HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Gyurcsány Friderikusznál

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 08. 13:52     


PuPu

Gyurcsány Friderikusznál
Gyurcsány Friderikusznál vendégeskedett. Jó műsor volt. Hogy nem lett izgalmas műsor, az elsősorban Friderikuszon múlt, nem Gyurcsányon, akiről érezni lehetett, hogy bármire válaszolni fog, ködösítés nélkül. Viszont nyáresti szórakozásnak kiváló volt, az kétségtelen, és lehet, ez volt Friderikusz egyetlen célkitűzése. Ha ez volt, akkor a célját el is érte.

Gyurcsányról nem sok újat tudtunk meg, ez meg talán annak köszönhető, hogy egyébként sem titkol szinte semmit, nyílt lapokkal játszik, az aztán a partnerén múlik, hogy mit tud kihozni a helyzetből.

A sztárriporter ma este nem strapálta magát, végigkérdezte a Gyurcsánnyal kapcsolatos összes szokványos kérdést, ő meg megadta rájuk az összes szokványos választ.

Ha Gyurcsány véletlenül belekezdett volna valami izgalmasabba - például miért verte el egyszer komolyabban az apja -, akkor valami teljesen közömbös kérdéssel azonnal visszaterelte a békés vizekre.

Viszont ott rugózott azon, hogy Gyurcsányról azt tartják, hogy hazudik, jóllehet ma már nincs épeszű ember ebben az országban, aki ezt komolyan gondolhatná, ezt csak azok gondolhatják, akik szerint Orbán igazat mondott, amikor azt állította, hogy ő sohasem hazudott.

 

Gyurcsány természetesen Orbánnal kapcsolatban is hozta szokott viselkedését - valamilyen oknál fogva azt hiszi, hogy ha ezzel a jellemtelen maffiózóval kapcsolatban kimondja az igazságot,  akkor az inkorrekt viselkedés.

Lószart Mama, hogy őt idézzem - a kímélet annyit ér vele kapcsolatban, mintha egy nyálcsorgató hiénát hiéna úrnak hívnánk.

Lehet, hogy tévedek, de sokkal markánsabban kellene állást foglalnia vele kapcsolatban, mert az udvariasság csak olaj a tűzre, az ilyen típusú ember az udvariasságot, a választékos fogalmazást a gyengeség jelének tekinti, és úgy is reagál rá.

Talán néha nem ártana a saját nyelvén kommunikálni vele, abból értene, de nem is ez lenne a lényeg.

Hanem az, hogy ebből értene sok demokratikusan gondolkodó ember is, aki szintén a gyengeség jelének tekinti a visszafogottságot, és azonosulni tudna a mondandóval.

Nem mellesleg beállna Gyurcsány mögé a választásokon és nem legyintgetne, hogy ez is csak pofázni tud.

 

Merthogy azt nagyon tud.

Mikor előadta a "Beugró" című műsorban is látottakhoz hasonló játékot, melynek során egy politikai beszédbe kellett illesztenie a beszéd folyamán vele közölt , a témát tekintve inadekvát szavakat, akkor ennek tanújelét is adta.

Profi színészektől elvárható színvonalú produkció volt, de ezt akár úgy is fogalmazhatjuk, hogy kiváló retorikai teljesítmény, nagyon tetszett.

A mai magyar valóságban, ahol vagy felolvas, vagy  bökög, meg ö-ö-zik a politikus, vagy pedig hadarva ontja magából a betáplált hülyeséget, üdítő jelenség, ha valaki tud beszélni.

Az meg hozzá, hogy úgy tudjon improvizálni is egy ilyen helyzetben, hogy a beszéd még értelmes és fogyasztható is maradjon, páratlan a mai politikai mezőnyben.

De hát ezt is tudtuk róla, ez csak olyan volt, mintha Ronaldo dekázgatott volna kicsit a kamerák előtt.

 

Természetesen szóba került az őszödi beszéd is, Friderikusz nem értette, hogy egy vezető politikus hogy lehetett ennyire naiv, meg hogy mondhatott ilyeneket a nyilvánosság előtt, hiszen tudnia kellett volna, hogy ebből baj lesz.

Hát lehet, de ő a sajátjai között beszélt és nem a nyilvánosságnak.

Még a házastársával is máshogy beszél az ember ha egymás között vannak, mint a nyilvánosság előtt.

E tekintetben megértem Gyurcsányt - nehéz úgy élni, hogy nem bízom senkiben - jelzem, úgy még nehezebb és rövidebb, ha megbízom mindenkiben.

 

Nekem egyetlen dologért tetszett - azon kívül, hogy természetesen szórakoztató volt - nagyon ez a műsor, mert az átjött, hogy ez az ember, akit a politika már meggyűrt, megrágott, hatszor kiköpött, akit ezerszer próbáltak megalázni és legyilkolni politikailag,  ez az ember nem adja fel.

Sokszor mondták, hogy politikai hosszútávfutó, és ez így is van.

Egyszer adott neki a történelem egy lehetőséget, élt vele és bár itt-ott hibázott, de rosszat ennek az országnak soha nem akart, politikusként soha nem élt vissza a helyzetével és soha nem vesztette el a szociális érzékenységét.

Soha nem felejtette el az egyszobás prolilakást, ahol az udvaron volt a budi.

Éppen ebben is rejlik az intelligenciája, ezért képes bárkivel egyenrangú partnerként viselkedni, merthogy nem szerepet játszik, ő azonos önmagával.

Neki nem kell sámlira állnia, hogy észrevegyék, és ezt nem a magasságára értem.

Van millió bajom néhány megnyilatkozásával, a pártjával, időnkénti leküzdhetetlen narcizmusával, de mégis: ma ő az egyetlen baloldali politikus, gazdag ember létére, egy nem kimondottan baloldali párt élén.

 

Drukkoljunk neki.

 

:O))) 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport