HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Felszólítom Polt Pétert

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,05 Ft
   CHF árfolyam
   280,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 14. 11:18     


Adorján György

Felszólítom Polt Pétert
Magam is több esztendőt töltöttem el az ügyészségen ebben az időszakban és az említett idézetben nem találok semmi kivetnivalót!

A névhez nem kell foglalkozást és beosztást írni. Közismert személyről van szó.

Mint ahogy az is közismert, hogy a Hunvald ügy egy része az ügyészség szempontjából milyen csúfos véget ért, a zuglói és erzsébetvárosi megbízási szerződések ügyében bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentette a bíróság Hunvald György volt VII. kerületi polgármestert és társait csütörtökön a hűtlen kezelés vádja alól.

A Fővárosi Törvényszék minden vádlottat felmentett. A másodfok ítélete szerint nem állapítható meg bűncselekmény, sem a tanácsadói szerződések konkrét összege, sem pedig az azokkal szemben álló teljesítmény nem kifogásolható. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Az ingatlanügyekről, egyébként minden hírt megtalál itt, ha kevesli, még önszorgalomból hozzá is olvashat.

 

Na, kérem szépen, tisztelettel. Bár elfogult a delikvens, de azért blogja, ha másban nem is, a Hunvald-per blog az időrendiség és a bírósági eljárás tematikája tekintetében feltétlen megbízható. Tessék csak figyelmesen olvasni, miként vélekedik különböző ítéleteiben a bíróság az ügyészségről!

 

Hunvald György az ATV-ben azt mondta: pontosan hat évvel ezelőtt tartóztatták le. Akkor még úgy működött az ügyészség, hogy megjelent az újságban egy cikk, az ügyészség meg elkezdett nyomozni – tette hozzá. Az akkor volt, de azóta már nem tesz ilyet az ügyészség, mióta már kormánypárthoz közel állók zűrös ügyeit taglalja a sajtó.

 

Nem szeretnék több hivatkozást megosztani, ennek a csúfos igazságszolgáltatási rémtörténetnek a bemutatására. Az internet tárgyszerűen végigvezeti az érdeklődőt ennek az ügyészségi fiaskónak minden állomásán. Egyértelmű következtetés, ami az ügyészségi felsülésből adódik. Minimum a politikai megfelelés kényszer jól nyomon követhető. Más ügyeket, most szándékosan nem részleteznék, de címszavakban azért megteszem, a címben jelzett felszólításhoz adalékként.

 

Itt van, példának okáért az un.” tábornok per „, vagy akár a Kulcsár, meg a Hagyó ügyek, a Laborc

és a Szilvásy perek, hogy csak a „színesebbeket” említsem. De szóljon helyettem egy szakavatottabb ebben a témában, Dr. Sándor Zsuzsa „Szégyen” c. írását a következőkkel zárta: Június 10-e az ügyészség napja volt. Az ünnepi megemlékezésen Polt Péter mondta: "… az ügyészség eredményei önmagukért beszélnek”. A teljes mondat azonban így hangzott: "A körülmények nem mindig adottak, de az ügyészség eredményei önmagukért beszélnek". Valóban, a megfelelési kényszerrel átitatott ügyészségi eredmények sok „kiemelt” ügyben önmagukért beszélnek. Éppen ezért felszólítom Polt Pétert, hogy azonnal mondjon le!

 

Dr. Sándor Zsuzsa, mint a terület jó ismerője, súlyos értékítéletet fogalmaz meg az ügyészséggel szemben, 2013. június 17-én kelt, említett írásában. „Az volt a benyomásom, mintha meg sem hallották volna, mi történik körülöttük. Egy-egy hosszú tárgyalás-sorozat végén felálltak és változatlanul fenntartották azt a vádiratot, amit közben már számos bizonyíték megcáfolt. Utasításuk volt. Utasításuk arra, hogy tartsák az eredeti vádat, ha a fene fenét eszik is. Ez időtájt már Polt Péter volt a legfőbb ügyész.” Csak meg tudom erősíteni a tiszteletreméltó, ma már nyugállományban lévő, volt ügyész és bíró szavait. Magam is több esztendőt töltöttem el az ügyészségen ebben az időszakban és az említett idézetben nem találok semmi kivetnivalót!

 

A legfőbb ügyésznek én sem tudok mást mondani, mint amit a vele együtt szotyolázó kormányfő mondott nemrég az amerikai ügyvivőnek, ha az általa vezetett szervezet egyre több ügyben úgy felsül, mint a mostani Hunvald perben. Legyen végre férfi és mondjon le!

Itt már nem lehet a másfajta jogi értelmezés nevetséges magyarázatával előállni, amikor a napnál világosabbá vált ismét, hogy az ügyészségi hozzáállás a Hunvald ügyben sem volt más, mint a politikának való megfelelés, a függetlenség feladása!


További hírek

  Csibészek a Csibészekért
2019. 02. 17. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
2019. 02. 17. 13:03 szegedi-hirhatar.hu
  Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
2019. 02. 17. 11:11 szegedi-hirhatar.hu
  Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
2019. 02. 17. 11:02 szegedi-hirhatar.hu
  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Évák, Millák és Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport