HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Labancok és Porkolábok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.19.
 Vasárnap
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,42 Ft
   CHF árfolyam
   321,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 08. 09:56     


Adorján György

Labancok és Porkolábok
Adhatna emlékműsort az EchoTV meg a hírTV is arról, hogyan szívatta meg őket az általuk rendőrségi szakértőként meginvitált hajdani zsaru.

Adhatna emlékműsort az EchoTV meg a hírTV is arról, hogyan szívatta meg őket az általuk rendőrségi szakértőként meginvitált hajdani zsaru. http://www.youtube.com/watch?v=RRZFjgzqOnM
Persze mondhatná bárki, hogy nem szakértőként, csak vendégként volt náluk a copfos, a rendőrség szégyene már régóta. Ezt a csatornát nem érdekelte ez, sem a meghívott előélete, sem abban viselt dolgai, számukra csak egy volt a fontos, a látványtervezés, a politikának való megfelelés. Labanc pedig mondta, mint a vízfolyás. Okos tojás arcát, ha figyeled, meg a testbeszédét úgy általában, akkor még jobban megérted, hogy miért van szüksége az ilyen figurákra ennek a TV-nek.


Az Echo is szívott rendesen. Az sem volt különb a másiknál. Portik után a Fenyő gyilkosság kapcsán is szakértővé lépett elő a rendőri szervezet gennyes kelése. Itt is mondta a magáét.
http://www.youtube.com/watch?v=6XPC1LHV15c
Különös jelentőséggel bír a lövész és testi adottságai közötti összefüggés előadása, mellyel fémjelzi csak igazán szakmai kvalitásait a copfos. Ez a csatorna sem törődött azzal, hogy képernyőre vitt meghívottja korábban milyen érdemeket szerzett törvénysértésekben. Vajon miért nem törődtek ezzel ők sem? Labanc persze szerepelt máskor, többször is a tv-ben. E két csatorna iránta való érdeklődése és jósága azonban különösen említésre méltó. Már a nevében is Labanc, rendőrségi munkájára utaló módon állt hozzá mindenhez.


1984-ben lett zsaru, volt kerületi nyomozó, dolgozott rablási, életvédelmi és gazdaságvédelmi vonalon is. A Fővárosi Bíróság 2001 végén született határozata után – amely hivatali vesztegetés miatt 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 200 ezer forint pénzbírságra ítélte – az akciócsoport kötelékéből kellett távoznia. 2006-ban az ügyészség emberölés előkészületével vádolta meg, mivel négy évvel korában az egyik hazai maffiavezér élettársa megölésével bízta meg, Labanc a pénzt átvette. 2012 februárjában a Kúria jogerősen csalás miatt félmillió forint pénzbüntetésre ítélte ebben az ügyben az egykori nyomozót.(Zsaru magazin)


Dr. Porkoláb Zsolt sem különb a copfosnál. De míg az kormány közeli televíziókban sztárkodott az illiberális állam dicsőségére, addig Porkoláb, az elhíresült kecskeméti maffiaperben debütált. Simlis zsaru volt hajdanán ő is. Rádi Antónia oknyomozó újságíró így emlékezik róla: http://hvg.hu/hvgfriss/2012.09/201209_penzugyorok_vedelmi_penze_lobbanaspont#_=_


Most mindkettőjüket elkaszálta a bűnüldözés. A rendőrség szégyenfoltjait immár lekapcsolták. Egy angol bártulajdonosnak először azt ígérte Labanc Ferenc, hogy elintéz neki bizonyos hatósági ügyeket, később viszont átfordulhatott zsarolásba a történet – egy Labanchoz közeli, névtelenséget kérő forrásunk szerint ez áll annak hátterében, hogy augusztus 6-án hajnalban a Terrorelhárítási Központ emberei – információink szerint a lakásukon – őrizetbe vették Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori nyomozóját, illetve üzlettársát, a szintén exrendőr P. Zsoltot. (hírmutató)


Labancok és porkolábok mindig is voltak a rendőrségen, szerencsére elenyésző kisebbségben. Feltűnési viszketegségben szenvedő, mindentudó, önmagukat mutogató képernyős bűnkergetők is akadtak szép számmal. Ők mindannyian szégyent hoztak társaikra, az éjt nappallá téve lelkesen és tántoríthatatlan hivatástudattal dolgozó többségre! Megérdemlik a kiközösítést ahányan csak vannak!


További hírek

  Iványi Gábor szerint félreértették: ő nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Békesi: Bukásuk után Orbánéknak felelniük kell a hazugságaikért
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Forró Zugló: etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad
2021. 09. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire ügyelj, ha sokáig a magadénak szeretnéd tudni a karikagyűrűdet?
2021. 09. 17. 23:02 dunakeszi-hirhatar.hu
  Állólámpa kültérre? Igen! Próbáld ki te is a világítás ezen formáját!
2021. 09. 17. 22:58 pestmegyei-hirhatar.hu
  Maximális kényelem a cipők terén
2021. 09. 17. 22:51 14keruleti-hirhatar.hu
  Mi alapján célszerű autós oktatót választanod?
2021. 09. 17. 22:47 14keruleti-hirhatar.hu
  Vajon a leghíresebb kalózok melyik rum fogyasztása mellett döntenének?
2021. 09. 17. 22:42 14keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport