HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Lyukra futott félázsiai Altus bohóckodások

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 22. 12:15     


Adorján György

Lyukra futott félázsiai Altus bohóckodások
Az Altus megbízása is azt bizonyítja, hogy Brüsszel továbbra is aktívan dolgozik az Orbán kormány ellen.

Csepreghy államtitkár kezdte a bohóckodást azzal, hogy vasárnap a parlament előtti sajtótájékoztatóján közölte, hogy arra kérik majd az Európai Bizottságot, hogy ne Gyurcsány cégét, az Altust bízzák meg a hazai fejlesztéspolitika működésének ellenőrzésével!

 

Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő felháborítónak tartotta, hogy Gyurcsány érdekeltségébe tartozó céget bíztak meg az itthoni fejlesztéspolitika ellenőrzésével, hozzátéve, hogy az EU pont akkor teszi mindezt, amikor hétszáz milliárd forintot tartanak vissza gyanús közbeszerzések miatt. Szerinte zsíros brüsszeli megbízás helyett inkább börtönbüntetés járna a volt szocialista miniszterelnöknek.

 

A CÖF sem nézte tétlenül mindezt. "Példátlan, hogy egy magyar parlamentben ülő, ellenzéki bukott politikus tulajdonában álló cég, a semlegességét hirdető Európai Bizottságtól ilyen mérvű anyagi és politikai támogatást kapjon" –írták Jean-Claude Junckernek címzett levelükben, követelve, hogy az Altust zárják ki a Magyarországot érintő EU támogatások ellenőrzéséből.

 

Hörcsik nevezetű fineszes képviselő szerint az Altus megbízása is azt bizonyítja, hogy Brüsszel továbbra is aktívan dolgozik az Orbán kormány ellen. Lázár János miniszter ezt a tegnap előtti parlamenti ülésen meg is fejelte rendesen. Szerinte olyan embert bíztak meg az ellenőrzéssel, aki hazudott éjjel és nappal, majd hozzátette: "Tisztázatlan még egyelőre, hogy ez valami júdáspénz lenne, tekintettel Gyurcsány Ferenc elévülhetetlen, a nemzetközi munkásmozgalomban betöltött érdemeire".

 

Közismert a mondás, osztogatnak, és nem fosztogatnak, ami ugyebár nem mindegy! A kormányhoz hű erők és a radikális jobboldal beszopták rendesen ezt a tavaly október óta ismert tényt, lyukra futva, karaktergyilkosságot akartak ismét elkövetni. Félázsiai, pirospont pöttyös stílusban próbáltak politikai tőkét kovácsolni, fineszes módon abból, ami egészen mást jelent, mint amit ők állítottak, és szerettek volna bele magyarázni ebbe a történetbe.

 

A nemzetipetíció.hu, már eddig is elhíresült, aláírásgyűjtő akcióival, fellépett már a meleg lobbival szemben éppúgy, mint az abortusz ellen, de kiálltak a náci megszállás áldozatainak emlékműve mellett éppúgy, mint szellemi honvédőként Brüsszellel szemben, a magyar érdekek védelmében. Nagy Ervin, a magát filozófusnak tartó közíróként is számon tartott politikus, aki 2006-ban még a „Harmadik út, MIÉP-Jobbik” képviselőjelöltjeként, a 12. kerületben politizált, most beszállt a ringbe és csatlakozott a már említett CÖF tiltakozáshoz, az Altus uniós megbízása ellen, mint az OIKOSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke.  

 

Deutsch Tamás meg szinte önkívületi állapotban, mint EU képviselő is sérelmezte az Altus megbízását. Többek között az alábbiakat mondta: „“az Európai Bizottság szembe köpte azokat az elveket és értékeket, amelyeket amúgy hihetetlen keménységgel és következetességgel szokott számon kérni valamennyi tagállamon, köztük Magyarország kormányán. Ez az elv a teljes pártpolitikai semlegesség elve az uniós közpénzek felhasználásánál.” Majd hozzá tette: “az Európai Bizottság húzása tehát bátorítás azoknak, akik júdáspénzt remélnek a folyamatos feljelentgetéseikért és rágalmazásaikért. “

 

Jakub Adamowicz, az uniós javaslattevő-végrehajtó testület regionális politikával kapcsolatos ügyekben illetékes szóvivője viszont a minap egyértelművé tette, hogy az Altus által vezetett nemzetközi érdekcsoportot az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága nyilvános pályázat nyomán választotta ki szerződéses partnernek azzal a céllal, hogy az készítsen tanulmányokat a kohéziós (felzárkóztatási) és regionális politika további alakításával összefüggésben.

És most jön a brüsszeli koki, a lyukra futott bohóckodók számára. A szóvivő egyértelműen közölte, hogy a megbízás nem terjed ki az igazgatási és ellenőrzési rendszerek elemzésére. A érdekcsoport megbízatása tavaly október óta él, és a tevékenység 2016. január végéig tart - mondta Adamowicz. Ezt kapjátok ki, jobboldali populista bohócok!


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport