HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: KULCSÁR KULCSA

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.22.
 Vasárnap
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,50 Ft
   CHF árfolyam
   303,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 15. 08:35     


Adorján György

KULCSÁR KULCSA
2003-ban kezdődött az eljárás, aztán felgyorsultak az események, de csak egy ideig tartott a lelkesedése az igazságszolgáltatásnak, mert ma sincs vége az ügynek s ki tudja meddig tart még.

2003-ban kezdődött az eljárás, aztán felgyorsultak az események, de csak egy ideig tartott a lelkesedése az igazságszolgáltatásnak, mert ma sincs vége az ügynek s ki tudja meddig tart még.

 

2004 szeptemberében nagy fordulatot vett az egész. A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette- ügyészi indítványra- Kulcsár előzetes letartóztatását és házi őrizetét rendelte el. Hogy a személyi szabadságot a legsúlyosabban korlátozó intézkedés megszüntetésére miért volt szükség, az nem tudható. Az ügyészi előterjesztés tartalmát nem ismerjük. Tény azonban, hogy a sokszereplős ügyben a vádhatóság nem tartott attól, hogy Kulcsár szabadlábon lévő társaival összebeszélve, esetleges tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével az eljárás eredményességét meghiúsítani igyekeznék. Mert ha tartott volna, akkor nem kerülhetett volna szabadlábra a szuperbróker. Nem sokkal ezután, 2005 májusában a házi őrizetet is lakhelyelhagyási tilalomra változtatták, amely sokkal enyhébb korlátozás volt az addigiaknál. Vajon Kulcsár ezt mivel érdemelte ki?

 

Csak ezután következett a hancúrozó, nagy port felvert ügyészi kihallgatás. 2005 júniusában három ügyész és a védő jelenlétében videóra is vették az eljárást, egy részét a köztelevízióban is bemutatták. Tanszékvezető egyetemi tanárok kritizálták a kihallgatási műveletet, amit ugyan nem tartottak törvénysértőnek, de formahibásnak annál inkább. A jó kedélyű, csevejkihallgatást a korábbi fővárosi főügyész vezette. Ő kérdezett, a gyanúsított pedig mielőtt válaszolt volna, megkérdezte ügyvédjét, hogy mondhatja-e? De ez mára már lerágott csont! Az viszont nem, hogy miért volt szükség három ügyész jelenlétében kihallgatni Kulcsárt, úgy, hogy a felvett jegyzőkönyvet és videokazettát nem küldték meg azonnal a nyomozást végző ORFK- nak ! És vajon miért nem vett részt a kihallgatáson a rendőrség illetékese? A jó ég tudja ezeket, meg az ügyészség! Polt hátán folt.

 

A vádhoz kötöttség elve köti a bíróságot is. Amit az ügyészség a vádiratban leír, a bíróság azt tárgyalhatja csak. Tárgyalta is, hogy milyen eredménnyel, az már ismert mindenki előtt. A 150 ezer oldalnyi ügyiratot a Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblának küldte meg azzal, hogy a másodfokú eljárásban részben helyezze hatályon kívül az elsőfokú bírósági ítéletet. Az indoklás persze nem nyilvános. 2010-ben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot (mai nevén: Fővárosi Törvényszéket). Ebben a megismételt elsőfokú eljárásban rendelt ki új tőkepiaci szakértőt a törvényszék. Az meg vizsgálódhat feszt a több mint tízezer tranzakcióban. Húzzák, mint a rétestésztát. Navracsicsot meg a kutya sem kérdezi meg arról, hogy mindez miként fordulhat elő.

 

Hát így állunk most. A több milliárdos károkozó tíz éve tartó ügyének még nincs vége. Iratismertetés, meg nyári szünet. Mi a megoldás kulcsa ebben az ügyben és kinél van a kulcs? Azt pedig majd elfelejtettem mondani, ki a felelős mindazért, hogy így megy ez nálunk Magyarországon? És ez már nem az első eset! Nem is az utolsó? Kinél van Kulcsár kulcsa, hová tette, eldugta, vagy elhajította?

 

[Kulcsárt és több vádlott-társát 2008-ban első fokon elítélték, Kulcsárra akkor nyolc év szabadságvesztést és 230 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki. 2010-ben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási hibák miatt új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot, ez az eljárás még most is tart . Egyébként Kulcsár Attila, a brókerbotrány főszereplője ellen vádat emelt korábban a romániai Bihar megyei ügyészség. Eszerint a magyarországi brókerbotrány főszereplői, Kulcsár Attila és két társa bűnszervezet létrehozásával juttatta 2001 decembere és 2003 májusa között a romániai Bihar megyébe azt a 4,8 millió eurónak megfelelő összeget, amelynek romániai személyek és cégek voltak a haszonélvezői. Érdekes, hogy a a magyar hatóságok kérésére a Kulcsár Attila két társa ellen indított pert 2010. július 2-án Magyarországra helyezték át….]


További hírek

  Újabb legenda távozott - meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze
2019. 09. 22. 12:06 hirhatar.hu
  Betétdíjas lesz a petpalack – Szlovákiában
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Ingyen szállás kétezerért tvíz és mellékhelyiség nélkül
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Buszt festettek a Mobilitás Héten
2019. 09. 22. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Ingyen utazhatnak vonattal vasárnap az autósok
2019. 09. 21. 18:27 kecskemeti-hirhatar.hu
  30 forintért adta a krumplit a fideszes polgármester
2019. 09. 21. 16:38 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az ötödik kerület Honthy Hannája kitartóan masszírozza a sz@rt és ráadásul gyerekekkel disznólkodik
2019. 09. 21. 14:40 hirhatar.hu
  Niedermüller Péter félreáll, ha nem ő a legnépszerűbb jelölt
2019. 09. 21. 12:34 hirhatar.hu
  Lovasi András ismét kormányközelben - Novák Katalinnal, Balog Zoltánnal együtt díjazták
2019. 09. 21. 11:59 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport