HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: GFG és OVM

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 11. 10:56     


Adorján György

GFG és OVM
A Fidesz tele van kettős kötődésű hősökkel és gazdátlan szamurájokkal, akik talán nem is tudják, kihez is igazodjanak, mondta volt GFG.

G.Fodor Gábor, azaz GFG, nem akárki. Ő a Századvég nevű jobboldali populista, bigott fideszes képződmény, jó beszélőkével megáldott stratégiai igazgatója. Nem elemzőnek tartja magát, hanem politikai gondolkodónak. GFG, aki sűrű nyelvcsapásokkal igyekszik minden televíziós megjelenésekor fényesre nyalni minden fideszesek urának hátsó felét, mostanában, mintha egyre inkább elveszítette volna egyensúlyát és tántorog az események okozta tornádók tölcsér forgatagaiban. Így aztán nincs azon semmi csodálkozni való, hogy ő is megemlékezett a blogján arról, ami pénteken történt.

Csatlakozott ő is Bencsikhez, amikor dicséri mindazokat, a médiás vezető fullajtárokat, akik lelkiismereti okokból leléptek a Simicska féle tévék, rádiók és lapok vezetői állásaiból. Ráadásul mindezt még meg is fejeli azzal, hogy Simicskára keni, mint bűnbakra, mindazokat a megpróbáltatásokat, melyek az utóbbi időben a Fidesz kormányt és pártszövetségét, valamint szeretett vezérét, Orbán Viktor Mihályt is érték.

 

A csörgősipkás udvari tanácsadó, G. Fodor Gábor blogjában fejti ki részletesen az illiberális fogalom tárházát. A lényeg az, hogy többé nem a baloldal fogja megmondani mit tegyünk, vagy ne tegyünk, hanem Orbán Viktor Mihály. Hogy azt a fűzfánfütyülő rézangyalát!

Mert GFG nem tréfál, kimondja a stratégiai szentenciát: „ A baloldal nem a demokráciát félti, a demokrácia-féltők valójában attól félnek, hogy tényleg elvesztették monopóliumukat az igazságra. Ha ezt megértettük, és ha ezt képes lesz valamikor megérteni a posztszocialista világ tapasztalait feldolgozni képtelen nyugat is, ismét helyre áll majd a világ rendje. „ De hát GFG is tudja a leckét, Nolite iudicare, ut non iudacemini, ne ítélj, hogy ne ítéltess!

 

Hogy miként válhatott a liberális internacionálé alelnökéből mára az illiberális államépítés zászlóvivője, azt csak a jóisten, meg Orbán Viktor Mihály (OVM) tudhatja, de az sem biztos.

"Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót" – mondta a médiatulajdonos, a korábban Fideszt szponzoráló Simicska. Naná, hogy GFG is leteszi a lantot ebben az ügyben és egyértelműen OVM mellett.

Siet kijelenteni, hogy a Fidesz egy Orbán párt „Ebbe az emberbe vetítik bele hitüket, a reményüket, a vágyaikat”. Szépen vagyunk, nem mondom. Csak kibújt a szög a zsákból!

 

Végezetül, GFG egy interjúban azt mondta: úgy tekint magára, mint akinek az a dolga, hogy munkájával és gondolataival segítsen egy olyan politikai irányt, amiben hisz. „De miért is baj az, ha valaki hisz politikai igazságokban? Ez nem szervilizmus, nem seggnyalás!” – fogalmazott. Ezért aztán nincs semmi csodálkozni való abban, ahogy a stratégiai igazgató nyilatkozik a képernyőkön.

 

Az, hogy GFG elég sok pénzt kap a Fidesz frakciótól egy dolog, az, hogy írásaiban a politikai elemző helyett inkább vállalja a politikai gondolkodó szerepét, az egy másik dolog, de hogy OVM lakájként maga a megtestesült szervilizmus, az már biztos, hiába is tiltakozik annyira ellene. Le is írja hűségesen gazdájáról a lényeget, amely nem más, mint Hitvallás OVM és politikája mellett:

 

 „…a sajátjaiért kiálló erős vezető az övéi megvédése érdekében kész bárkivel tárgyalni, megegyezni, még hajlandó elmenni az oroszlán barlangjába is, hiszen rettentő az oroszlán odva, ha elhagyatott is, de egyet nem hajlandó, feladni céljait, ő a megfelelő ember a megfelelő időben, akinek ki kell állnia magáért és az övéiért, azokért, akik nemcsak csontos öklöt látnak benne, hanem olyan valakit, aki egy közülünk, mert ha megszólal, az emberek nyelvén beszél, és amit mond, azt bárki folytathatná, de mégis jobb, ha ő beszél, mert szóval és tettel olyan teret teremt, amiben megidéződik az egyirányba tartó politikai közösség.”

 

Erről, ennyit és nem többet!


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport