HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Finkelstein tanítványai

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.11.21.
 Szerda
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.
   EUR árfolyam
   321,76 Ft
   CHF árfolyam
   283,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 16. 17:51     


PuPu

Finkelstein tanítványai
Azt hiszem, senki nem szállna fel szívesen olyan buszra, melyet egy olyan sofőr vezet, aki a vezetőülésen ülve állandóan belegabalyodik kényszerzubbonya hevedereibe, a vezetőfülkében ott áll mellette két ismeretlen figura, a busz ülésein pedig egy sor nyálcsorgató idióta meg néhány, a helyi börtön előtt felvett rosszküllemű foglal helyet.

Az utas minimálisan is azt szeretné tudni, hogy ki is az, aki a vezető lábát lökdösi, miközben társa megpróbálja kiszabadítani őt a gubancból, míg a busz rohan kevesek által ismert uticélja felé.

Annyiban azért szerencsénk van, hogy mi legalább ismerhetjük a két figurát, az egyiket Habonynak, a másikat Finkelsteinnek hívják.

 

Ha azt kérdezzük, hogy mivel foglalkoznak, hát Finkelsteinnel könnyebb helyzetben vagyunk, róla tudjuk, hogy ő az a választási tanácsadó, aki mindenkinek ad tanácsot, aki megfizeti, és nem kizárt, hogy ő az a bölcs rabbi, aki a libák gyógyításának folyamatát vezényli, egészen az utolsó libáig.

Ez az ő esetében Clinton választásáig tartott, akivel szemben az utolsó liba vesztett az elnökválasztáson.

Azóta mindenféle európai primitív törzseknek osztja az észt, ha már a helyi törzsfőnökök híján vannak ennek.

Habonnyal nehezebb dolgunk van, ő tulajdonképpen maga Mr. Senki, egy Niemand, hiszen ő az, aki a közéletben elvileg részt sem vesz, senki nem vállalja, senki nem fizeti, senkivel nem áll szerződésben, mégis állandó belépője van a Parlamentbe és az ország negyedik legbefolyásosabb embereként szerepel az ezzel kapcsolatos listákon.

 

Finkelstein közismert ember, rengeteg tapasztalattal és saját módszerrel rendelkezik a politikai érvényesülés tekintetében, ezt a módszert a szakma Finkel-thinknek hívja.

A módszer lényege, hogy kend be politikai ellenfeled szarral, támadd őt és környezetét személyében, támadd állandóan, ne hagyd levegőt venni, hadd érezze hideg leheleted a nyakában, mint a módszer lényegét Kövér demokrata oly szépen műfordította magyarra.

Ő a karaktergyilkosság műfajának atyja, ilyen tekintetben pedig a politika gyilkosa.

Ahol ő megjelenik, ott vége van a politikának, vége a programok versenyének, ott a demagógia és a populizmus veszi át az irányítást a politikai ellenfél megsemmisítésére törve.

Geckó mondotta volt 2007-ben: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - és elmeállapota azóta sem javult, sőt.

Akkortájt még a nyelvét sem lengette, de még ezzel is szerencséje van, mert ha az állapotromlásával egyenes arányban nőtt volna a feje, ma nem férne be a Parlament főkapuján.

 

Habonyban meg az a csodálatos, hogy küllemét tekintve olyan, mintha nem tanácsadónak, hanem bohócnak alkalmazná Pomádé király, és én abban azért szilárdan hiszek, hogy a tartalomnak és a formának valamennyire egységben illik lenni.

Értem ezen azt, hogy ha valaki egy állam ügyeit intézi, akkor az öltözzön és viselkedjen ennek megfelelően.

Persze a magyar protokollban új szelek fújnak.

Mióta a szakma nagyasszonyát lapátra tették, azóta a magyar miniszterelnök hátizsákkal járhat, a külügyminiszter a vesztes kakas frizuráját koppintotta le. Habony meg olyan, mintha a Mad Maxből szökött volna meg pedálos helikopterén.

És még csak azt se lehet mondani, hogy kerüli a feltűnést, hiszen legutóbb is a püffedt filmmogult és kaszinó-strómant fuvarozta forgalommal szemben, a nemfőnöke által divatba hozott VW mikrobusszal.

De ez mind lényegtelen, a lényeg az, hogy ki ez az ember, aki érettségivel és díszítőszobrász szakmával, felsőfokú végzettség nélkül és tanulmányairól hazudozva belepofázhat  tízmillió ember életébe?

Most ő lesz a kormánypárti média 2.0 ura, tenger pénz felett diszponál majd, és a legalitásával sem lesz baj ezután, hiszen Finkelsteinnel közös, Angliában most alapított cége várhatólag nyerni fog néhány pályázaton, aztán majd ő is választhat halasztott adófizetést, mint Mészáros polihisztor - jelzem neki tán még érettségije sincs.

Hát mondja valaki, hogy nem ez a korlátlan lehetőségek országa...

 

Gyászos ügyek ezek, semmi jót nem jósol, hogy Finkelstein ismét előtérbe került.

Persze ez csak nekünk baljóslatú, Lázár meg gyanútlan, mint a ma született birka, ő nem is ismeri ezt a kicsodát is? - nyilatkozta - rá fél órára meg a Lepisilt  Lángész, Nagyurunk kifejtette, hogy mennyire tiszteli, rendszeresen konzultál vele, két napja utoljára.

 

Istenem, mondd, kiknek a kezébe adtad ezt az országot?

 

:O)))  

 


További hírek

  Az együttműködéssel mindenki nyer
2018. 11. 21. 02:04 pecsi-hirhatar.hu
  Vadkapitalizmus a ’90-es évek elején: Postabank és Vico
2018. 11. 20. 19:01 hirhatar.hu
  Végrehajtót küldtek rá – bocsánatkérésre kényszerült Németh Szilárd
2018. 11. 20. 18:30 hirhatar.hu
  Budapesti vasfüggönyök következnek
2018. 11. 20. 18:01 hirhatar.hu
  Bealázta Orbánt Kurz – az osztrák államfő fogadta Sorost sőt, Európa jövőjéről beszélgettek
2018. 11. 20. 15:00 hirhatar.hu
  Kirúgták a 80 milliós Aston Martinnal menőző bécsi magyar diplomatát
2018. 11. 20. 14:30 hirhatar.hu
  Titkos mesebeli „lakópark” az Ördögárok mentén
2018. 11. 20. 14:00 hirhatar.hu
  Háromezer hajléktalant és szegényt vendégelt meg Ferenc pápa
2018. 11. 20. 12:16 hirhatar.hu
  A CNN visszakapta a Fehér Ház-i belépőt, de már csak egyet kérdezhet
2018. 11. 20. 12:16 hirhatar.hu
  Dúl a szerelem Putyin és Erdogan közt
2018. 11. 20. 12:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport