HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Műveleti terület

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.17.
 Hétfő
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,67 Ft
   CHF árfolyam
   314,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 17. 11:56     


Adorján György

Műveleti terület
Az általa oly előszeretettel használt józanész alapján, vajon miért mondta mégis a kormányfő azt, hogy Magyarországot műveleti területté nyilvánították, ez itt a kérdés.

Mert ugyebár ez azért mégis csak nem Csókakő műveleti területesítését jelenti, hanem az egész országét, már ha komolyan vennénk Orbán szavait. És mi az, hogy„nyilvános előadásokból kell tudomást szereznie kormányoknak arról, hogy akcióterveket hajtanak végre nemzetközi pénzből oly módon, hogy nyomás alá próbálják helyezni ezeket a kormányokat a saját országuk területén szervezett civil társadalmi akciókkal”  Tán csak nem a tegnapi tüntetéssel volt megint baj?

 

De hiszen a miniszterelnöknek tetszik, ha ellene tüntetnek, még ha keresetlen szavakkal is illetik közben, de hát ő büszke arra, hogy itt még tüntetni is lehet, akár a parlament előtti sátorveréssel is. Akkor mi is lehet a gond a civil társadalmi akciókkal? Amerikai szervezésben zajlanak netán? Mi a baj az amerikai szövetségesünkkel, csak nem az, hogy arrafelé egy valamire való marha farm akkora, mint a Dunántúl? Vagy netán az, hogy arrafelé a nemzeti függetlenség és büszkeség elsősorban az emberi méltóság tiszteletén alapul? Csak nem a kitiltások miatti korrupciós jelenségek felemlegetésén van a felcsúti jókor volt jó helyen kiakadva?

 

Persze, hogy tudjuk azt, amit már mindenki, Orbán Sarah Sewallnak, az amerikai külügyminisztérium egyik államtitkárának múlt heti nyilatkozatára reagált. De miért éppen a műveleti területté nyilvánítás jutott eszébe erről, arra igazán csak ő tudja a választ. Arra illetékes orvoson és rajta kívül, ki láthat még a fejébe? Tán a mi földink, kinek jobboldali kötődése, ha máson nem, de médiaszereplésein biztos lemérhető. Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója az M1 Híradó kérdésére úgy nyilatkozott, hogy a "műveleti terület" egy operatív kifejezés, általában titkosszolgálatok használják. Persze mondott ő korábban már olyasmit is, hogy tulajdonképpen titkosszolgálati támadásról is szó van itt, nem csak kitiltásokról. Lehet, hogy Orbánt ez ösztönözte?

 

És mi van akkor, ha maga Orbán tette műveleti területté az országot azzal, hogy központosított, kétharmados politikájával soha nem tapasztalt megosztottságot teremtett, soha nem tapasztalt mélységű szakadékkal a szegények és a gazdagok között. Ha ennek eredményeképpen tüntetnek nonstop a civilek és nem amerikai szervezésben, de még csak nem is az USA ösztökélésére, hanem a jelenlegi hatalommal való elégedetlenség az, ami a megmozdulásokat kiváltotta. Orbánnak persze kényelmesebb az amerikaiakra, vagy a bukott baloldalra fogni mindezt. Egy biztos a Gulyás féle nem is voltak olyan sokan a kormány ellen tüntetők megjegyzés idejét múlttá vált a tegnapi nappal. És még nincs vége! Ki tudja mi lesz még itt tavaszig?

 

Valóban, bármi megtörténhet!


További hírek

  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Akadt néhány felesleges milliárd az újabb nemzeti konzultálgatásra
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Egyre több az okosváros
2020. 02. 14. 14:06 gyomroi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén
2020. 02. 13. 11:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése
2020. 02. 13. 10:59 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport