HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Kispályások

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 20. 12:57     


PuPu

Kispályások
Éppen erről írtam tegnap.

Éppen erről írtam tegnap. 


Ugyanott tartunk, mint a parlamenti választások előtt száz nappal, ugyanaz a primitív kötözködés megy, mint ment akkor, Ez sajnálatos, hacsak a helyi szervezeteknek nem lesz több eszük, mint bánatos vezetőiknek, akkor az eredmény sem lesz különb, mint az országgyűlési választásokon.

Olvasom, hogy az Együtt vezérkara kiakadt a tegnapi Gyurcsány interjún, és ez remek alkalom lett arra, hogy egy kupacba gyűljenek és hülyeségeket beszéljenek.
Pedig Gyurcsány szokásához híven igen visszafogott volt harcostársaival kapcsolatban, egyet sem emlegetett fel azokból a gusztustalanságokból, melyeket megengedtek maguknak vele szemben. 
Nem vetette a szemükre azt sem, hogy képtelenek voltak – vagy nem akartak - logikusan gondolkodva választást nyerni, hogy valamiféle semmivel sem indokolható gőggel azt képzelték, hogy a választási győzelemhez elég az, ha ezerszer elénekelt, ezerszer hatástalannak bizonyult bölcsességeiket szajkózzák.

Ezek a politikusok körbeülnek saját kis baráti társaságuk pocsolyácskájában, aztán körbedicsérgetik egymást, és a mindannyiuk által irigyelt-gyűlölt Gyurcsányt szidva csóválják a fejüket, mint műanyagkutya a Wartburg kalaptartóján.
Nem képesek szembenézni a valósággal, nem képesek reálisan értékelni a a múltat - saját múltjukat sem - nekik bűnbak kell, meg is találják, de ez ma már inkább mulatságos, mint komolyan vehető.
Ha fele annyi önkritikai érzékük lenne, mint Gyurcsánynak van, most sírva hemperegnének  a porban a választók bocsánatáért esedezve, egytől-egyig.Tegnap Lajkó üzent Debrecenből, ma ők üzennek, a fene tudja honnan, de ahogy Kósa Lali is csak Orbán üzenetét hozta, úgy ők sem tesznek mást, alátámasztva ezzel a gyanút, hogy valamiféle elvtelen, a választók háta mögött megkötött kiegyezés feltételeit próbálják teljesíteni.
 

A tények azok tények, és hiába mantrázza az ismeretlen katona Orbán kommunikációs stábjának vádjait, attól azok még nem válnak igazzá.
Ezt mondja: „Gyurcsány Ferenc legalább két dologban téved Bajnai és az Együtt-PM kapcsán. Téved, amikor azt állítja, hogy köze lett volna az ország talpraállításához. Gyurcsánynak épp ellenkezőkeg, azért kellett lemondania, mert politikája a csőd közelébe vitte az országot, a bizalom elfogyott, az ország finanszírozhatatlanná vált. Olyan ez, mint amikor gondatlanságból összedől egy ház és újat kell építeni helyette. Majd egyszer csak előpattan a ledőlt ház gondnoka és büszkén mondja, hogy nekem is közöm van az új felépítéséhez. Bajnai Gordon akkor hibázna, ha nem határolódna el ettől a politikától.”
Talán kezdjük azzal, hogy az ország soha nem állt fejre, így talpra sem kellett állítani.
Az ország nem állt a csőd szélén, viszont jött egy pénzügyi világválság, mely valóban nehéz helyzetbe hozhatta volna az országot, mert csak irreálisan magas költséggel lehetett volna finanszírozni a hiteltörlesztéseinket.
De ezt a helyzetet is Gyurcsány oldotta meg, mert az IMF támogatásával gond nélkül át tudtuk vészelni a nehéz időszakot.
Bajnainak annyi köze volt ehhez, hogy amikor sikeresen megnyerte a nagyonokos utódok által produkált remek miniszterelnöki castingot, akkor ebből gazdálkodhatott, gond nélkül, a rendelkezésére álló keretből még spórolt is kicsit Orbánnak, aki ezt köszönettel eltapsolta, sok egyéb összeg társaságában.

Bajnairól még csak annyit, hogy ha valaki elfelejtette volna, ő volt Gyurcsány gazdasági minisztere, ilyeténképpen kissé vicces, hogy sameszai most úgy tesznek, mintha hófehér páncélban a semmiből pattant volna elő.
Nincs miért szégyenkeznie, hiszen gazdasági miniszterként jól teljesített, az ország épült, fejlődött, természetesen nem úgy, ahogy optimista álmainkban elképzeltük, de az Orbán által megteremtett polgárháborús viszonyok között azért nem panaszkodhattunk.
Gyurcsánynak nem kellett lemondania – mellesleg én ezt tartom egyik legnagyobb politikai melléfogásának - szerintem ő azért mondott le, hogy a gazdasági-pénzügyi világválság megnehezült körülményei között tehermentesítse az országot a személyéből fakadó konfliktustól.Ha idióta vezetőtársai a párton belül nem puccsolják meg, akkor ma nem lennének elhajított senkik és a Szocialista Párt sem élné át fennállásának legmélyebb válságát.
Szóval az a ház nem akkor dőlt össze, mikor Gyurcsány lemondott a miniszterelnöki tisztségről, hanem akkor, amikor átvették a hatalmat a Simicska-Puch tengely képviselői, és elkezdték a trágyát Gyurcsány fejére lapátolni.
Bajnai – a világgazdasági válság ismert körülményei között – nem hozott létre szinte semmit, de ezért őt senki nem is hibáztatta.
De ettől még nem kell le és megtagadni azt a rengeteg dolgot, melyet Gyurcsány elért, kezdve a belső államadósság csökkentésével, melyet ő vitt le 9,2 százalékról 3,7 százalékra, ezenközben mégcsak a nyugdíjkasszát sem tapsolta el, sőt, a tizenharmadik havi nyugdíjat sem vette el – a tervek között ennek nyolcvanezer forintos maximalizálása szerepelt.

Rengeteg iskola, rendelőintézet, ipari park épült, hidakat adtak át, elkerülő utak épültek a településeknél - szépen gyarapodott az ország
Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek – aztán az utóbbi mellett döntöttem – mikor elolvastam az Orbán-kormány államtitkárának célkitűzését, miszerint az autópályáknak el kell érniük az országhatárt.
Gyurcsány kormányzása alatt nyolcszáz kilométer autópálya épült, Makó kivételével mindenhol elérték az országhatárt, talán idén ott is befejezik a munkát.
Szóval Gyurcsánynak nem kell szégyenkeznie, akik pedig szövetségesei voltak, esetleg lesznek, jobban tennék, ha tárgyilagosan szemlélnék a világot.

Azt is írja az ismeretlen pártkatona, hogy „Elnök úr figyelmét minden bizonnyal elkerülték a tények. Például az, hogy a legtöbb budapesti kerületben az Együtt-PM érte el a legjobb helyezést az ellenzéki pártok közül, ahogy az is, hogy a parlamenti választáson a legtöbb szavazatot a mi egyéni jelöltjeink hozták a listához képest. Ráadásul mi nem egy nagyobb pártból való kiszakadással, majd kiléptetésekkel alapítottunk új pártot, mint ahogyan a DK tette, hanem a semmiből, kevesebb, mint másfél év alatt értük el ezt az eredményt.”

Elnök úr valószínűleg úgy tudja, hogy a jelölteket nem a jelölt pártjának szavazói választották meg, az eredményeket a közös munka hozta, még az Együttnek is.
Ami meg a pártok létrehozását illeti, kétségtelen, hogy a DK tagságának és szavazótáborának egy része a szocialistáktól jött - nem részletezném, miért, - egy része pedig az Együtt idétlenkedéseibe belefáradt szavazó, akik elvárták és ma is elvárnák, hogy a harcot Orbán ellen, ne pedig Gyurcsány ellen folytassák.

Az Együtt tagszervezetei közül egyedül a Szolidaritás az, mely valóságos hátországgal rendelkezett, a PM meg a Milla virtuális szervezetek, Bajnai pártja a pedig jó, ha felöleli a baráti kört.
A választó nem szereti, ha palira veszik, ne ezzel erőlködjenek, hanem dolgozzanak.
Talán, ha a most felháborodottak is tartanának kis önvizsgálatot, többre mennének – még csak az sem kellene, hogy nyilvános legyen.

Csak tájékoztatásul közölném, hogy én vagyok a választó és én azt várom mindahányuktól, hogy tegyenek meg mindent az önkormányzati választások sikeréért, mert az csak süket duma, hogy ez kizárólag a helyi szervezetek dolga.
Ez mindahányuk dolga, és aki ezt nem így kezeli, az csak előre menekül egy esetleges sikertelenség elől.
Egyébként meg nem érdekelnek sem a szervezetépítési sikereik, sem a kudarcaik, ha politikusok akarnak maradni, hát dolgozzanak.

Karácsony Gergely állítólag küldött egy flaska Unicumot Gyurcsánynak, legalábbis Facebook-oldalán erről írt. 
Ez volt az az ital, amibe a PM-esek a bánatukat fojtották idén januárban, amikor le kellett nyelniük, hogy az ellenzéki összefogás kibővült az általuk addig elutasított DK-val is.
Karácsony Gergely rászokhatna a választói akarat figyelembevételére, amúgy meg szerintem nem sok mindent ért, sem az interjúból, sem a választói lélekből.
Az se lenne baj, ha tanulmányozná a választási rendszert.

Karácsony Gergely olyan ostoba, mint amilyen magas.
Szép szál legény, kétségtelenül.

:O)))
 
 

További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport