HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Hogy is állunk Gréczy Zsolt?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 14. 09:09     


Adorján György

Hogy is állunk Gréczy Zsolt?
Lehetnénk közelebb is az Orbán-rezsim leváltásához.

Ha minden baloldali párt, országos, meg nem országos, és minden szervezet, pici erőd, meg nagy szolidaritás egy dologban fenntartás nélkül megegyezett volna. Nevezetesen abban, hogy első és legfontosabb, mindent felülíró cél a mostani hatalom leváltása. De ebben, immár sokadszor, nem sikerült megállapodni! Ki kell ezt mondani, még mielőtt bármilyen magyarázatba fognánk! Kár bármire, vagy bárkire kenegetni a felelősséget, ekézni egymást és tologatni ide-oda az okokat, kerülgetve, mint macska a forró kását, a lényeget. Kishitűség, bizonytalanság és az érdekek miatti széthúzás, az egység hiánya, a különállóság hangsúlyozása összefogás helyett az okai annak, hogy Orbán ismét nyeregben érezheti magát!

 

Persze a nagyvonalúság is. Az, hogy többen a baloldali ellenzék soraiból támadási felületek halmazát dobták fel magas labdaként a hatalomnak, és azok nem habozták megszokott karaktergyilkos eszközeikkel leütni azt. Igaz, hogy veszteségek is érték a Fideszt, de kár ezeket felemlegetni akkor, amikor azok jelentősége eltörpül a baloldali ellenzék vereségéhez képest. Ha komolyabban vette volna a baloldali ellenzék Orbán leváltását, azt, hogy rést üssön bebetonozottságán, akkor összefogva képes lett volna maga is előteremteni és biztosítani nagyobb anyagi támogatást a kampányra és akkor most nem kellene arra hivatkozni, hogy a hatalomnak mennyivel több állt rendelkezésre ezen a téren is. Mindig is előnyben voltak ezen a téren az éppen hatalmon lévők.

 

Kedves Zsolt!

 

Önkritikusabban kell hozzáállni a látványos vereséghez! A fővárosban, azokban a kerületekben ahol külön indultak a baloldal ellenzéki jelöltjei a DK csak az I. és XXII. kerületekben tudta megelőzni az MSZP és az ugyancsak két kerületben győztes Együtt-PM jelöltjeit, míg az MSZP három kerületben is verte belső riválisait. Nem vitás, hogy a szocialisták legújabb "alku márpedig nem lesz a továbbiakban" című szlogenjükkel negatív hozzáállást tanúsítanak a további együttműködést illetően, de azért mostani eredményeiket lebecsülni nem kellene. Ki kell mondani egyértelműen, hogy a megyei listás szavazatarányokban is bőségesen verték a szocialisták ellenzéki riválisaikat a baloldalon. A mai állás szerint ebből az következik, hogy a szocialisták nélkül nem megy semmilyen együttműködés a baloldalon!

 

Ha a vezérelvűség, mint kritika hangzik el a szocialisták részéről a DK-val szemben, akkor belső vizsgálat tárgyává kell tenni mindezt és a megfelelő következtetéseket le kell vonni. Egy három fős tanácsnoki vezetés, amennyiben jobban szolgálná a DK névváltoztatást is követő megújulását, mint a jelenlegi elnöki rendszer, akkor változtatni kell. De a szocialistákat, minden hibájukkal és felelőtlennek tűnő politikai megoldásaikkal együtt sem lehet figyelmen kívül hagyni a jövőben! Ahhoz, hogy a szocialisták belássák az együttműködés szükségességét, partnereiknek is engedni kell. A közös cél elérése érdekében valóban nem alkukra, hanem elvszerű megegyezésekre van szükség. Az alkuk kötései máshová valók!

 


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport