódás és reménykedés jellemzi napjainkat. Nem csak Magyarországért, az egész világért. A populizmus és a demagógia uralja a közpolitikát. Ez a múlt eladása a jövőnek, ez az igazi krízis. Elmondta a Momentum, nem kizárólag az ifjúság mozgalma számára, az ifjúság nem érték önmagában, nem ezért támogatja a közösséget. A támogatás oka, hogy a Momentum választ ad a kérdésekre. A jövő kihívásaira. Véleménye szerint a Momentum Mozgalomban felkészült fiatalok bátran adnak választ, csendet törnek. A Momentum Mozgalom olyan politikai erő, aki szövetségeseket tud találni Európában és az ország megítélést javítani tudja a közösségben. A regnáló kormány erre alkalmatlan, az európai közösség helyett, kalmárkodik a keleti hatalmakkal. Inkább tőlük számít pénzügyi forrásra, mintsem hogy az európai normákat betartsa és ennek árát az Erasmus-generáció fogja visszafizetni, a fiatalok. Hogy "hány" Magyarország lesz május 26-a után az valódi kérdése a választásoknak, marad a megosztott társadalom, vagy a legnehezebb ügy, az „Egymagyarország” valósul meg.  A polgári Magyarország alapjait tesszük le, vagy marad az egyvezérség. „ Európába, de mindannyian”-idézte fel az egykori Orbán Viktor rendszerváltás korában elhangzott szavait , kissé irónikusan.  Nem sikerült Európába mennünk maradéktalanul, de elfogadhatatlan az a válasz erre, „akkor nem is akarunk Európába menni” Sok sikert kívánt a mozgalomnak ahhoz, hogy bevezesse az országot Európába.

 

Az utolsó két felszólaló az EP-lista első két helyén szereplő politikusnő volt. Donáth Anna kezdte a sort. „Rengeteg munka áll előttünk”-kezdte mondanivalóját. Országjáró kampányáról a Momentumnak elmondta, nagyon nagy ösztönözést kaptak az utca embereitől. Bár az ifjúság nem érdem, állapot, ezzel egyet ért Bod Péter Ákossal, úgy gondolja szemléletváltozásra van szükség a politikában, a közéletben. A fiatalság a küldöttje a jövőnek, az új világképnek és ők fognak a jövőben élni. Nincs más lehetőségük mint dolgozni, megállás nélkül és hallatni a hangjukat A jövő kulcsa egy erős Európában egy erős Magyarország. Multik és politikai hatalmasok befolyása nélkül. Ehhez szövetségesekre lesz szükség és a Momentumnak már most több politikai szövetségese van, mint a kormánynak. Szövetségesének mondhatja  a párt, a francia és a szlovák elnököt, egy erős pártcsalád tagja.  Nem mindegy, ha összedől a NER, milyen országot tudnak az európai közösséghez integrálni. Fel kell hagyni „a kis pont vagyunk Európában” mentalitással, a magyar gazdaság, a magyar piac ép oly fontos része Európának, mint a közösség minden országa. Hamis a kiszolgáltatott kép keltése a Fidesz részéről, amire épít a propagandája. A fiatal generáció feladat az, hogy Magyarországot felemelje partnernek a közösséghez. Ezt a generációt a Momentum képviseli. „Európa mi vagyunk, itthon, Magyarországon” –fejezte be beszédjét.

 

 

Utolsónak Cseh Katalin szólalt fel, a Momentum EP-lista vezetője. Időutazással kezdte felszólalását, amiben felidézte a Momentum alapítását, egy kollégiumi szobában. Felidézte az első politikai megmozdulását a pártnak, a NOlimpiát." Álomgyilkosnak hívtak minket,"- mondta a politikusnő -"és valóban, elloptuk Orbán Viktor álmát, hogy minden eddiginél többet tudjon ellopni a közös pénzünkből." Viszont álmot adtak egy generációnak egy rétegnek az aláírásgyűjtés eredményével, hogy van remény a változtatásra. Apolitikus fiatalokat tudtak megszólítani, hogy küzdeni kell a jövőjükért. Annak ellenére, hogy a sikeres megmozdulás után, tragédiaként szembesült 2018-ban a narancsszínbe borult országgal, ez a kudarc csak még erősebb ellenállásra ösztönözte a mozgalmat és a vezetőségét. Kiálltak a tagok elé és azt mondták, folyttajuk, ellenállunk és még keményebben dolgozunk majd. Egy olyan közösség jött létre, aminek egyes tagjai szinte mindenüket kockára tették A Momentum Mozgalom hitet adott sokaknak, lehet változtatni. Feladatuk, hogy még több embernek adjanak reményt és legyőzni az apátiát. Találkozni, beszélgetni az emberekkel. A Momentum Mozgalom felelőssége nő, európai felelőssége lesz, társadalmi igazságért , a korrupció visszaszorításáért, a populisták elleni harcban a kontinensért, Európáért kell harcolnia majd. El kell mondani, hogy európai pénzen verik szét a közösséget, belülről. Nem szabad hagyni, hogy tönkre tegyék az európai álmot a demagógia és populizmus képviselői. Igazságos és valódi esélyegyenlőséget képviselő Európa létrehozása a feladat. Nemzetállami és a polgárok szintjén is.  Megemlítette a munkának nem lesz vége az EP-választásokkal, mert tégláról téglára kell lebontani a NER-t és az önkormányzati választásokkal folytatódik a harc. Ennek a harcnak európai tétje van, nem csak hazai. A Momentum közösségének ez a feladata, visszaadni a reményt az európai jövőre. ”Az Európa Uniós tagság a legjobb dolog, ami valaha is történt Magyarországgal. Mi nem egy illiberális fészek, mi egy európai ország vagyunk és azok is akarunk maradni. Lehetünk egyszerre büszke magyarok és büszke európaiak. ” Ezekkel a gondolatokkal zárta beszédét és további munkára kérte és kitartásra a mozgalom tagságát.

 

A fennmaradó időben aktivisták meséltek személyes tapasztalatukról a választókkal való találkozások kapcsán. Munkára és kitartásra ösztönözték egymást. Kicsit furcsának tűnt , amikor zárásul a színpadra hívták a legaktívabb tagokat, akik a kampányban kiemelkedő eredményt értek el. Felsorakoztak a színpadon és az jutott eszembe, dejavu. Aztán rájöttem, a Fidesz események állandó színpadi háttere volt a pódiumra ültetett hírességek sora. Itt nem hírességek álltak most, hanem olyanok, mint ön, aki olvassa , vagy én, aki most írok. Akár mi is lehettünk volna. Akár mi is lehetünk valamikor … fiatalok álltak ott, akik hónapok óta az utcán dolgoznak , szórólapoznak, plakátolnak, kopogtatnak. Ezzel a képpel  zárult a nyilvános esemény. Az eseményt teljes terjedelmében a párt hivatalos youtube csatornáján lehet megnézni: https://youtu.be/AAj-tUwGo9s


További hírek

  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
2024. 06. 11. 17:17 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ezért érdemes full-stack ügynökségre bízni a webshop készítést
2024. 06. 11. 17:04 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport