HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Léptünk egyet előre

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 30. 08:34     


PuPu

Léptünk egyet előre
Vagy hátra. Esetleg a győzelem felé. De az is lehet, hogy a szakadék felett kóstolgatjuk a gravitációt.

 

Tegnap este még volt egy főpolgármester-jelölt, akit három, tegnapig még említésre méltó párt támogatott, voltak jelöltek, akiket fantompártok támogattak, meg volt Bokros, akit csak az utóbbi két-három hétben karoltak fel a civilek, már amennyiben a civil az amatőr szinonimája ebben a relációban.

Az attrakció nagy siker volt, a Fidesz rendezőjének utasításait rigorózusan betartva először meggyakták Falus ambícióit, aztán porba tiporták szegényt, majd kollektíven leszarták és otthagyták az út szélén - még be se kaparták, ahogy egy tisztességes macska teszi.

Ma délutánra kiderült, hogy Bokros nem aratott túlzott közönségsikert, ellenben már emlegetik a csomagját és egyéb viselt dolgait, mint ahogy ez várható is volt.

A magyar politika hétfejű sárkánya – összesen heten vannak, mert menet közben már nagyívű pártépítésen estek túl - Süsü, a Magyar Liberális Párt nem áll be Bokros mögé, azért, mert csak. 
Továbbá Schmuck Andor jól bejáratott nyugger dalárdáit sem biztatja arra, hogy Bokrosra szavazzanak, ezzel a két csapással Tarlós Rémálma elveszíthetett akár száz szavazatot is.
Ellenben a Szocialista Párt úgy először úgy döntött, hogy eddig és ne tovább, így ők sem támogatják Bokrost, - Lukács Zoltán az országos elnökség üléséről távozóban Bokros Lajosra utalva azt mondta, számára "ez a személy" a baloldali értékekkel nem párosítható.
Aztán beszélhettek Puch Laci bácsival és rájöttek, hogy a budapesti szervezeté a döntés joga.
Így végül Kunhalmi csapata is beállt a sorba, már csak az a kérdés, hogy a százszor hülyére vett szocialista és baloldali szavazók mit gondolnak erről.
 

Én egyről speciel tudom, hogy mit gondol, de az nem lehet leírni a politikailag korrekt fogalmazás elfeledése nélkül.
Gyurcsány elmennydörögte, hogy  nem az az árulás, ha egy másik demokratát támogatunk, hanem az, ha senkit, és Tarlós István győz. 
A közös nevező Bokros Lajos esetében az, hogy demokrata; egy széles demokratikus koalíció létrejötte miatt pedig ne legyen lelkiismeret-furdalásunk - magyarázta.
Hát nem tudom, ez a széles demokratikus koalíció nekem csak annyira széles, mint a Potyli-patak aszály idején, Bokros demokratával meg csak az a bajom, hogy szabályosan bezsarolta magát jelenlegi pozíciójába, széles demokratikus módon.

Az árulás meg az, amit a magyar ellenzék vezetői az elmúlt hónapok során tettek.
És még kedvező opció, ha találunk közöttük olyanokat, akiknek csak az a bűne, hogy annyira belebonyolódtak a figurákba, mint liba a műrepülésbe, és most kissé megszédülve nézelődnek körül a nádasban, ahová seggrepottyantak.

A Vezér az utolsó pillanatban még bevetette a nehezebb helyzetekre kifejlesztett és idejekorán rendszerbe állított csodafegyverét, a PM csapatát, mely a legdemokratikusabb magyar párt, hiszen éppen annyi vezetője van, mint tagja.
Pedig nem árultak zsákbamacskát, a párt nevében benne volt a létszám – Párbeszéd Magyarországért, márpedig egy pár két tagból áll…

Így aztán Bokros mögött ma ott áll Pusztai Erzsébet meg két és fél párt, leszámítva az ilyenkor törvényszerűen lemorzsolódó szavazókat.
Persze azok, akik ezt a neten hetek óta erőltetgették, most büszkén feszítenek, piszkosul örülnek, csak még nem tudják minek, de néhány napon belül majd megtudják, mert amit Falus kapott, az csak baráti tockos volt ahhoz a koki és sallerözönhöz képest, melyet már szépen összeraktak Bokros számára, és amit ki is fognak osztani neki, az utolsó darabig.

Kövér László már ma, Dunaújvárosban beszélt Bokros Lajosról.
Azt mondta róla, hogy miután az MDF színeiben bekerült az Európai Parlamentbe, gyakorlatilag megtagadta az őt bejuttató pártot, és az eurószkeptikus és radikális jobboldali pártokat tömörítő frakcióba ült be.
Kósa is rázendített: A főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatos baloldali kutyakomédia Budapest semmibevétele – mondta - és felháborítónak tartja, amit "a baloldali kispártok" művelnek a fővárossal. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a "teljes megsemmisülés felé vezető utat" jelenti a baloldalnak.
Ezzel persze nem könnyű vitatkozni, talán csak a „jelenlegi” szóval kell kiegészíteni a diagnózist.

Viszont, aki azt hiszi, hogy az aktív szavazók nem hallják meg ezeket a szövegeket, azok tévednek.
Általában hülyeség a csodavárás, csodák nemigen vannak, a helyzet meg csak rosszabb lett.
Bokrosnak sincs csapata, nincs médiája, nincs egységes támogatottsága, csak ambíciója van, habár a célját már elérte, nem esett ki a nagypolitikából és mindenképpen benne lesz a Közgyűlésben, ami majdnem olyan jó, mint a Parlament.
Ő már nyert, és persze nem biztos, hogy ez a tudat kellőképpen motiválja, de ha motivált marad is, időmilliomos akkor sem lesz belőle, két szűk hét az két hét, se nem több, se nem kevesebb.

A választás után még lejátsszák majd a Tóbiás-Kunhalmi meccset, a PM és az Együtt elköszön egymástól, Szigetvári megy a levesbe, csak Fodor Gábor gubbaszt majd a parlamenti padban, mint bánatos marabu, időnként fel-felrikkant, mikor álmában felreppen a liberális főnix.
Kinyitja a szemét és szomorúan látja, hogy nix főnix, hát bóbiskol tovább.

Gyurcsány meg ott ül illúziói romjain és bánatosan néz ki a fejéből, majd ír egy kurvajó cikket arról, hogy hogyan kell hiénára vadászni, miközben a hiéna majd rá vadászik.

Remek perspektívák, de ne búslakodjunk, az Erőd velünk van!
 
:O)))

További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport