HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Golgota

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.01.23.
 Kedd
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   309,91 Ft
   CHF árfolyam
   263,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 17. 13:19     


Adorján György

Golgota
Akár a volt titkosszolgálati vezetőből lett borászkombinát tulajdonost nézem, akár a barackmagos költőt, vagy a belügyi államtitkárt, másokat most meg sem említek, több oldalon sem férnének el!

Dombnyi kínszenvedést hordtak már ezek össze kormányzásuk évei alatt azzal, hogy erőből kényszerítették ki akaratukat, visszaélve a választók felhatalmazásával és pofátlanul rájuk hivatkozva. Mert arra senki sem hatalmazta fel őket, hogy egyeztetések nélkül, csak látszat megbeszélésekkel hozzanak olyan törvényeket és intézkedéseket, melyek a teljes népességet érintik, nem csak azt a töredéket, kik rájuk adták voksaikat. A Fidesz-KDNP-ről beszélek természetesen!

 

Mert arra hivatkoznak, hogy a haza érdekében tesznek mindent! A haza érdekében rezsicsökkentettek, hogy a csókos újgazdag réteg megtakaríthasson százezreket közüzemi horribilis számlákon a szegények százezreihez képest, akik be kell, hogy érjék pár száz forinttal, már ha nem fával főznek és fűtenek, mert akkor még annyival sem. A haza érdekében, jutalomból eddigi szolgálataiért kínálnak meg várhatóan MTVA elnöki székkel egy olyan embert, kit korábban jogerősen elítéltek hűtlen kezelés bűntette miatt. Akkor is figyelemre méltó hír ez, ha hétfőn majd kiderül, hogy a fele sem igaz. De neveztek ki már hálából nagyköveteket is, akár Montenegróba, vagy terveznek mostanában Írországba is. Mert hálás ez a rendszer az érte elkövetett tettekért, az iránta tanúsított lojalitásért. Akár a volt titkosszolgálati vezetőből lett borászkombinát tulajdonost nézem, akár a barackmagos költőt, vagy a belügyi államtitkárt, másokat most meg sem említek, több oldalon sem férnének el!

 

Ennyit rövid bevezetőnek és most nézzük a lényeget. Hogy a pirospontpopsis bankvezér - „jobbkéz” által vezetett MNB-nek miből fussa milliárdos kastély, festmény, stb vásárlásokra, ki tudja. Hogy megvettek egy Tizianót potom 4,5 milliárdért az azért nem semmi, pedig sem a festmény alkotója, sem az általa ábrázoltak, a nagy magyar nemzeti népi hurálhoz nem is kötődnek, Munkácsyhoz azért mégis csak másként viszonyulunk. A Tiziano árából az egészségügy egy részét rendbe lehetett volna tenni. A Munkácsy meg annyira kellett, de annyira, hogy izomból védetté is nyilvánították, hogy ne lehessen az országból kivinni. Ezek már csak ilyenek a nagy nemzeti elvakultságukban, meg vannak húzatva!

 

2018-ig 30 milliárdot költ az illiberális állam műkincsvásárlásra, a hírek szerint, ahelyett, hogy ezt az összeget akár az oktatásban, akár az egészségügyben inkább bérrendezésre fordítanák a kérdéses időszakban. Izomból, erőből Értéktár programot indítottak, melynek során végrehajtják majd a vásárlásokat. Ha meg nem tudnak megegyezni, hogy valaki a magántulajdonát milyen árban akarja eladni, akkor nemzeti érdekre, értékre hivatkozva majd védetté nyilvánítják a kérdéses tárgyat, mint jelen esetben a képzőművészeti alkotást, és csapó! Csak, hogy most nem a festmény a lényeg, hanem az, hogy magántulajdonban van! És a kérdés, hogy azzal meg lehet-e mindezt izomból tenni?

 

Ennek a kormánynak semmi se szent, így persze a magántulajdon sem. John McCain amerikai, ráadásul republikánus szenátorral csak egyet lehet érteni, aki Közleményében ezt állítja többek között:

- korlátozta ez a kormány a bíróságok függetlenségét, a civil szervezetek szabályos működését, (én még hozzá teszem, hogy a sztrájkjogot is, meg az Alkotmánybíróság tevékenységét, stb)- a Velencei bizottság 2013-as jelentése szerint az Alaptörvény egyes paragrafusai ellenkeznek az európai normákkal, csorbát szenved a hatalmi ágak megosztásának, az emberi jogok védelmének és a jogállamiságnak alapvető európai értékei.

 

A médiatörvényről, az internetadó próbálkozásról, a magánnyugdíjak lenyúlásáról, a föld és trafikmutyikról, a csókosok meggazdagodásáról, a jegybanki vásárlásokról, az USA korrupció miatti kormányhoz közel álló személyek kitiltásáról, az illiberális államépítésről, a szomszédokkal való kapcsolatok minőségéről, hazánk nemzetközi megítéléséről már nem is szólnék egy szót sem!

 

Golgotát teremtettek ebben az országban a Fidesz-KDNP pártszövetség és kormánya. Kínszenvedés, ami itt van! A megosztottság, a baloldal állandó ekézése, a társadalmi békétlenség szítása, a bírósági ítéletek esetenkénti semmibe vétele, az árokásó, gyűlöletkeltő megnyilvánulások tömege a jobboldali populisták részéről, nem más mint egy ország keresztre feszítése. És ők még védetté nyilvánítják nem csak a festményt, hanem hatalmi berendezkedésüket is azzal, hogy a nemzet bízta meg őket mindezzel. Fészkes fenét!

A választópolgárok több mint fele nem a Fidesz-KDNP-re szavazott. Többen szavaztak más pártokra összesen, mint a Fidesz-KDNP-re! Akkor miről beszélünk? Politikai szerencsejátékosokról, akik közéleti kaszinót teremtettek hazánkból! Golgota, kínszenvedés, ami itt van!

 

Végezetül álljon itt örök figyelmeztetésül, intő például ezen illiberális, államépítő alakulat keresztényi alapokon álló jeles képviselőjének legutóbbi kirohanása menekültügyben: „Itt az idő kimondani: elkezdődött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható...”

Keresztre feszített emberi méltóság vet árnyékot innen Európára!


További hírek

  Nofene: Orbán tárgyal már a tao-pénzzel megtolt röplabdáról is
2018. 01. 23. 13:04 hirhatar.hu
  Márciustól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek
2018. 01. 23. 12:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Olcsóbban tankolhatunk szerdától
2018. 01. 22. 19:28 gyomroi-hirhatar.hu
  Újabb lehetőség a nyugdíjasoknak Pécsett
2018. 01. 22. 18:10 pecsi-hirhatar.hu
  Hiába fenyegetik, az MSZP nem hagyja cserben az éhezőket: megtartják az ételosztást
2018. 01. 22. 18:00 hirhatar.hu
  Magyar voltam, - vagyok, leszek ...!
2018. 01. 22. 17:32 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát
2018. 01. 22. 17:00 hirhatar.hu
  Lemond az MSZP elnöke – ha nem nyernek áprilisban
2018. 01. 22. 16:01 hirhatar.hu
  Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat
2018. 01. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Németh Szilárd már kormánydöntési kísérlettel vádolja Szél Bernadettet
2018. 01. 22. 14:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport