HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Labancok és Porkolábok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 08. 09:56     


Adorján György

Labancok és Porkolábok
Adhatna emlékműsort az EchoTV meg a hírTV is arról, hogyan szívatta meg őket az általuk rendőrségi szakértőként meginvitált hajdani zsaru.

Adhatna emlékműsort az EchoTV meg a hírTV is arról, hogyan szívatta meg őket az általuk rendőrségi szakértőként meginvitált hajdani zsaru. http://www.youtube.com/watch?v=RRZFjgzqOnM
Persze mondhatná bárki, hogy nem szakértőként, csak vendégként volt náluk a copfos, a rendőrség szégyene már régóta. Ezt a csatornát nem érdekelte ez, sem a meghívott előélete, sem abban viselt dolgai, számukra csak egy volt a fontos, a látványtervezés, a politikának való megfelelés. Labanc pedig mondta, mint a vízfolyás. Okos tojás arcát, ha figyeled, meg a testbeszédét úgy általában, akkor még jobban megérted, hogy miért van szüksége az ilyen figurákra ennek a TV-nek.


Az Echo is szívott rendesen. Az sem volt különb a másiknál. Portik után a Fenyő gyilkosság kapcsán is szakértővé lépett elő a rendőri szervezet gennyes kelése. Itt is mondta a magáét.
http://www.youtube.com/watch?v=6XPC1LHV15c
Különös jelentőséggel bír a lövész és testi adottságai közötti összefüggés előadása, mellyel fémjelzi csak igazán szakmai kvalitásait a copfos. Ez a csatorna sem törődött azzal, hogy képernyőre vitt meghívottja korábban milyen érdemeket szerzett törvénysértésekben. Vajon miért nem törődtek ezzel ők sem? Labanc persze szerepelt máskor, többször is a tv-ben. E két csatorna iránta való érdeklődése és jósága azonban különösen említésre méltó. Már a nevében is Labanc, rendőrségi munkájára utaló módon állt hozzá mindenhez.


1984-ben lett zsaru, volt kerületi nyomozó, dolgozott rablási, életvédelmi és gazdaságvédelmi vonalon is. A Fővárosi Bíróság 2001 végén született határozata után – amely hivatali vesztegetés miatt 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 200 ezer forint pénzbírságra ítélte – az akciócsoport kötelékéből kellett távoznia. 2006-ban az ügyészség emberölés előkészületével vádolta meg, mivel négy évvel korában az egyik hazai maffiavezér élettársa megölésével bízta meg, Labanc a pénzt átvette. 2012 februárjában a Kúria jogerősen csalás miatt félmillió forint pénzbüntetésre ítélte ebben az ügyben az egykori nyomozót.(Zsaru magazin)


Dr. Porkoláb Zsolt sem különb a copfosnál. De míg az kormány közeli televíziókban sztárkodott az illiberális állam dicsőségére, addig Porkoláb, az elhíresült kecskeméti maffiaperben debütált. Simlis zsaru volt hajdanán ő is. Rádi Antónia oknyomozó újságíró így emlékezik róla: http://hvg.hu/hvgfriss/2012.09/201209_penzugyorok_vedelmi_penze_lobbanaspont#_=_


Most mindkettőjüket elkaszálta a bűnüldözés. A rendőrség szégyenfoltjait immár lekapcsolták. Egy angol bártulajdonosnak először azt ígérte Labanc Ferenc, hogy elintéz neki bizonyos hatósági ügyeket, később viszont átfordulhatott zsarolásba a történet – egy Labanchoz közeli, névtelenséget kérő forrásunk szerint ez áll annak hátterében, hogy augusztus 6-án hajnalban a Terrorelhárítási Központ emberei – információink szerint a lakásukon – őrizetbe vették Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori nyomozóját, illetve üzlettársát, a szintén exrendőr P. Zsoltot. (hírmutató)


Labancok és porkolábok mindig is voltak a rendőrségen, szerencsére elenyésző kisebbségben. Feltűnési viszketegségben szenvedő, mindentudó, önmagukat mutogató képernyős bűnkergetők is akadtak szép számmal. Ők mindannyian szégyent hoztak társaikra, az éjt nappallá téve lelkesen és tántoríthatatlan hivatástudattal dolgozó többségre! Megérdemlik a kiközösítést ahányan csak vannak!


További hírek

  Barátok közt: Orbán a hétvégi római fasiszta pikniken beismerte, hogy hazudott
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Hogy mi van...?; - Köves Slomó celebegyház lett, Iványiék rezsiszámlákkal küzdenek
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport