HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Magyar módi

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 27. 11:18     


Adorján György

Magyar módi
Dehogy is akarnék én egyetérteni a magyarok genetikailag kódolt alattvalóságával

Dehogy is akarnék én egyetérteni a magyarok genetikailag kódolt alattvalóságával.

Sokkal jobban tetszene nekem az Orbán Viktor Mihály által megfogalmazott világnemzeti lét, semmint a félázsiai jelző. De azt állítani, hogy mi nem egyének sokasága vagyunk, hanem egy közösség, melyet szervezni, erősíteni és felépíteni kell, azért hagy némi kívánnivalót maga után.


A sujtásos nemzet vagyunk című Kölcsey féle megállapítás realitása a mai magyar helyzetre vonatkozóan ugyancsak figyelemre méltó. Nincs még egy nemzet Európában szerintem, ahol válságos időkben a kormánypárt és az ellenzék annyira szemben állna egymással, mint nálunk. Valamiféle átokként ül ez rajtunk, a véres kard hiábavaló hordozásának országjárása óta mostanáig. Ki a felelős a mában ezért, a bal, vagy a jobb, vagy egyik sem, csak mi magyarok.


Orbán elbizakodottságát csak Széchenyi fékezhetné, amikor azt mondja: „A magyar egy gyermek-nép, most semmi, de minden lehet, mert lelki s testi erő rejtezik fiatal keblében. Minden lehet, ha át akarja látni, hogy semmi. Csak két ellensége van, az Előítélet és az Elbízottság.”  Ez egy ilyen ország. Ahol egy városi bíró ítéletében minden jogi következmények nélkül rasszista kijelentéseket fogalmazhat meg, ahol gátlástalanul vonnak eljárás alá pórázon vezetve ellenzékieket törvénysértések elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg saját soraiban a hatalom, ha másra nem, de a törvényességi felügyeletre való hivatkozással képtelen több ügyben is vizsgálatot indítani, ott nincs semmi csodálkozni való azon, hogy az igazságszolgáltatást kormányirányítás alatt valónak látják.


A mostani kormány és a mögötte álló pártszövetség visszaél hatalmával. Demokratikus., választási győzelmét elsősorban nem a nemzet, hanem saját hatalmának megtartása érdekében használja fel. Tényszerűen bizonyítják ezt hatalom gyakorlásának konkrét esetei. Törvényhozások garmada, kezdve a választást szabályozóktól, a hatalmi ágak felépítését szabályozó rendelkezésekig. Teszi ezt úgy, hogy éber kómában tartva a népet, beeteti őket nemzeti érzelmükre ható maszlagokkal. Rezsicsökkentést hirdet, de nem hirdet fogyasztói kosár vizsgálatot, bérfejlesztéseket hajt végre a pedagógusoknál, közben megköti őket, hogy általuk képviselt ideológiát képviseljék. De kórusban kántálják, hogy az ideológiákat nem képviselik.


Az egyén méltósága, a sokféleség elismerése így olvad bele egy nemzeti hitvallásnak képzelt és mondott új magyar módiba, melyet a Fidesz-KDNP pártszövetség hirdetett meg Orbán Viktor Mihály szájából szólva, közösség vagyunk, egyének sutba, észak koreai egyen minta, közép európai democsokráciába csomagolva. Jó lenne a „rebellis” féle, minapi felcsúti jelzőt október 12-én gyakorolni. Kiütni őket az önkormányzati választásokon minden nyeregből! És, hogy ez ne csak kívánalom maradjon, ahhoz szeptember 6-án nyílt színi vallomást kell tenni! Aki él és mozog, az jelenjen meg az ellenállás napján. Ez az igazi magyar módi! Ez az igazi magyar virtus, nem a valóságtól elrugaszkodott beképzelt jobboldali populizátorok által hirdetett nagy nemzeti szemfényvesztés! Gyerünk emberek, szegények és még szegényebbek, irány szeptember 6-a! Nem elszigetelt, cirkuszi mutatványokba illő jelenlétekre, hanem valóságos erőt mutató összejövetelre van szükség! És ez 2014.szeptember 6-a!

 


További hírek

  Barátok közt: Orbán a hétvégi római fasiszta pikniken beismerte, hogy hazudott
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Hogy mi van...?; - Köves Slomó celebegyház lett, Iványiék rezsiszámlákkal küzdenek
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport