HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ki a parlamentből

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.25.
 Hétfő
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,56 Ft
   CHF árfolyam
   329,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 15. 09:22     


Adorján György

Ki a parlamentből
Egy kormánypárti képviselő a padsorokban, de hol van a többi százvalahány?

Költségvetésről van szó és a kormánypárti képviselők nincsenek a házban. Egy államtitkár képviseli a kabinetet, egy árva képviselő pedig a kormánypártot. A többi száz valahány nem tartotta fontosnak, hogy ezen az ülésen, ennek a napirendnek a tárgyalásán részt vegyen. Kiss László szocialista képviselő szerint, ha a Zápor utcai pék is így járna be a munkahelyére, mint ahogy a kormánypárti képviselők, akkor már rég kirúgták volna.

 

Százharminchárom kormánypárti képviselő közül még egy tucatnyi sincs jelen. Tán azt gondolják az október 12-i választási eredmények ismeretében, hogy minek. Közröhej, ami a tisztelt házban tegnap a költségvetéssel kapcsolatos vitában lefolyt. Az ellenzék mondta a magáét, érvelt, tiltakozott, de a szórvány kormánypártiak alig reagáltak, vagy inkább sehogy. Mert ott sem voltak. Mit lehet tenni? Mit kellene tenni, hogy működjön is a parlament?

 

Például az ellenzéknek közös nyilatkozatot tenni, melyet a legszélesebb körben kellene nyilvánosságra hozni és egyidejűleg meg küldeni az EU illetékeseinek is!

Ebben a nyilatkozatban ki kell jelenteni, mivel a kormánypárti képviselők távolmaradtak a költségvetési vitáról, az ellenzéki pártok képviselői a jövőben nem vesznek részt a parlamenti munkában. Semmi értelme az ellenzéki megjelenésnek akkor, ha a kormánypárti képviselők nincsenek jelen!

 

Hogy ez butaság? Hogy ez marhaság? Hogy ezt lehetetlenség végrehajtani? És az, hogy a kormánypárti képviselők tüntetően távol maradtak, az mi volt? Azt tűrni kell? Az magától értetődő, természetesség? Ők, amikor csak kedvük szottyan, akkor vannak jelen, kényükre, kedvükre végezve a parlamenti munkát. Ezzel a tegnapi magatartásukkal, távollétükkel mit akartak elérni, mit akartak igazolni? Hogy úgy is az lesz, amit ők akarnak, kár a vitára időt pazarolni?

 

Zárszámadás ide, zárszámadás oda, a kormánypárti képviselők távollétükkel kifejezték, azt, hogy nagy ívben letojják az ezzel kapcsolatos vitát, abban nem kívánnak részt venni. Még Farkas Flórián is rangon alulinak tartotta, hogy ebben az ügyben kifejtse a cigányságot érintő álláspontját. Pedig a Lungo Drom egyedülálló cigányszervezetként a sok közül kapott vagy 150 millió forintot székházvásárlásra, illetve székház ügyének megoldására.

 

Nincs mit csodálkozni a kormánypárti képviselők magatartásán. Hétfőn egy kézlegyintéssel elintézték a szocialisták alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatát. Még napirendre se vették, nem hogy vitatkoztak volna róla! Abban a tudatban viselkednek így, hogy felhatalmazásuk van minderre a választóktól. Ha pedig a kormánypárti képviselők tüntető módon távollétükkel fejezik ki véleményüket az adott témában, akkor az ellenzéknek sincs más választása, mint tegye ugyanezt a parlamenti munkában. De erőteljesen demonstrálva mindenütt, ahol csak lehet, hogy mindez válasz a tegnapi költségvetési zárszámadás vitáján történő kormánypárti képviselői magatartásra!

 

Passzív ellenállást kell hirdetni és polgári engedetlenségi mozgalmat az ellenzéknek! Mert milyen ellenzék az, amely fennen hirdeti a fennálló rezsim tekintélyelvű, antidemokratikus hatalomgyakorlását, de részt vesz annak munkájában? Ki kell vonulni a parlamentből, látványosan és minden olyan esetben, amikor a kormánypárti képviselők visszaélve helyzetükkel kikényszerítik azt! Ellenzék! Ébresztő! Baloldali ellenzék! Itt az idő szómenés helyett a cselekvésre! Ki a parlamentből! A szép szó ennek a mostani hatalomnak már nem használ!


További hírek

  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport