HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Finkelstein tanítványai

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,05 Ft
   CHF árfolyam
   280,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 16. 17:51     


PuPu

Finkelstein tanítványai
Azt hiszem, senki nem szállna fel szívesen olyan buszra, melyet egy olyan sofőr vezet, aki a vezetőülésen ülve állandóan belegabalyodik kényszerzubbonya hevedereibe, a vezetőfülkében ott áll mellette két ismeretlen figura, a busz ülésein pedig egy sor nyálcsorgató idióta meg néhány, a helyi börtön előtt felvett rosszküllemű foglal helyet.

Az utas minimálisan is azt szeretné tudni, hogy ki is az, aki a vezető lábát lökdösi, miközben társa megpróbálja kiszabadítani őt a gubancból, míg a busz rohan kevesek által ismert uticélja felé.

Annyiban azért szerencsénk van, hogy mi legalább ismerhetjük a két figurát, az egyiket Habonynak, a másikat Finkelsteinnek hívják.

 

Ha azt kérdezzük, hogy mivel foglalkoznak, hát Finkelsteinnel könnyebb helyzetben vagyunk, róla tudjuk, hogy ő az a választási tanácsadó, aki mindenkinek ad tanácsot, aki megfizeti, és nem kizárt, hogy ő az a bölcs rabbi, aki a libák gyógyításának folyamatát vezényli, egészen az utolsó libáig.

Ez az ő esetében Clinton választásáig tartott, akivel szemben az utolsó liba vesztett az elnökválasztáson.

Azóta mindenféle európai primitív törzseknek osztja az észt, ha már a helyi törzsfőnökök híján vannak ennek.

Habonnyal nehezebb dolgunk van, ő tulajdonképpen maga Mr. Senki, egy Niemand, hiszen ő az, aki a közéletben elvileg részt sem vesz, senki nem vállalja, senki nem fizeti, senkivel nem áll szerződésben, mégis állandó belépője van a Parlamentbe és az ország negyedik legbefolyásosabb embereként szerepel az ezzel kapcsolatos listákon.

 

Finkelstein közismert ember, rengeteg tapasztalattal és saját módszerrel rendelkezik a politikai érvényesülés tekintetében, ezt a módszert a szakma Finkel-thinknek hívja.

A módszer lényege, hogy kend be politikai ellenfeled szarral, támadd őt és környezetét személyében, támadd állandóan, ne hagyd levegőt venni, hadd érezze hideg leheleted a nyakában, mint a módszer lényegét Kövér demokrata oly szépen műfordította magyarra.

Ő a karaktergyilkosság műfajának atyja, ilyen tekintetben pedig a politika gyilkosa.

Ahol ő megjelenik, ott vége van a politikának, vége a programok versenyének, ott a demagógia és a populizmus veszi át az irányítást a politikai ellenfél megsemmisítésére törve.

Geckó mondotta volt 2007-ben: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - és elmeállapota azóta sem javult, sőt.

Akkortájt még a nyelvét sem lengette, de még ezzel is szerencséje van, mert ha az állapotromlásával egyenes arányban nőtt volna a feje, ma nem férne be a Parlament főkapuján.

 

Habonyban meg az a csodálatos, hogy küllemét tekintve olyan, mintha nem tanácsadónak, hanem bohócnak alkalmazná Pomádé király, és én abban azért szilárdan hiszek, hogy a tartalomnak és a formának valamennyire egységben illik lenni.

Értem ezen azt, hogy ha valaki egy állam ügyeit intézi, akkor az öltözzön és viselkedjen ennek megfelelően.

Persze a magyar protokollban új szelek fújnak.

Mióta a szakma nagyasszonyát lapátra tették, azóta a magyar miniszterelnök hátizsákkal járhat, a külügyminiszter a vesztes kakas frizuráját koppintotta le. Habony meg olyan, mintha a Mad Maxből szökött volna meg pedálos helikopterén.

És még csak azt se lehet mondani, hogy kerüli a feltűnést, hiszen legutóbb is a püffedt filmmogult és kaszinó-strómant fuvarozta forgalommal szemben, a nemfőnöke által divatba hozott VW mikrobusszal.

De ez mind lényegtelen, a lényeg az, hogy ki ez az ember, aki érettségivel és díszítőszobrász szakmával, felsőfokú végzettség nélkül és tanulmányairól hazudozva belepofázhat  tízmillió ember életébe?

Most ő lesz a kormánypárti média 2.0 ura, tenger pénz felett diszponál majd, és a legalitásával sem lesz baj ezután, hiszen Finkelsteinnel közös, Angliában most alapított cége várhatólag nyerni fog néhány pályázaton, aztán majd ő is választhat halasztott adófizetést, mint Mészáros polihisztor - jelzem neki tán még érettségije sincs.

Hát mondja valaki, hogy nem ez a korlátlan lehetőségek országa...

 

Gyászos ügyek ezek, semmi jót nem jósol, hogy Finkelstein ismét előtérbe került.

Persze ez csak nekünk baljóslatú, Lázár meg gyanútlan, mint a ma született birka, ő nem is ismeri ezt a kicsodát is? - nyilatkozta - rá fél órára meg a Lepisilt  Lángész, Nagyurunk kifejtette, hogy mennyire tiszteli, rendszeresen konzultál vele, két napja utoljára.

 

Istenem, mondd, kiknek a kezébe adtad ezt az országot?

 

:O)))  

 


További hírek

  Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
2019. 02. 17. 13:03 szegedi-hirhatar.hu
  Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
2019. 02. 17. 11:11 szegedi-hirhatar.hu
  Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
2019. 02. 17. 11:02 szegedi-hirhatar.hu
  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Évák, Millák és Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Szatír tartja rettegésben Kalocsát
2019. 02. 15. 16:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport