HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Hiszékenyek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 13. 12:30     


Adorján György

Hiszékenyek
Mindenki mondja a magáét velem együtt.

Mindenki alapjaiban az ellenzéket hibáztatja. Ki Bokros késői bevezetéséért, ki egyáltalán elindulása miatt, ki a szocialisták tesze - toszaságáért, ki pedig a liberálisok, zöldek különállása miatt ekézi az ellenzéket. Vannak, kevesebben, akik a választópolgárok hiszékenységében, átverésében látják a tegnapi eredményt, míg mások az otthonmaradottaknak tulajdonítják mindezt.

 

Én most a hitelességről szeretnék pár szót szólni. Arról, aminek hiánya és esetleges megléte esetén is, annak sérüléseivel nagymértékben, ha nem teljesen hozzájárultak, nem csak a 2010-es látványos vereségéhez a baloldalnak, de az ez éviekhez is. Karaktergyilkosság ide, karaktergyilkosság oda, koncepciós eljárások ide, koncepciós eljárások oda, azért most is történtek olyan dolgok, melyek taszították a választópolgárokat, ahelyett, hogy vonzották volna.

 

Béres András Óbuda-Békásmegyeri polgármesterjelölt évekkel ezelőtti előzetes letartóztatásáról szóló hírrel jött elő a kormányhoz közeli média az utolsó pillanatban. Béres perrel fenyegetőzött, kijelentve, törvényt sohasem sértett, ellene vádat nem emeltek, de letartóztatását egyszer sem cáfolta.

 

Hiszékeny Dezső, szocialista képviselőt, miután mentelmi jogát felfüggesztették a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki két héttel a választásokat megelőzően.

 

Az erzsébetvárosi ellenzéki polgármesterjelölt Farkas Ferenc abba a lakásba volt bejelentkezve, ahová az ugyancsak, a kezdetben baloldali pártok támogatását élvező Garabits Károly önkormányzati képviselőjelölt. Garabits egy nyilvánosságra került hangfelvételen kompromittálta magát, „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”- kijelentésével.

 

A felsoroltak, ha még minden alapot is nélkülöznének, akkor is alkalmasak arra, hogy a választókat, mert azok hiszékenyek, megtévesszék és eltérítsék eredeti szándékuktól. Anélkül, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítanék mindennek, mégis fel kell emlegetnem, mert véleményem szerint, annyira azért nem hiszékenyek az emberek, hogy azt gondolják mindez csak a Fidesz koholmánya, a karaktergyilkosság része.

 

A választók hiszékenyek és elcsábíthatók. A Fidesz élenjár a csábítás trükkjeiben, de abban is, hogy az erkölcsileg kikezdhető ellenzéki személyeket könyörtelenül ekézze, a lehető legszélesebb körben. Akin fogást lehet találni, azt kihasználja, aki magas labdát dob fel, azt könyörtelenül leüti. Így járt Pásztor Albert is az örömlányos fotókkal, de Tóbiás Józsefet sem kímélik már azzal a sejtetéssel, hogy vajon azonos-e azzal a férfival, akit Keleti Györgyi partnereként megemlít „A leghíresebb magyar madame” című könyvében.

 

Ilyen világ van. Hiszékenyek döntenek sorsokról, benyomások, felületes tájékozottság alapján. Nincs ezen semmi csodálkozni való, ahol az emberek többsége elégedettebb Győzike feleségével Bea asszonnyal, mint Heller Ágnessel és már a szellemi sziporkáiról, műveltségéről közismert Vágó Istvánt sem becsülik annyira, mint Fábry Sándort, csak azért mert másik oldalon van. Ez van, ezt kell szeretni, már annak, akinek! Hiszékeny ország, hiszékeny lakói már ráfizettek párszor történelmük során arra, hogy oly sok mindent kritikátlanul magukévá tettek. Jó lenne, ha már vége lenne! Még mielőtt a társadalom ismét felrobbanna!

 


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport