HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Hogy is állunk Gréczy Zsolt?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.16.
 Csütörtök
Ma Edit napja van.
Holnap Zsófia napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,90 Ft
   CHF árfolyam
   320,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 14. 09:09     


Adorján György

Hogy is állunk Gréczy Zsolt?
Lehetnénk közelebb is az Orbán-rezsim leváltásához.

Ha minden baloldali párt, országos, meg nem országos, és minden szervezet, pici erőd, meg nagy szolidaritás egy dologban fenntartás nélkül megegyezett volna. Nevezetesen abban, hogy első és legfontosabb, mindent felülíró cél a mostani hatalom leváltása. De ebben, immár sokadszor, nem sikerült megállapodni! Ki kell ezt mondani, még mielőtt bármilyen magyarázatba fognánk! Kár bármire, vagy bárkire kenegetni a felelősséget, ekézni egymást és tologatni ide-oda az okokat, kerülgetve, mint macska a forró kását, a lényeget. Kishitűség, bizonytalanság és az érdekek miatti széthúzás, az egység hiánya, a különállóság hangsúlyozása összefogás helyett az okai annak, hogy Orbán ismét nyeregben érezheti magát!

 

Persze a nagyvonalúság is. Az, hogy többen a baloldali ellenzék soraiból támadási felületek halmazát dobták fel magas labdaként a hatalomnak, és azok nem habozták megszokott karaktergyilkos eszközeikkel leütni azt. Igaz, hogy veszteségek is érték a Fideszt, de kár ezeket felemlegetni akkor, amikor azok jelentősége eltörpül a baloldali ellenzék vereségéhez képest. Ha komolyabban vette volna a baloldali ellenzék Orbán leváltását, azt, hogy rést üssön bebetonozottságán, akkor összefogva képes lett volna maga is előteremteni és biztosítani nagyobb anyagi támogatást a kampányra és akkor most nem kellene arra hivatkozni, hogy a hatalomnak mennyivel több állt rendelkezésre ezen a téren is. Mindig is előnyben voltak ezen a téren az éppen hatalmon lévők.

 

Kedves Zsolt!

 

Önkritikusabban kell hozzáállni a látványos vereséghez! A fővárosban, azokban a kerületekben ahol külön indultak a baloldal ellenzéki jelöltjei a DK csak az I. és XXII. kerületekben tudta megelőzni az MSZP és az ugyancsak két kerületben győztes Együtt-PM jelöltjeit, míg az MSZP három kerületben is verte belső riválisait. Nem vitás, hogy a szocialisták legújabb "alku márpedig nem lesz a továbbiakban" című szlogenjükkel negatív hozzáállást tanúsítanak a további együttműködést illetően, de azért mostani eredményeiket lebecsülni nem kellene. Ki kell mondani egyértelműen, hogy a megyei listás szavazatarányokban is bőségesen verték a szocialisták ellenzéki riválisaikat a baloldalon. A mai állás szerint ebből az következik, hogy a szocialisták nélkül nem megy semmilyen együttműködés a baloldalon!

 

Ha a vezérelvűség, mint kritika hangzik el a szocialisták részéről a DK-val szemben, akkor belső vizsgálat tárgyává kell tenni mindezt és a megfelelő következtetéseket le kell vonni. Egy három fős tanácsnoki vezetés, amennyiben jobban szolgálná a DK névváltoztatást is követő megújulását, mint a jelenlegi elnöki rendszer, akkor változtatni kell. De a szocialistákat, minden hibájukkal és felelőtlennek tűnő politikai megoldásaikkal együtt sem lehet figyelmen kívül hagyni a jövőben! Ahhoz, hogy a szocialisták belássák az együttműködés szükségességét, partnereiknek is engedni kell. A közös cél elérése érdekében valóban nem alkukra, hanem elvszerű megegyezésekre van szükség. Az alkuk kötései máshová valók!

 


További hírek

  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport