HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Magyar út

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   352,8& Ft
   CHF árfolyam
   331,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 10. 08:23     


Adorján György

Magyar út
Ütköző zóna vagyunk, mondja a századvégi stratégiai igazgató.

Valóban, szerintem is, a demokrácia és az önkényesség, az európai értékek és a nosztalgikus múltba nézés között, melyet az aranyi democsokrácia kísér.

Vajon a sziporkázónak látszó, amúgy választékosan és szabatosan fogalmazó GFG tudja-e, hogy Európában példátlan módon, hazánk az egyetlen ahol ennyire kettészakadt, megosztott a társadalom, jobboldali populistákra kereszténydemokrata alapokon és a többiekre, kiket mind ellenzéknek hívnak errefelé, annak ellenére, hogy Orbán az elmúlt négy esztendőt az egység megteremtésének tartja.

 

Vajon tudja-e, hogy az un. „átkosban” szocializálódottak még élő sokasága nem forgatott köpenyeget és így még ma is erős nosztalgiával gondol, érzelmileg kötődötten a legvidámabb barakkra, ahol felnőtté vált és munkával kereste kenyerét, nem csak annak mondott valamivel.

És tudja-e azt, hogy ugyanebben a korban felnőttek közül sokan szélkakas módjára viselkedve, gerinctöröttként, szűk körben arra hivatkozva legtöbbször, hogy mindezt családjukért teszik, világnézetet is váltottak, nyilvánosan azzal magyarázkodva, hogy megvilágosodtak.

Így aztán a korábban MLEE Villányi úti tantermeiben politikai gazdaságtant oktatók közül egyesek a MIÉP-nél kötöttek ki, míg mások, népfölkelésnek, forradalomnak tartva azt, aminek leveréséért korábban a Munkás-Paraszt Hatalomért érdeméremben részesültek, ma már a Fidesz eszmei támogatóiként nyaldosva lejárt politikai szavatossági idejüket, el vannak kiemelt javadalmazásaikkal, mint a befőtt.

 

Tudja-e a Hír-TV állandó meghívottjaként, a világra nyitott kerekszemű, lovagkeresztes, Lánchíd-rádiós főszerkesztő mellett igét hirdető századvéges kormány politikát kutató fenomén, hogy a mostani hatalmi kurzus jó része abban a bizonyos „átkosban” szívta magába az anyatejet, minden velejáró támogatással együtt.

 

Gondolom GFG sem hiszi magáról, hogy egyedül ő hordja zsebében a bölcsek kövét, sőt feltehetően még azt sem gondolja, hogy a csepeli rezsigladiátor szellemi nagysága árnyékot vet a jobboldali populizátorok kommunikációs bűvészmutatványaira, együtt az övével, ami azért nagyfokú hiszékenységre vallana, az előítéletes elfogultság mellett.

Így aztán kár ekéznie blogjában volt munkatársát, "ugyanmártamást”, ahelyett, hogy keresne inkább maga körül arra érdemesebb személyt, mondjuk az ECHO TV táján, az ötös számú párttagkönyves, volt népszabis triójából.

 

Csak semmi személyeskedés. Most a fellendülés évei jönnek.

Vajon tudja-e GFG, minden kishitűség nélkül, hogy kis hazánk a józanész szerint meg lenne-e a világban, a nála nagyobbak, erősebbek, tehetősebbek istápolása nélkül? Tudja-e, hogy, aki támogat bennünket, így, vagy úgy, az bizony néha-néha bele is szól abba, hogy mit teszünk, vagy nem teszünk.

Különösen szóvá teszik barátaink, szövetségeseink, azt, ha látják és tapasztalják, hogy a kormány, vagy annak körei vétenek a demokratikus írott és íratlan szabályok ellen. De szólnak az egyre sűrűbben fejét felütő korrupció, vagy arra utaló jelenségek miatt is. És miért ne tennék szóvá, ha oroszokkal szembeni szankciókat sértő tevékenységet folytat a kormány, egyedül a szövetségesek közül.

 

Nem kell a púder és a keletre kacsintás erőltetése, amikor már az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagországai is Kína indítványozására, az USA támogatásával megállapodtak egy olyan hálózat létrehozásában, amellyel hatékonyan fel lehet lépni a korrupció ellen. Tán GFG azt merné állítani, hogy nálunk nincs aztán korrupció, vagy ha van is, az kizárólag a mai kormány ellenzékének soraiban található? Ne tessék már röhögtetni, kedves stratégiai igazgató úr! Kedves GFG, miközben kedvenc vezére a minap Münchenben arról győzködte bajor barátait, hogy ő soha nem ejtett ki a száján olyat, hogy vége a nyugatnak, addig az általa delegált házelnök bizony a nyugat hanyatlásáról beszélt.

 

A berlini fal lebontásának évfordulójára egyetlen magyar kormánytagot sem hívtak meg a németek, de Fischer Ádám karmestert igen, na, látja igazgató úr! Egy másik Fischer, a Joschka pedig az Unió egyetlen putyinista kormányfőjének tartja Orbánt! Na, látja, kedves GFG! A dolgok nem fehérek és feketék, hanem fehérek is, meg feketék is. Ezt ön is jól tudja, akkor viselkedjen is ennek megfelelően!


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Elhunyt a Volt egyszer egy vadnyugat legendás zeneszerzője
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Miután zsírgazdag lett közpénzből, már nem szeretne ilyen befektetéseket – közölte álszerényen az Orbánvej
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Az Orbán-kormány megszavazta a 150 éves Színművészeti Egyetem einstandját
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Szlovénia tesztet kér a horvátoktól, rekordszámú új beteg Bulgáriában
2020. 07. 05. 17:35 hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Megszavazták a színművészet egyetem kormányalapítványba erőszakolását
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport