HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Gyógyvízország

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 01. 08:09     


Adorján György

Gyógyvízország
Most persze mondhatja a mai napon mindenki, hogy ez az ember túl sok nagyigmándit ivott, meg mellé tiszajenői Mira vizet és azok voltak, amik ennyire meghajtották még az eszét is!

Április elsejei süsü vízió lenne csupán, hogy, ha gyógyvíz ország lennénk, akkor mindannyian gazdagok lehetnénk?

 

Tételezzük fel, hogy valami csoda folytán a parlament úgy döntene, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, hogy Magyarországon ezen túl minden erőforrást a gyógyvízellátásra és az ahhoz kapcsolódó háttérintézményekre kell fordítani. Az oktatást, az egészségügyet, a tudományos kutatást, a mezőgazdaságot és a kereskedelmet, minden létező pénzügyi, kulturális, sport, valamint közigazgatási, informatikai és idegenforgalmi, valamint környezetvédelmi eszközt, gyógyvíz ország fejlesztésére kell a jövőben irányítani.

 

Tételezzük fel, hogy holnaptól a honvéd és rendvédelem kiadásait- a közrend biztosítását szolgáló kereteket kivéve- jelentős mértékben csökkenteni fogják, az állami kiadásokkal együtt, hazánk adottságainak józan figyelembe vételével. Tömegközlekedést vesznek majd igénybe az adófizetők pénzén, luxusautókon dőzsölő kivételezettek és megszüntetésre kerülnek a havi egy millió forint fölötti nettó jövedelmek. Bevezetik a teljes körű vagyonadót és luxusadót rónak ki mindenkire, aki huszonöt millió forint fölötti gépjárművel, százmillió forint fölötti ingatlannal, repülőgéppel, helikopterrel, hajóval, vagy műkincsgyűjteménnyel rendelkezik. Mindaddig, míg öt év alatt a gyógyvíz ország létre nem jön.

 

Tételezzük fel, hogy kínai pénzügyi befektetők segítségével, öt év alatt gyógyfürdők ezreit építenénk fel, a hozzátartozó egészségügyi, szállodai létesítményekkel együtt, minden társadalmi és gazdasági, valamint egyéb rendelkezésre álló energiát erre fordítanánk, s ebbe csoportosítanánk át. Országunk újjászületésének érdekében lemondana hazánk a politikai játékokról örökre, alkotmányban rögzítenénk, hogy Magyarország ezentúl: Gyógyvíz ország.

 

Tételezzük fel, hogy az egyházak, társadalmi szervezetek, minden rendű és rangú intézmények és egyesületek erre az alkotmányra esküdnének fel, erre, amely kijelenti, ismétlem, hazánk Magyarország, gyógyvíz ország. És aztán öt év múlva dőlne ide a világ minden tájáról a nép és a pénz.  Bio- mezőgazdaság társulna a gyógyuláshoz és világszínvonalú orvosi, valamint gyógyszerellátás. A pihenni és gyógyulni vágyók, hangversenyek, képtárak és múzeumok százait látogatnák, kiváló sportolási és testedzési lehetőségek között válogathatnának. Gyógyvíz országért lám érdemes lenne nemzeti együttműködésre hívni az embereket, és megvalósítani egy új társadalmi kiegyezést!

 

Dubai, meg a többi olajsejkség csak ministráns lehetne hozzánk képest, nemzeti jövedelmünk olyan magas lenne, hogy abból nemcsak államadósságunkat tudnánk kifizetni, de soha nem látott jólétet is tudnánk biztosítani minden magyar embernek! Mi hát az akadálya annak, hogy gyógyvíz ország lehessünk? Tessék szíves tovább gondolni és tegye hozzá mindenki a saját elképzelését! Vajon mindez csak vízió? Akkor is, ha a projekt kidolgozására a Víz és Környezetgazdálkodási Intézet mellett az MTA illetékeseit és a Környezetmérnöki Intézetet, a Debreceni Egyetemet, az Agrártudományi Centrumot, valamint az Ökológiai Intézetet, és a Földrajzi Tanszék csoportot, az MTA Atommagkutató Intézetet, valamint a Talajtani és Agrokémiai Kutató Intézetet kérnénk fel?

 

Akkor is vízió lenne mindez, ha a több mint kétezer éves hazai fürdőkultúránk, gyógy és ásványvíz kincsünk olyan értéket képvisel, amelyből kis hazánk népességének egy főre jutó GDP mértékét tekintve bőven le tudnánk körözni Luxemburgot és Katart, figyelembe véve területünk nagyságát és lakosságunk számát is? Április elseje van. Bolondok napja. Ezen bolondnak tűnő ötlettel előállni azért kell, hogy végre ki tudjunk mászni a magunk erejéből, abból a gödörből, amelybe legtöbbször ugyancsak a magunk erejéből jutottunk. Ostobaság lenne ezt az utat választani? Vagy korrupciós adottságaink miatt végképp le kellene tennünk ezen ötlet megvalósításáról? Mi más is lehetne az akadálya annak, hogy mindezt megvalósítsuk? Tán mindez a józanész ellen való, ha már a mai nap jelentését nézem?

 

Előre hát, sokszorozzuk meg a már most is több mint ezer regisztrált kutunkat. Üzenjünk hadat a reumatikus betegségeknek, a szív és érrendszeri panaszoknak, a gyomor-, bélhurut, gyomorsavtúltengés, vagy légúti hurut okozta bántalmaknak, a női szervek megbetegedéseinek. Használjuk ki teljes erővel az egészségmegőrző képességét gyógy és ásványvizeinknek, a pajzsmirigyre, a fájdalomcsillapításra, a belső elválasztású mirigyekre, a vashiányra, és még sok minden másra való jótékony hatásaival együtt. Üzenjük meg a világnak, hogy nem leszünk többé betegek!

 

Építsük minderre mezőgazdaságunkat, orvosi képzésünket és gyógy ellátásunkat, idegenforgalmunkat és vendéglátóiparunkat, egész gazdaságunkat és politikánkat! Most persze mondhatja a mai napon mindenki, hogy ez az ember túl sok nagyigmándit ivott, meg mellé tiszajenői Mira vizet és azok voltak, amik ennyire meghajtották még az eszét is! Vállalom, de azért befejezésül megjegyzem, április elseje ide, vagy oda, akkor vagyunk bolondok, mindnyájan, ha nem valósítjuk meg ezt a projektet! Ötlet díjat pedig, csak annyit kérek, iktassák törvénybe, hogy magam és családom, valamint leszármazottaim örök időkig díjmentesen részesülhessenek a hazai gyógy és ásványvíz világraszóló áldásaiban!  

 

Ha gyógyvízország lennénk, mindannyian gazdagok lehetnénk!


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport