HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ki a parlamentből

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,52 Ft
   CHF árfolyam
   347,49 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 15. 09:22     


Adorján György

Ki a parlamentből
Egy kormánypárti képviselő a padsorokban, de hol van a többi százvalahány?

Költségvetésről van szó és a kormánypárti képviselők nincsenek a házban. Egy államtitkár képviseli a kabinetet, egy árva képviselő pedig a kormánypártot. A többi száz valahány nem tartotta fontosnak, hogy ezen az ülésen, ennek a napirendnek a tárgyalásán részt vegyen. Kiss László szocialista képviselő szerint, ha a Zápor utcai pék is így járna be a munkahelyére, mint ahogy a kormánypárti képviselők, akkor már rég kirúgták volna.

 

Százharminchárom kormánypárti képviselő közül még egy tucatnyi sincs jelen. Tán azt gondolják az október 12-i választási eredmények ismeretében, hogy minek. Közröhej, ami a tisztelt házban tegnap a költségvetéssel kapcsolatos vitában lefolyt. Az ellenzék mondta a magáét, érvelt, tiltakozott, de a szórvány kormánypártiak alig reagáltak, vagy inkább sehogy. Mert ott sem voltak. Mit lehet tenni? Mit kellene tenni, hogy működjön is a parlament?

 

Például az ellenzéknek közös nyilatkozatot tenni, melyet a legszélesebb körben kellene nyilvánosságra hozni és egyidejűleg meg küldeni az EU illetékeseinek is!

Ebben a nyilatkozatban ki kell jelenteni, mivel a kormánypárti képviselők távolmaradtak a költségvetési vitáról, az ellenzéki pártok képviselői a jövőben nem vesznek részt a parlamenti munkában. Semmi értelme az ellenzéki megjelenésnek akkor, ha a kormánypárti képviselők nincsenek jelen!

 

Hogy ez butaság? Hogy ez marhaság? Hogy ezt lehetetlenség végrehajtani? És az, hogy a kormánypárti képviselők tüntetően távol maradtak, az mi volt? Azt tűrni kell? Az magától értetődő, természetesség? Ők, amikor csak kedvük szottyan, akkor vannak jelen, kényükre, kedvükre végezve a parlamenti munkát. Ezzel a tegnapi magatartásukkal, távollétükkel mit akartak elérni, mit akartak igazolni? Hogy úgy is az lesz, amit ők akarnak, kár a vitára időt pazarolni?

 

Zárszámadás ide, zárszámadás oda, a kormánypárti képviselők távollétükkel kifejezték, azt, hogy nagy ívben letojják az ezzel kapcsolatos vitát, abban nem kívánnak részt venni. Még Farkas Flórián is rangon alulinak tartotta, hogy ebben az ügyben kifejtse a cigányságot érintő álláspontját. Pedig a Lungo Drom egyedülálló cigányszervezetként a sok közül kapott vagy 150 millió forintot székházvásárlásra, illetve székház ügyének megoldására.

 

Nincs mit csodálkozni a kormánypárti képviselők magatartásán. Hétfőn egy kézlegyintéssel elintézték a szocialisták alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatát. Még napirendre se vették, nem hogy vitatkoztak volna róla! Abban a tudatban viselkednek így, hogy felhatalmazásuk van minderre a választóktól. Ha pedig a kormánypárti képviselők tüntető módon távollétükkel fejezik ki véleményüket az adott témában, akkor az ellenzéknek sincs más választása, mint tegye ugyanezt a parlamenti munkában. De erőteljesen demonstrálva mindenütt, ahol csak lehet, hogy mindez válasz a tegnapi költségvetési zárszámadás vitáján történő kormánypárti képviselői magatartásra!

 

Passzív ellenállást kell hirdetni és polgári engedetlenségi mozgalmat az ellenzéknek! Mert milyen ellenzék az, amely fennen hirdeti a fennálló rezsim tekintélyelvű, antidemokratikus hatalomgyakorlását, de részt vesz annak munkájában? Ki kell vonulni a parlamentből, látványosan és minden olyan esetben, amikor a kormánypárti képviselők visszaélve helyzetükkel kikényszerítik azt! Ellenzék! Ébresztő! Baloldali ellenzék! Itt az idő szómenés helyett a cselekvésre! Ki a parlamentből! A szép szó ennek a mostani hatalomnak már nem használ!


További hírek

  Milyen a tökéletes ágynemű szett?
2022. 01. 25. 15:47 14keruleti-hirhatar.hu
  A legjobb zoknik sneakerekhez
2022. 01. 25. 15:42 13keruleti-hirhatar.hu
  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport