HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Kamukampány

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 28. 08:30     


PuPu

Kamukampány
Hát, látott ez az ország már komolyabb kampányt is, igaz, akkor voltak a pártok rendelkezésére álló médiafelületek, most meg nincsenek, mert minden médium egyetlen enyves kézben van. Így aztán a Fideszbe botlik mindenfelé az ember, ami eléggé vicces, de remélem – egyúttal kontraproduktív is lesz.

Hát, látott ez az ország már komolyabb kampányt is, igaz, akkor voltak a pártok rendelkezésére álló médiafelületek, most meg nincsenek, mert minden médium egyetlen enyves kézben van.
Így aztán a Fideszbe botlik mindenfelé az ember, ami eléggé vicces, de remélem – egyúttal kontraproduktív is lesz.

Mostanában mindenfelé a Fidesz jelöltje mosolyog lefelé a plakátokról. Ha valamelyik ellenzéki jelölt meg szeretné ismertetni magát a választóival, akkor annak legjobb módja, ha egész nap az utcán sétál és mindenkinek bemutatkozik.
Habár Egerben Szalóczi Géza, az Összefogás jelöltje talált egy ennél sokkal jobb módszert: létrára mászott a nyílt utcán és annak tetejéről reklámozta magát - leckét adva a baloldal tömegkommunikációs szakembereinek kreativitásból. 
Nem mindenkinek van ilyen szerencséje, meg aztán van, aki szédülne a létra tetején.

Horn Gyula volt belügyminiszterének, az SZDSZ volt elnökének egy a szerencséje – az előző ciklusokban betöltött politikai szerepéből kifolyólag őt a Fidesz népszerűsíti, mint a kudarcok emberét.
Kiadványukra még van pofájuk rá is írni, hogy készült a Fidesz megbízásából, de persze felelős kiadót nemigen lehet fellelni rajta, - ugyan, kinek hiányozna az, hogy esetleg bíróság elé citálják?
Merthogy hogy valaki egy A5-ös lapon négy állításából négyben hazudjon, az azért a választópolgárok elképesztő lebecsülése, - habár vannak olyan szakmai körök is, melyek szerint a választópolgárt egyszerűen nem lehet eléggé lebecsülni.
Fene tudja, a baloldaliakat szerintem hiba lebecsülni, de a jobboldaliakban azért nem vagyok ennyire biztos.
Kedves ismerősöm meséli, hogy jobboldali kolleganője két Viktorozás között megállapította, hogy minden megváltozott, mióta a politika helyes irányba fordult, - még telihold is gyakrabban van, mint régen, bárki ellenőrizheti…


Na, ezt a szórólapot vélhetőleg ennek az elvnek valamelyik képviselője készítette – olyan is.
Azt írja az ismeretlen szerző, hogy „Amikor Kuncze belügyminiszter volt, fényes nappal utcai robbantások és leszámolások történtek.”
Ez ugyan igaz, csak azt felejti el a szerző, hogy abban a pillanatban, amikor a Fidesz kormányra került, azonnal megszűntek az ilyen cselekmények.
Nem mindig sikerül ez ilyen parádésan, a legutóbbi választás után abszolvált fogadkozások dacára az utóbbi négy évben csak a statisztika javult, a közbiztonság nem.
Ha egy rablóvezért kineveznek bankelnöknek, akkor – ha javítani akarja a bűnügyi statisztikát - felhagy a betörésekkel és más műfajban kezd utazni, nem lesz már szüksége a legdurvább, erőszakos módszerekre.

De az, hogy Orbán hatalomrakerüléséhez hozzájárult az instabil közbiztonsági helyzet, abban sok igazság van, márpedig ha nincs ilyen, hát előállíthatja ezt bárki, akinek ehhez érdeke fűződik.
Elég felrobbantani Szájer alkotmányozó üres lakásának küszöbét, Torgyán kukáját, bedobni egy kézigránátot a Fidesz székház teraszára, már kész is a mű.
Ha ez segített a hatalomrajutásban, hát legközelebb, mikor szükségünk van rá, megismételhetjük bővített kiadásban, egy cuki kis puccskísérlet keretében gyújtogathatunk, randalíroztathatjuk a futballhuligánokat - lényeg az, hogy instabillá tegyük a közbiztonságot, az majd aztán húzza maga után a politikai instabilitást is.
Persze ezt, ha megbízható eredményt akarunk elérni, hát magunknak kell szervezni – ilyenkor aztán ahogy egy csettintésre elindul a balhé, egy másik csettintésre meg is áll, mint a vonat, Gaskó sztrájkja idején… 

A szórólapon a második állítás az, hogy Kuncze elnöksége idején a pártban egymást érték a korrupciós botrányok, ami egyszerűen nem igaz. 
Nem kétséges, ahol állami pénzek vannak, ott korrupció is van, de ehhez egy pártelnöknek nem sok köze van, a katolikus egyházban is ott randalíroznak a pedofil papok – nem szólva a homoszexuálisokról - még ha a pápa a szebbik nemhez vonzódik, akkor is.
Mindenesetre Kuncze nem javasolta senkinek, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, pártja pedig semmivel nem volt korruptabb a magyar pártok átlagánál, sőt.
 

Azt is a szemére veti a szórólap, hogy a párt, mikor megszűnt, több mint ötszáz milliós adósságot hagyott hátra, ami azzal a megkötéssel igaz, hogy az adósság fedezetére rendelkezésre áll az annak többszörös értékét képviselő ingatlanvagyon, melynek értékesítéséhez, mikor vevő lett volna egyes elemeire, az állami tulajdonú bank valamilyen rejtelmes oknál fogva nem járult hozzá.
Így most az államnak ingatlanban áll a vagyona, viszont a Fidesznek van egy szépen felfújható lufija, arra pingálja a hazugságait, de ennek az árát is veled fizettetik meg.


A legviccesebb vád viszont az, hogy volt egy ingatlanfejlesztés, mely a pénzügyi világválság alatt bedőlt, miután a finanszírozó bank leállította a megítélt kölcsön folyósítását.
Itt volt Kuncze felügyelőbizottsági elnök, akinek feladata a gazdálkodás törvényességének,a számviteli fegyelem betartásának ellenőrzése volt, így őt vádolni azzal, hogy a cég adósságot hagyott hátra olyan, mintha a gyilkosság áldozatának halálát megállapító halottkémet tennék felelőssé az elhunyt haláláért.
A szórólap összegzésül megállapítja: Ugyanazt csinálná, amit eddig! Ne szavazzunk rá!
Hát ne szavazzanak, nekünk tökéletesen elég, ha a normálisan gondolkodó, értelmes emberek szavaznak rá, a debilek meg szavazzanak a Fideszre.

Kuncze az egyik legtisztességesebb politikus, okos és igennagyon idegesítheti a Fidesz suttyóit.
Mindenesetre remélhetőleg ugyanazt csinálja, amit eddig - tiszta kézzel, tisztességesen képviseli majd a magyar választók érdekeit.
Ez a kampány meg nem kampány, ez a demokrácia megcsúfolása, csak az a szörnyű, hogy rengeteg magyar értelmiségi asszisztál hozzá, eladva öt fillérért darabonként a gerinccsigolyáit.
A puccsista maffiózókon persze nem csodálkozik az ember – ők legalább nem alamizsnáért csibészek…

:O)))


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport