HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Foglalkozzunk a jövővel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.08.13.
 Csütörtök
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   345,69 Ft
   CHF árfolyam
   321,21 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 27. 09:34     


PuPu

Foglalkozzunk a jövővel
Jön a tél, hideg van, undok idő…

Jön a tél, hideg van, undok idő…

Régebben valahogy még a telek is mások voltak, decemberben, ha a Karácsony nem volt fehér, akkor sértett képpel nézelődtünk – hogy meri az időjárás tönkretenni az ünnepi hangulatot?
Akkortájt, aztán, ha leesett a hó, akkor az hó volt, nyakig ért és nem olvadt el tavaszig, még márciusban is lehetett találkozni a hókupacok feketére színeződött felületű maradványaival, most meg még az időjárás is úgy kínlódik, mint ahogy ez a mi szerencsétlen országunk kínlódik saját magával.

Jönnek a választások, jóformán az egész év erre fog rámenni, még az egyikből ki sem keveredünk, már nyakunkon a másik, aztán jönnek az önkormányzati választások, közben folyamatos lesz a népbutítás, mert a jelenleg kormányzó párt és annak vezére retteg – tudja, ha elveszíti a hatalmat, annak akár nagyon gyászos vége is lehet.
No, nem annyira, mint amivel most a közvéleményt riogatják, nem fognak hosszú sorban lengedezni mindenféle akasztófákon, de a felelősségrevonást a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje már megígérte azoknak, akik törvényt sértettek és jól tette, ha megígérte, mert ez a társadalom többségének jogos igénye.
Nem leszámolást, hanem elszámoltatást és büntetést ígért azoknak, akik jogszerűtlenül jutottak milliárdokhoz, miközben az ország népének jelentős része éhezik.
 
Lesz mit kivizsgálni, kezdve a vörösiszap-katasztrófa körülményeitől a falu közepén épített dolomit-gát ügyéig, és meglesznek majd a bizonyítékok is, mert a mohó gátlástalanság ellenségeket teremt, még a sajátnak vélt táborban is.

A demokratikus oldal nagy lépést tett a győzelem felé, mikor deklarálta az összefogást az MSZP impozáns kongresszusán, ilyenkor sajnálja csak igazán az ember az elszalasztott lehetőségeket, az elherdált időt, de ezen ma már kár rágódni.
Majd a választások után lehet elemezgetni a dolgokat, de most mindent felülír a cél: Orbánnak és trágyadombjának eltakarítása.
 

A hátralevő időben nem azzal kellene foglalkozni, hogy Rogán vagy Kövér mit mond, hanem azt kellene hirdetni, hogy mit akar a demokratikus oldal tenni, milyen ajánlata van a választók számára, a Fidesz prominenseinek hazugságait pedig néven kell nevezni – nem vitatkozni velük, egyszerűen csak megállapítani, hogy „Még mindig, és már megint hazudik.”

Azért van egy érdekes momentum: politikai kérdésben megnyilatkozott és elveszítette politikai szüzességét a koronaherceg.
A Hír24 szerint az MSZP kongresszusán levetítettek egy kisfilmet arról, milyen volt gyermekkorában Mesterházy Attila pártelnök, hogyan ismerkedett meg feleségével, és hasonlók.
Ezt a videót Orbán Gáspár is megosztotta, de a lényeg nem is ez, hanem az utána következő beszélgetés:
Kaminski Fanny, Orbán Viktor bulvárügyekkel is foglalkozó, sajtósa ezt írta: „Reggelire...”
Orbán Gáspár válaszolt neki: „2002”.
Azaz, nem árt emlékezni 2002 elbizakodottságára.
Szerintem sem.
Okos fiú ez a Gáspár, pedig focista, mint az apja…

Nem ártana emlékeznie a demokratikus oldalnak sem arra, hogy mi szokott a vége lenni a széthúzásnak, hova vezetett a butaság, a makacsság, a lényeglátás hiánya.
Akik ezelőtt négy évvel bedőltek a Fidesz süket dumájának és távol maradtak a választástól, azok most eltöprenghetnek azon, hogy hova is vezetett a magatartásuk és mennyibe került ez az országnak.
És mibe fog kerülni az, ha nem tanulnak most sem.

Persze, most mindenfelől szirénhangok hallatszanak, jönnek a jobbnál jobb tanácsok, az ötletes megosztási kísérletek, a bölcs javaslatok, hogy szavazzatok az LMP- re, hiszen bebizonyították, hogy lehet más a politika.
Ami igaz-igaz, nem azt ígérték, hogy lehet tisztább vagy tisztességesebb, ők csak a másságért vállaltak garanciát – de még az sem sikerült.

Senkivel és semmivel nem kell törődni, félre kell tenni a személyes ellenszenveket és az Összefogás jelöltjeire kell szavazni, erre kell buzdítani mindenkinek a saját környezetét, mert ez vezet majd el egy valóban korrekt választójogi törvényhez, tisztességes választásokhoz.
Kedves demokraták, emelkedjetek felül az ellenszenveiteken, jogos vagy vélt sérelmeiteken és nézzétek a magasabb célt – aztán szavazzatok ennek megfelelően!
Az ország hálás lesz…

:O)))

További hírek

  Láthatóvá tett láthatatlan munka
2020. 08. 12. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Meddig tart, avagy a női és férfi kéj titkai (+18)
2020. 08. 12. 19:57 11keruleti-hirhatar.hu
  Korszerű videofigyelő szettek a maximális vagyonvédelem érdekében
2020. 08. 12. 19:52 gyomroi-hirhatar.hu
  A vászonképekkel kapcsolatos elvárások
2020. 08. 12. 19:46 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében
2020. 08. 12. 19:43 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Az okos szálloda jelentheti a jövőt
2020. 08. 11. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  A ránctalanítás biokémiája
2020. 08. 11. 20:11 pestmegyei-hirhatar.hu
  Faszén meggyújtása: hogyan ne, és hogyan igen?
2020. 08. 11. 20:09 pestmegyei-hirhatar.hu
  A csepegtető szalag telepítésének helyes módja
2020. 08. 11. 20:03 13keruleti-hirhatar.hu
  Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek
2020. 08. 11. 19:45 dunakeszi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport