HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Golgota

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 17. 13:19     


Adorján György

Golgota
Akár a volt titkosszolgálati vezetőből lett borászkombinát tulajdonost nézem, akár a barackmagos költőt, vagy a belügyi államtitkárt, másokat most meg sem említek, több oldalon sem férnének el!

Dombnyi kínszenvedést hordtak már ezek össze kormányzásuk évei alatt azzal, hogy erőből kényszerítették ki akaratukat, visszaélve a választók felhatalmazásával és pofátlanul rájuk hivatkozva. Mert arra senki sem hatalmazta fel őket, hogy egyeztetések nélkül, csak látszat megbeszélésekkel hozzanak olyan törvényeket és intézkedéseket, melyek a teljes népességet érintik, nem csak azt a töredéket, kik rájuk adták voksaikat. A Fidesz-KDNP-ről beszélek természetesen!

 

Mert arra hivatkoznak, hogy a haza érdekében tesznek mindent! A haza érdekében rezsicsökkentettek, hogy a csókos újgazdag réteg megtakaríthasson százezreket közüzemi horribilis számlákon a szegények százezreihez képest, akik be kell, hogy érjék pár száz forinttal, már ha nem fával főznek és fűtenek, mert akkor még annyival sem. A haza érdekében, jutalomból eddigi szolgálataiért kínálnak meg várhatóan MTVA elnöki székkel egy olyan embert, kit korábban jogerősen elítéltek hűtlen kezelés bűntette miatt. Akkor is figyelemre méltó hír ez, ha hétfőn majd kiderül, hogy a fele sem igaz. De neveztek ki már hálából nagyköveteket is, akár Montenegróba, vagy terveznek mostanában Írországba is. Mert hálás ez a rendszer az érte elkövetett tettekért, az iránta tanúsított lojalitásért. Akár a volt titkosszolgálati vezetőből lett borászkombinát tulajdonost nézem, akár a barackmagos költőt, vagy a belügyi államtitkárt, másokat most meg sem említek, több oldalon sem férnének el!

 

Ennyit rövid bevezetőnek és most nézzük a lényeget. Hogy a pirospontpopsis bankvezér - „jobbkéz” által vezetett MNB-nek miből fussa milliárdos kastély, festmény, stb vásárlásokra, ki tudja. Hogy megvettek egy Tizianót potom 4,5 milliárdért az azért nem semmi, pedig sem a festmény alkotója, sem az általa ábrázoltak, a nagy magyar nemzeti népi hurálhoz nem is kötődnek, Munkácsyhoz azért mégis csak másként viszonyulunk. A Tiziano árából az egészségügy egy részét rendbe lehetett volna tenni. A Munkácsy meg annyira kellett, de annyira, hogy izomból védetté is nyilvánították, hogy ne lehessen az országból kivinni. Ezek már csak ilyenek a nagy nemzeti elvakultságukban, meg vannak húzatva!

 

2018-ig 30 milliárdot költ az illiberális állam műkincsvásárlásra, a hírek szerint, ahelyett, hogy ezt az összeget akár az oktatásban, akár az egészségügyben inkább bérrendezésre fordítanák a kérdéses időszakban. Izomból, erőből Értéktár programot indítottak, melynek során végrehajtják majd a vásárlásokat. Ha meg nem tudnak megegyezni, hogy valaki a magántulajdonát milyen árban akarja eladni, akkor nemzeti érdekre, értékre hivatkozva majd védetté nyilvánítják a kérdéses tárgyat, mint jelen esetben a képzőművészeti alkotást, és csapó! Csak, hogy most nem a festmény a lényeg, hanem az, hogy magántulajdonban van! És a kérdés, hogy azzal meg lehet-e mindezt izomból tenni?

 

Ennek a kormánynak semmi se szent, így persze a magántulajdon sem. John McCain amerikai, ráadásul republikánus szenátorral csak egyet lehet érteni, aki Közleményében ezt állítja többek között:

- korlátozta ez a kormány a bíróságok függetlenségét, a civil szervezetek szabályos működését, (én még hozzá teszem, hogy a sztrájkjogot is, meg az Alkotmánybíróság tevékenységét, stb)- a Velencei bizottság 2013-as jelentése szerint az Alaptörvény egyes paragrafusai ellenkeznek az európai normákkal, csorbát szenved a hatalmi ágak megosztásának, az emberi jogok védelmének és a jogállamiságnak alapvető európai értékei.

 

A médiatörvényről, az internetadó próbálkozásról, a magánnyugdíjak lenyúlásáról, a föld és trafikmutyikról, a csókosok meggazdagodásáról, a jegybanki vásárlásokról, az USA korrupció miatti kormányhoz közel álló személyek kitiltásáról, az illiberális államépítésről, a szomszédokkal való kapcsolatok minőségéről, hazánk nemzetközi megítéléséről már nem is szólnék egy szót sem!

 

Golgotát teremtettek ebben az országban a Fidesz-KDNP pártszövetség és kormánya. Kínszenvedés, ami itt van! A megosztottság, a baloldal állandó ekézése, a társadalmi békétlenség szítása, a bírósági ítéletek esetenkénti semmibe vétele, az árokásó, gyűlöletkeltő megnyilvánulások tömege a jobboldali populisták részéről, nem más mint egy ország keresztre feszítése. És ők még védetté nyilvánítják nem csak a festményt, hanem hatalmi berendezkedésüket is azzal, hogy a nemzet bízta meg őket mindezzel. Fészkes fenét!

A választópolgárok több mint fele nem a Fidesz-KDNP-re szavazott. Többen szavaztak más pártokra összesen, mint a Fidesz-KDNP-re! Akkor miről beszélünk? Politikai szerencsejátékosokról, akik közéleti kaszinót teremtettek hazánkból! Golgota, kínszenvedés, ami itt van!

 

Végezetül álljon itt örök figyelmeztetésül, intő például ezen illiberális, államépítő alakulat keresztényi alapokon álló jeles képviselőjének legutóbbi kirohanása menekültügyben: „Itt az idő kimondani: elkezdődött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható...”

Keresztre feszített emberi méltóság vet árnyékot innen Európára!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport