HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Koncepcióváltás

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 07. 09:12     


PuPu

Koncepcióváltás
Már késő, koncepciót váltottam, becsináltam!

A részeg becsönget otthon:
- Asszony, hozd a lavórt! Hányni fogok!
- Itt van drágám!

- Már késő, koncepciót váltottam, becsináltam!
(Ismeretlen szerző műve)

 

Kálmán Olga szenvedett.

Ha csak kicsit is elengedi magát, hát elképesztő dolgokat tudott volna beszélgetőtársai fejéhez vágni, de hát, mint tudjuk, az úrilány disztingvált és választékos, mint örmény katonatiszt frizurája az azeri borbély munkája nyomán…
Komolyan mondom, nem könnyű az újságíró, még a sztárújságíró élete sem, hiszen az emberi kisszerűség és erkölcstelenség olyan töménységben jön vele szembe, hogy ha pálinka lenne, már tisztaszesznek kellene hívni.

Mint tudjuk, a mai nap vezető híre – hacsak a Vezér sajátszerkesztésű újságjának a hírét nem számítjuk – Bajnai, majd Mesterházy nyilatkozata volt a választási együttműködés újragondolásáról és kibővítéséről.
Hát, mit mondjak, nem volt könnyű mutatvány ezt elővezetni, hozzávetőleg egyenértékű volt azzal, mintha fel kellett volna nyalniuk a padlóról azt az esztétikus kis kupacot, melyet ők csináltak oda, nem is oly régen.

 Merthogy október vége azért még nem veszett az idők homályába, még akkor sem, ha a magyar választó az aranyhallal van versenyben a legrövidebb memória birtokosa címért, és emlékszik arra, hogy a pódium előtti tömeg az „összefogás” szót skandálva fejezte ki vágyát az ésszerűség diadalára.


Akkor azok, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva nagyon optimisták voltak, igen sértett pofával közlekedtek és azt szidták, aki már akkor is, sőt, Bajnai színrelépése óta folyamatosan azt a receptet ajánlgatta, melyet most megkísérelnek megfőzni, pedig benne sincs a szezon legnépszerűbb szakácskönyvében - kimaradt belőle, mint a híres-neves madártej.

A Vatikán is üzent, hogy Bíboros Urunk figyelje tüzetesen az eseményeket, mert valószínűleg Önelégült Szent Attis és Málészájú Boldog Gordon csodaszámba menő megvilágosodásának lehettünk tanúi, 
innen pedig már csak egy lépés, hogy megcsókolják Luci Ferkó testvérük markáns, de jóindulatot sugárzó ábrázatát, miután megáldotta őket.

Szóval elérkezett a várva várt nagy összeborulás ígérete, és az Úr segedelmével el lehet kezdeni azokat a tárgyalásokat, melyeket már máskor is lehetett volna kezdeni.
Épeszű ellenzék esetén már akkor, mikor az Operaházból a légópincén keresztül lopták ki a diadalát ünneplő Vezért, a magyar ellenzék esetében pedig, a realitásokat figyelembevéve akkor, amikor Bajnai kikiáltotta magát az ellenzék közös jelöltjének, félszemmel lesve az októberi Dunát, hogy nem fagyott-e menet közben be.
Mert ha befagy, akkor persze tartani lehetett volna, hogy megjelennek Viktor talpasai, oszt akkor azért annyira bátrak nem vagyunk, Orbán népe is megpucolt 2006-ban, mikor a Vezér elporzott a páncélozott BMW-vel a Führerbunkerbe - lelkesítő vezér nélkül ritka a győzelem.

De persze akkor csak egyetlen párt akarta a tárgyalásokat, azzal viszont senki sem akart tárgyalni, így az azóta eltelt idő ráment arra, hogy ehhez az elhatározáshoz ideológiai hátteret konstruáljanak, majd úgy csináljanak, mintha tárgyalni akarnának, hogy aztán bebizonyítsák, hogy a tárgyalások sikere nem rajtuk múlott.
Közben az LMP is küldött nekik segédcsapatokat, melyek mögött akkora tömeg állt, mint amekkora az átigazoltak családja - leszámítva az épeszűeket, de a szájuk akkora volt, mintha övék lenne az abszolút többség.
Szánalmas és kiábrándító huzakodásba kezdtek, majd most, amikor már úgy merült fel a kérdés, hogy létükben fenyegeti őket a választói akarat semmibevétele, hát most fordítottak egyet a köpönyegen.
Akkor, amikor – mint liba a tepsiben a vándorlási ötletével - gyakorlatilag már kissé késésben van a demokratikus ellenzék, hiszen idáig sikeresen el tudták húzni az időt azok, akik ebben érdekeltek.

Igaz, ennek nagy ára volt számukra is, hiszen a szavazóbázisuk kopott, mint Julcsa muffja a bálban, de mostmár ott tartottak, hogy a saját szervezeteik (már, amelyiknek van ilyen…) is szembefordultak velük, és félő volt, hogy az ő nevükhöz fog kötődni a magyar baloldal szégyenteljes felszámolása.
A dolog ma úgy áll, hogy az Együtt-PM már pártként is kérdéses, hogy bejutna-e a Parlamentbe, mert pártszövetségként már biztosan nem, a szocialisták pedig azt kockáztatják, hogy kiderül valós támogatottságuk.
Ők ugyanis nem listákat vezetnek a szavazótáborukról, hanem a szocialista Kubatov a temetőkbe járkál, hogy a fejfákról frissítse a tagnyilvántartást.
Bevallom, én ezekre egy lyukas kétfillérest se bíznék, és rettegnék tőlük, mint a tűztől, arra meg kiemelten figyelnék, hogy egyikük se kerüljön mögém.

Ezekben még betyárbecsület sincs, most körbeállnak és egymásra mutogatnak Bajnaival, miszerint a szocialisták álláspontja mindig is rigid volt, míg a szocialisták szerint Bajnaiék nem akartak egy asztalnál ülni Gyurcsánnyal, és ők nyitottak mindenre, például Botkát szívesen hozzáadnák Niedermüllerhez, de persze Gyurcsány személyéről még tárgyalásokat kell folytatni, mondta Attis, a nagyeszű.
És egy kivételesen tiszta pillanatát kihasználva Szanyi kapitány is kifejtette, hogy bizony, nem egyszerű dolog a rántottából tojást csinálni, ami nagy igazság.
Hát még mennyivel nehezebb az így létrehozott tojásból kikelteni a szabadság dalos madarát, mely jelen állapotában igennagyon hasonlít a múltszázad eleji kuplé kalappal letakart madarához, melyet a rendőr óvatosan megvizsgált, benyúlva a kalap alá, de miután igen gyenge volt a jószág, hát összenyomta véletlenül – csingilingi prutty.

Nézem ezt a helyzetet jobbról – vizsgálom balról, de bármerről is nézem, ez egy igen szépen megkoreografált balett zárótételének tűnik.
Történjen úgy, mintha történne valami, de ne történjen semmi, mondja a rendező, a színészek meg buzgón követik az utasításokat.
Ami a DK részére a kockázat ebben az ügyben, hogy miután belehúzták a teljesen kilátástalan tárgyalgatásokba, majd elhúzzák az időt, aztán olyan feltételeket diktálnak, melyeket épeszű pártvezetés nem fogadhat el. 
Választások előtt egy hónappal majd széttárják karjaikat: mi akartuk az összefogást, ők nem akarják.

Ez egyébként is bevált, már régebben is, de ha most sikerül elhúzni az időt, akkor már kevés marad  az önálló kampányra, és a demokratikus oldal vereségéért rá lehet tolni a felelősséget Gyurcsányra.
Mindenesetre roppant nagyon kell figyelni, mert ennek a választásnak nem csak Orbán a tétje, tétje ennek az is, hogy sikerül-e a politikai ellenfelet saját oldalának opportunistáit felhasználva kiszorítani a közéletből, hogy a Kedves vezető nyugodtabban tudjon aludni, hogy ne üljön álmában a mellyére a nagyorrú patás, aki már magával a tekintetével is el tudja apasztani amúgy bőségesen csordogáló tejét.

Mindenesetre én a DK helyében vagy igen szoros határidőt szabnék, vagy a megbeszélések ideje alatt is folytatnám a kampányt, tenném a dolgom, mígcsak megállapodás nincs.
És ragaszkodnék egy külső jelölthöz a miniszterelnöki pozícióra, mert Mesterházy sikeresen kinyírta önmagát is, ezzel az emberrel választást nyerni nem lehet, és még mielőtt valakinek eldurranna az agya, Botkánál még ő is jobb…

Hogy ennek dacára miért gondolom mégis, hogy meg kell teremteni az összefogást?
Azért, mert nem a pártvezetők választanak, a munka javát sem ők végzik a győzelem érdekében, hanem a pártok támogatói, az önkéntesek, a pártok tagjai, a szomszéd, a rokonság, a munkatársak.
És a tapasztalat azt mondja: tűzz valakire egy jelvényt és elkezd annak felirata szerint viselkedni.
Hát jó szöveget kell ráírni, mert hitet kap attól, ha látja, hogy sokan akarják azt, amit ő is akar.
És ez a hit vonzani fogja a bizonytalanokat is, hiszen, ha a szomszéd érdemesnek tartja az Összefogás jelöltjére adni a szavazatát, akkor talán érdemes neki is oda húzni az ikszet.
Az egyre nagyobb tömeg egyre nagyobb erőt és hitet ad, és eljön az a pont, amikor már senkit sem érdekel, hogy mit akarnak a pártvezetők, mert nem ők akarnak, hanem mi akarunk, egy jobb, egy békésebb és boldogabb magánéletre módot adó országot.
Erre hajtsunk!

:O)))

 


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport