HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ki a parlamentből

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.27.
 Csütörtök
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   339,12 Ft
   CHF árfolyam
   319,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 15. 09:22     


Adorján György

Ki a parlamentből
Egy kormánypárti képviselő a padsorokban, de hol van a többi százvalahány?

Költségvetésről van szó és a kormánypárti képviselők nincsenek a házban. Egy államtitkár képviseli a kabinetet, egy árva képviselő pedig a kormánypártot. A többi száz valahány nem tartotta fontosnak, hogy ezen az ülésen, ennek a napirendnek a tárgyalásán részt vegyen. Kiss László szocialista képviselő szerint, ha a Zápor utcai pék is így járna be a munkahelyére, mint ahogy a kormánypárti képviselők, akkor már rég kirúgták volna.

 

Százharminchárom kormánypárti képviselő közül még egy tucatnyi sincs jelen. Tán azt gondolják az október 12-i választási eredmények ismeretében, hogy minek. Közröhej, ami a tisztelt házban tegnap a költségvetéssel kapcsolatos vitában lefolyt. Az ellenzék mondta a magáét, érvelt, tiltakozott, de a szórvány kormánypártiak alig reagáltak, vagy inkább sehogy. Mert ott sem voltak. Mit lehet tenni? Mit kellene tenni, hogy működjön is a parlament?

 

Például az ellenzéknek közös nyilatkozatot tenni, melyet a legszélesebb körben kellene nyilvánosságra hozni és egyidejűleg meg küldeni az EU illetékeseinek is!

Ebben a nyilatkozatban ki kell jelenteni, mivel a kormánypárti képviselők távolmaradtak a költségvetési vitáról, az ellenzéki pártok képviselői a jövőben nem vesznek részt a parlamenti munkában. Semmi értelme az ellenzéki megjelenésnek akkor, ha a kormánypárti képviselők nincsenek jelen!

 

Hogy ez butaság? Hogy ez marhaság? Hogy ezt lehetetlenség végrehajtani? És az, hogy a kormánypárti képviselők tüntetően távol maradtak, az mi volt? Azt tűrni kell? Az magától értetődő, természetesség? Ők, amikor csak kedvük szottyan, akkor vannak jelen, kényükre, kedvükre végezve a parlamenti munkát. Ezzel a tegnapi magatartásukkal, távollétükkel mit akartak elérni, mit akartak igazolni? Hogy úgy is az lesz, amit ők akarnak, kár a vitára időt pazarolni?

 

Zárszámadás ide, zárszámadás oda, a kormánypárti képviselők távollétükkel kifejezték, azt, hogy nagy ívben letojják az ezzel kapcsolatos vitát, abban nem kívánnak részt venni. Még Farkas Flórián is rangon alulinak tartotta, hogy ebben az ügyben kifejtse a cigányságot érintő álláspontját. Pedig a Lungo Drom egyedülálló cigányszervezetként a sok közül kapott vagy 150 millió forintot székházvásárlásra, illetve székház ügyének megoldására.

 

Nincs mit csodálkozni a kormánypárti képviselők magatartásán. Hétfőn egy kézlegyintéssel elintézték a szocialisták alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatát. Még napirendre se vették, nem hogy vitatkoztak volna róla! Abban a tudatban viselkednek így, hogy felhatalmazásuk van minderre a választóktól. Ha pedig a kormánypárti képviselők tüntető módon távollétükkel fejezik ki véleményüket az adott témában, akkor az ellenzéknek sincs más választása, mint tegye ugyanezt a parlamenti munkában. De erőteljesen demonstrálva mindenütt, ahol csak lehet, hogy mindez válasz a tegnapi költségvetési zárszámadás vitáján történő kormánypárti képviselői magatartásra!

 

Passzív ellenállást kell hirdetni és polgári engedetlenségi mozgalmat az ellenzéknek! Mert milyen ellenzék az, amely fennen hirdeti a fennálló rezsim tekintélyelvű, antidemokratikus hatalomgyakorlását, de részt vesz annak munkájában? Ki kell vonulni a parlamentből, látványosan és minden olyan esetben, amikor a kormánypárti képviselők visszaélve helyzetükkel kikényszerítik azt! Ellenzék! Ébresztő! Baloldali ellenzék! Itt az idő szómenés helyett a cselekvésre! Ki a parlamentből! A szép szó ennek a mostani hatalomnak már nem használ!


További hírek

  Közelebb a vidéken élőkhöz
2020. 02. 26. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kilépése a Jobbiknál – a debreceni elnök és négy társa is lelépett
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Budai szerint a baloldal a bűnözők oldalán áll
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Továbbra sem lesz új OTP automata Gyömrőn
2020. 02. 26. 08:01 gyomroi-hirhatar.hu
  A csepeli rendőrség 100 éve
2020. 02. 25. 22:03 21keruleti-hirhatar.hu
  Ismét a mesék birodalmába viszi nézőit a Pécsi Balett
2020. 02. 25. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Az enyhe tél ellenére 141-re nőtt a fagyhalál áldozatainak a száma
2020. 02. 25. 16:05 hirhatar.hu
  Bíróság elé kerülhet pénteken Demeter Márta
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu
  Mesterházy: Nem a DK-ban kell keresni a hibát
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport